Test: CamOne Infinity vs. Go Pro Hero 2

Autor: DD, kategorie: Test, vydáno: 11.12.2012

ikonaDo rukou se mi (Choze Spáčil aka DD pozn. red.) dostala na test kamerka nově dostupná na českém trhu, CamOne Infinity. A shodou okolností jsem mohl při příležitosti podzimního Punkbike DH závodu vyzkoušet tuto kameru a asi nejrozšířenější POV kameru na trhu Go Pro Hero 2 při téměř současných světelných podmínkách. Jak obstály se dozvíte v následujícím srovnávacím testu.

Delší zkušenost z obou kamer jsem měl s novinkou na českém trhu, kamerou CamOne Infinity německého výrobce CamOne, kterou jsem dostal na delší test. Vyzkoušel jsem ji na lokálním DH závodě u Holešova a právě na kuřimském Punkbike déháčku.

Oproti klasice Go Pro HD Hero 2 je menší, lehčí, (49×42×34 mm – 77 g, vč. baterie) má vestavěný display a navíc led přisvícení. Samozřejmostí je celá řada držáků a příslušenství, z které většinu dostanete v základním balení. Vestavěný LCD display s uhlopříčkou 1,5" (38,1 mm) zobrazuje živý obraz a informuje o nastavení kamery a má velice slušné rozlišení. Svá videa můžete ihned zkontrolovat a display navíc pomůže k správnému nastavení úhlu záběru, takže není třeba metoda pokus/omyl. Kamera dovolí záznam videa se 60 snímky za sekundu v 720p HD ready a 30 snímků za sekundu v rozlišení Full HD 1080p. K dispozici jsou dva sloty až na 32 GB Micro SD kartu, mini HDMI a USB port. Další plus je, že si můžete vybrat mezi 96°, 142° a 170° objektivy. Poškrábaný objektiv lze tedy snadno nahradit novým. Ve Full HD 1080p bohužel je úhel snímání omezen na 127°.





Dost bylo teorie a jde se na praxi. Oba závody se už konaly při nízkých teplotách, tak se mohla dokonale prověřit výdrž baterie a odezva na tlačítka. Vzhledem k tomu, že baterka ještě nebyla ani řádně naformátovaná (nabíjel jsem ji pouze 2×), tak určitě nebyla její výdrž na 100%. I přes to mě při obou akcích kamera vydržela po celou dobu a je nutno říct, že jsem ji neustále nastavoval, prohlížel záběry atd. Odezva byla díky teplotám kolem +10°C pomalejší, ale ve snesitelných mezích. S přichycením a nastavením záběru na helmě problém nebyl, poněkud zklamaly držáky v případě chest mountu (držáku na prsa), kdy už kamera nešla naklopit výš a tak by jediná možnost bylo natáčet obráceně a obraz později otočit softwarově. Kamera sice umí interně zrcadlový pohled a nebo otočení obrazu, ale jen o 90°.





Co se týče obrazové kvality, tak bych ji hodnotil jako slušnou, při podzimním světle a zvlášť navečer byl ale patrný šum. V tomto bych plusové body dal spíše Go Pro. Velmi podobné, jako od známějšího výrobce, je i podvodní pouzdro, s rozdílem většího počtu tlačítek. Během testu se ovšem ukázalo, že plast nevydrží vše a při lehkém kontaktu s větví při jízdě praskl na jedné straně mechanismus zavírání. Dalším plusem oproti HD2 je určitě rychlejší odezva foťáku na spoušť (fotí ihned po zmáčknutí tlačítka) nebo již zmíněné přisvícení, které dovolí mimo jiné také „party“ použití.

CamOne
Go Pro HD Hero 2

Technické parametry:
Velikost: 49×42×34 mm
Hmotnost: 77 g, vč. baterie
Baterie: 3,7 V 800 mAh LiPo
Formát: MPEG4 nebo MOV (video), JPEG (foto)
Video rozlišení: 720p, 720pH, 1080pS, 1080p, Time Lapse (≤ 1 fps)
Foto rozlišení: 3, 5 a 8 Mpix
Režim fotoaparátu: jednotlivé fotografie, sériové fotografie (3, 5, 10, 30, 60 s)
Senzor: CMOS, 5 MPix
Objektiv (vyměnitelný): 170 °> 720; 127 °> 1080p
Zoom: digitální 4×
Obrazovka: 1,5 "(38 mm) TFT
Mikrofon: mono, 48 kHz (vestavěný)
Porty: 10 Pin Mini USB 2.0, HDMI a Open konektor Board (OCB)
Paměť: 2× Micro SD / SDHC ≤ 32 GB (Class 4 nebo vyšší)
Vyvážení bílé: Automaticky
Rozpětí operačních teplot: od 10°C do 50°C



Závěrem se dá tedy říct, že CamOne je zajímavá kamera, která vám za cenu 6490,– nabídne slušnou kvalitu záznamu a širokou možnost nastavení a použití, to vše při mikro velikosti a váze. Obrazové srovnání s HD 2 už můžete posoudit sami.

Kameru lze zakoupit v e-shopu českého dovozce, firmy Haven, která kameru zapůjčila do testu.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel RB 11.12.2012 v 8:23

    No kdyby byla za 3tis, tak proč ne. Ale za cenu srovnatelnou s gopro 2 nemá šanci.

  • anonymní uživatel Cabra (jvtenedor (a) gmail.com) 11.12.2012 v 10:40

    Namá šanci! Kvalita obrazu je katastrofická a já osobně půjdu do kamerky Sony, kterou tady již někdo prezentoval.

  • anonymní uživatel bok (bok (a) kongrez.cz) 11.12.2012 v 10:46

    no...i při většim rozlišení je ten obraz ve srovnání s gopro příšernej

  • anonymní uživatel Frnk 11.12.2012 v 11:13

    Jak je to u te Sony s prislusenstvim? Prijde mi to baleni docela chudy a samostatne to zrovna levna zalezitost neni?

  • anonymní uživatel gigi (gigik (a) email.cz) 11.12.2012 v 11:26

    li-pol baterka se neformatuje, to mozna tak stary ni-cd a ni-hm, jinak objektivy, dva sloty, ledka(co takhle video se zaplou at vidime ucinost?) a displej(proc neni vyfocenej?) jsou dobry vychytvaky

  • anonymní uživatel RB 11.12.2012 v 11:47

    Hlavně náhradní držáky a bajonety jsou dražší než u GP, takže jediná výhoda je, že to má display a ve všem ostatním je out za tu samou cenu.

  • anonymní uživatel Mulda (vubu (a) seznam.cz) 11.12.2012 v 12:01

    No... Je to celkem vtipný, že uplně nová kamera není ani zdaleka tak dobrá, jako starý GoPro. Protože když si vezmete Hero 3, který by v silver edici bylo srovnatelným konkurentem tomuhle ''protivníkovi'' je to spíš dobrej vtip, než srovnávací test.

  • anonymní uživatel swettko 11.12.2012 v 16:47

    No já zůstanu u GoPro! Výskyt napodobenin a trapných okopčenin se dal očekávat, divím se že je firmy vyplivují až v poslední době... No tyhle pokusy jsou pro mne vždycky k smíchu a dvojnásobně k smíchu když někdo cenu našponuje takto... Každé zboží má ale svého kupce (teda troubu co se nachytá) ... Radši dám o tisíce víc za black edition a vím že mám našláplou kvalitní kameru která udělá kvalitu záběru jakou očekávám....

  • anonymní uživatel DD 11.12.2012 v 17:13

    gigi...samozrejme s baterkou pravda, dik za upozorneni.. napsal jsem to spatne, myslel jsem to spis tak ze z vyroby a to jest 1. pouzivani doma (zkouseni nastaveni atd) nebyla plne nabita, pak pri jejim prvnim nabiti chtela delsi nabijeci cyklus nez psanych 3 hod...teoreticky li-polka tohle delat nema, ale dela :-)...je to spis takovej rychlotest (viz 2je jezdeni na podzim) na vic jsem ted nemel bohuzel cas...podrobnejsi recenzi najdete treba tady: www.freeride.cz/...

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 11.12.2012 v 20:31

    swettko: naopak gopro mělo velkej náskok, kterej už spousta kamer dotáhlo a nabízí mnoho dalších vymožeností. GOPRO mně osobně už nebaví už jen proto, že kde jakej trouba má trčící krabičku na helmě. :) Nemluvě o tom, že cena za black edition je totální nesmysl. Když už koupíš kamery s displejem a ovládáním za daleko lepší prachy ...

  • anonymní uživatel RB 11.12.2012 v 20:59

    Kubajsz: A to které? Drift a Sony tím to končí. Drifta jsem měl předchozí verzi a zase to tak vychytané nemají(zvuk, obraz, držáky). A u sony prý tragická baterka.

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 11.12.2012 v 21:36

    Ano, Drift, Sony, Magicam? Výdrž baterie - gopro jí má snad nějakou převratnou? Už bez displeje byla výdrž u GP2 tragická. Drift - zvuk žádná sláva, ale dá se nastavit sensitivita. Navíc když dáš na gopro otevřená zadní dvířka, tak taky žádná sláva. Řekl bych, že třeba Drift HD 1080p je srovnatelnej s GP2 s tím, že oboje dvoje má svoje pro a proti. Jak na tom bude Ghost a GP3 je zatím ještě ve hvězdách :)

  • anonymní uživatel RB (.) 11.12.2012 v 21:53

    Měl ten drift a oproti GP2 má zvuk fakt šílený. Navíc se mi z ní točilo špatně z ruky. Obraz bych řekl že tak o 15% horší. Navíc k ní není pouzdro které musíš dokoupit. Ten display je sice dobrá věc, ale stejně když jí máš na helmě, tak si nezkontroluješ kam koukáš. Ovládání taky nefungovalo vždy, ale zase ten nízký profil má něco do sebe. Je to takové přirozenější. Prostě něco za něco. Já jsem rád, že jsem drift vrátil a pořídil GP2 i když jsem původně byl proti němu a říkal jsem si jak mi drift nabídne víc za menší cenu. Uvidíme jak se osvědčí sony.

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 11.12.2012 v 21:58

    No sice nekoukneš na to, jak to vypadá, když jí máš na helmě, ale můžeš se na to hned podívat nebo udělat testovací záběr přeci :) To já si zas rád hodím na helmu Drifta místo toho GP. Ale to je na tom to hezký, ještě, máme na výběr :)

  • anonymní uživatel Matúš 11.12.2012 v 22:44

    kubajs,ty si presne ten typ čo ho zaujíma čo majú tí druhí, a čo mňa je po tom že GP má už teraz každý? nič, nechápem to zmýšlanie : to už majú všetci to nechcem...

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 11.12.2012 v 22:53

    Matúš: protože mi přijde smutný, že se tolik lidí nechá stáhnout silnou reklamou a rád podpořím méně známou značku :) ale jo, jinak jsi mě úplně přesně vystihl :D Proto jezdím na kole, které nikdo nemá a tak :)

  • anonymní uživatel Bizon (bizony (a) tiscali.cz) 11.12.2012 v 22:56

    Matúšu co to meleš za blbosti?! Řekl bych, že jsi trošku mimo mísu a nevíš co meleš... A s čím jezdíš ty?

  • anonymní uživatel RB 12.12.2012 v 6:49

    Kubajsz: Až se někdo Goučku opravdu vyrovná, tak si to rád koupím, ale podle mě na trhu zatím nikdo takový není. A jen kvůli tomu, že vyšel ghost, přece neprodám GP abych pak třeba zjistil, že jsem udělal chybu. Nemám to úplně podložené, ale můj drift blbnul občas házel do fialova. To byl důvod pro reklamaci a co jsem si psal s lidma když jsem si vybíral, tak 2 přestal jít zvuk, dalšímu se rozbil otočný objektiv a jinému se kamera sama vypínala. U GP jsem se nesetkal na netu ani když jsem se ptal lidí na jedinou vadu, krom baterie. A když vezmeš, že GP má opravdu skoro každý a drift menšina, tak tě to taky nahlodá. Jinak mám taky rád věci co nikdo nemá:) Uvidíme jak si povede to sony:)

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 12.12.2012 v 7:11

    Já měl GP, GP HD, GP2 a teď mám Drifta HD a čekám na Ghost. Upřímně jsem ani s jednou z těch kamer neměl problém. Tak nevím :) Na druhou stranu znám lidi co měli problém s GP2. Ale to nemá cenu tu řešit přeci. Rozbít se může všechno. :)

  • anonymní uživatel peto(dude) 12.12.2012 v 8:29

    4 KUbajsz - Si si isty, ze je to co si napisal dobry dovod kupovat nieco co ma iba mensina? Ja nie celkom. Ide o to, ze podporujes niekoho koho este nepoznas a nieje to dokonca ani tak kvalitne ako to co ma vacsina. Ides umelo proti "evolucii". Ja som tiez za vyber ale prirodzeny a nie umely. A ten by mal v konecnom dosledku vyustit do akejsi pyramidy. Asi ako politicke spektrum v amerike. Iba dve strany, ale vzniklo to prirodzenym vyberom. My tu na SVK ich mame v parlamente asi milion lebo sme relativne mlada krajina so spustou nepoucitelnych volicov. Ty vlastne tu " evoluciu" spomalujes tym, ze davas sancu jasne slabsim superom.

  • anonymní uživatel Kvadrát 12.12.2012 v 8:39

    já se rozhodl pro Contour+ a rozhodně nelituju. Obraz parádní, GPS, možnost kontroly záběru přes BT na smartphonu, atd.. Škoda, že tahle značka je trochu opomíjená. A navíc to má tvar kamery a ne karbičky na mejdlo.
    contour.com/...

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 12.12.2012 v 8:49

    peto: ale o čem se tu bavíme - já porovnávám Drift HD 1080p a GP 2 a jako lajk nevidím rozdíl? Vidím ho v tom, že mi drift nabízí display a pro mě přirozenější držáky. Bavíme-li se o Driftu Ghost a GP 3, tak to jsme zatím nedrželi nikdo v ruce ani jedno, takže můžeme jen spekulovat, jaké z toho budou výstupy. A k té politice. Když budu chtít podpořit někoho, za kým si stojím, tak mu dám šanci a budu ho podporovat. I kdyby měl menšinový počet zastánců. A jestli je slabší? To záleží na úhlu pohledu :) Btw docela dobrá diskuze, to mi tu chybělo. V dobrém slova smyslu :)

  • anonymní uživatel bok (bok (a) kongrez.cz) 12.12.2012 v 9:04

    jo baterka u hero je fakt slabá stránka, ale pro HD3 je nějaká nová, tak uvidíme co vydrží

  • anonymní uživatel jm_ 12.12.2012 v 9:07

    ja chcu video test sony,driftu a gp3... verim sony - stabilizace, detaily, dynamicky rozsah, optika - ostrost, kvalita provedeni, wifi, jednoduchost... nemel jsem v ruce, soudim podle videi na youtube...

  • anonymní uživatel bok (bok (a) kongrez.cz) 12.12.2012 v 9:17

    jinak HD3 black edition údajně dorazí ještě pozdějc, v USA je prej stahujou kvůli potížím jak se sw tak s hw, aspoň to mi sdělil prodejce

  • anonymní uživatel gigi (gigik (a) email.cz) 12.12.2012 v 10:28

    tady je test GP3black vs. Sony vs. Contour+2 vs. Drift Ghost gizmodo.com/...

  • anonymní uživatel peto(dude) 12.12.2012 v 10:46

    4 KUbajsz - som rad, ze si nebral moj prispevok ako utok(malo kto na DK). Ale s tou politikou to bolo len prirovnanie, ktore ma vtedy prve napadlo.

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 12.12.2012 v 10:56

    chápu :) dobré přirovnání. Jen jsem to asi pochopil jinak než ty :) Tohle se líp probírá u píva než za klávesnicí ...

  • anonymní uživatel peto(dude) 12.12.2012 v 11:13

    4 kvadrat - Podla mna je najlepsia pozicia kamery pre pohlad z jazdcovej perspektivy na hrudi jazdca. A contour sice ma vzhlad ze kamera, ale mydlova krabicka je na hrudi lepsia.

  • anonymní uživatel XT 12.12.2012 v 12:23

    peto(dude): Jen doplním, trochu bych upravil myšlenky: jít proti evoluci. Ve tvém případě z toho vyplynulo = jít s davem je to nejlepší. Naopak, Tesla a mnoho dalších šli proti davu a evoluce- byli mnohem dále než konkurenti. Občas nebýt ovce a mít "svůj svět" a hlavu není na škodu. Abych jen nespamoval: Jsem zvědavej na Ghosta :)

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 12.12.2012 v 12:30

    XT: hezky řečeno!

  • anonymní uživatel RB 12.12.2012 v 12:30

    Peto: No pozice je to sice nejlepší, ale klepe se to jako prase. Na chestmount je to tak na lipno, nebo nějaké hladké tratě. Jak to vezmeš někam na šutry, tak z toho není nic.
    JM_: Ona ta stabilizace při velkých otřesech je stejně prd platná. Pomůže tak při točení z ruky. Ale obraz z toho leze nejpěknější. Uvidíme co u ní bude za problémy v běhu. Každopádně bych jí rád vyzkoušel

  • anonymní uživatel jm_ 12.12.2012 v 13:59

    RB: jasne, na kole je skoro naprd, ale na toceni z ruky a lyze je ta stabilizace luxus... pod vodou me to moc netrapi, skoda taky te saturace do modra, hlavne horni pulku, ale to snada firmwarem vychytaji, nebo potunit pri strihani...

  • anonymní uživatel bok (bok (a) kongrez.cz) 12.12.2012 v 15:30

    ono hlavně ten origo gopro chestmount se klepe hlavně protože je tam malá plocha, když to splácáš doma a dáš větší destičku, na který to je pak uchycený tak je to velkej rozdíl

  • anonymní uživatel Luc... 12.12.2012 v 22:23

    No nevím mám taky osobní čest s kamerou CamOne a za ty peníze si myslím že to je plně dostačující levnější alternativa ke GoPro. Jen si spočtěte Gopro Hero2 + display + potápěcí pozdro s jinou čočkou. Na kolika sme penězích oproti CamOne? Navíc celková politika GoPro mě strašně rozesmála:D Já souhlasím s KUbajszem vždy podpořím menšinové věci.

  • anonymní uživatel RB 13.12.2012 v 6:16

    Luc.. Display nepotřebuješ, u CamOne taky není druhé pouzdro pod vodu a GP2 jsem koupil před půl rokem za 7tis. Takže o 500 navíc a dá se na to koukat...

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 13.12.2012 v 7:09

    Display je boží věc a klobouk dolů, jak se gopru povedlo lidem vnutit, že ho nepotřebují :) Já už bych po vyzkoušení kamerek s displayem jinou bez displaye nechtěl ...

  • anonymní uživatel peto(dude) 13.12.2012 v 8:36

    XT - Vtomto pripade je stadovitost tak trochu mimo aj ked viem, ze to co som pisal tym trochu zavana. Tiez uprednostnujem poziciu mimo stada, ale ak je jasne, ze je daco kvalitnejsie(pokial to tak naozaj je, o com mozeme polemizovat) tak nepojdem mimo stada len kvoly poze.

  • anonymní uživatel peto(dude) 13.12.2012 v 8:47

    RB - nemam pocit, ze sa to z chest mount tak klepe - www.youtube.com/... , Sieste video zhora - www.pinkbike.com/...

  • anonymní uživatel RB 13.12.2012 v 9:06

    Peto: Tak to nemá ten origo chest, protože já si ho musím utáhnout tak že je to hodně nepříjemné aby se moc neklepal. Ale možná to taky bude brněním, protože já ho nevozím, tak se to nemá kde zapřít.
    Kubajsz: Jak jsem psal, měl jsem drift s displayem a chvilku mi u GP vadilo že ho nemám. Pak jsem to vychytal a nějak tak ho nepotřebuji. Taky jsem člověk co nemá FB, ICQ, ani dotykový mobil a nepotřebuju se prezentovat před někým abych točil snímky, které pak někde budu ukazovat, jako to máš ty. Takže točím stylem dám na helmu a jedu a potom tě jednou za čas někdo natočí, třeba na rockgarden z ruky s čímž není problém i bez displaye(GP používám i jako rodinou kameru a vždy tam je vše co chci natočit). Zase větší spotřeba baterie atd . Je to o preferencích. Myslel jsem si jak ho budu potřebovat a zjistil jsem, že nepotřebuju. Ty když děláš profilové video, tak potřebuješ vidět jak to dopadlo a jedeš třeba na několik záběrů. To já neřeším. A kameru mám jako čistě dokumentační záležitost. Kdybych totiž chtěl točit něco profi, tak si pořídím kameru, která má zvlášť objektiv a tělo je v batohu. To je podle mě nejlepší řešení pokud chceš aby to mělo nějakou kvalitu.

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 13.12.2012 v 9:21

    už sem to tu psal, ale je prostě vidět, jak každej potřebuje něco jiného a je dobře, už na tom trhu prostě není jen jeden typ a my si můžeme vybrat :) Tím to tu za mě asi radši už ukončuju :) To by bylo nekonečné :)

  • anonymní uživatel RB 13.12.2012 v 9:49

    Howk:)

  • anonymní uživatel Frnk 13.12.2012 v 9:50

    peto(dude): ten borec z prvniho videa ji docela vali...

  • anonymní uživatel Luc... 13.12.2012 v 11:03

    RB: Otočíš čočku o 90 stupňů a kamera je připravená pro natáčení pod vodou, aby měla reálný obraz což mi příjde jako super věc a navíc třeba pro mě je kamera bez displaye k prdku, to jako mám doufat, že tam něco bude vidět?:)

  • anonymní uživatel XT 13.12.2012 v 12:41

    peto(dude): Jo, takže jsem si přesně vzal jen část tvého textu :D. Tu druhou jsem vynechal (omluva). Přesto, dle mě má GP náskok jen díky softwaru, že dokáže vykreslit více barvy, což třeba u žluté mi přišlo ve videu až skoro přepálená žlutá. Drift mi třeba přijde více "realcolour". Ta Cam One má takový opar kolem,což je celkem špatný.

  • anonymní uživatel RB (.) 13.12.2012 v 15:33

    Luc.. Ono se záběre 170 stupňů je těžké něco nenatočit. I na těch 127 je to úplně v pohodě. Až si nějakou pořídíš tak pochopíš:)

  • anonymní uživatel cimus 13.12.2012 v 16:48

    jednoznačně má gopro lepší obraz.ne o moc,ale má.

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 13.12.2012 v 19:29

    btw: právě jsem rozbalil Ghosta z krabice a je prostě boží:! :)) už se těším na testung

  • anonymní uživatel Luc... 14.12.2012 v 10:13

    Nikdy sem neměl potřebu si točit jízdu. Nestíhám ani třidit fotky natož pak stříhat video:D Jinak CamOne sem měl na víkend a plně dostačující na to naše mr...:)

  • anonymní uživatel prochajda (pp.gravitymag (a) gmail.com) 15.12.2012 v 11:56

    GoPro Hero3 za 11k a Drift za 9k.. mi nepřijde jako velkej rozdíl..

  • anonymní uživatel peto(dude) 17.12.2012 v 11:21

    4 luc... - suhlas

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí