4X Pro Tour: česká dominance v Fort William

Autor: Keli, vydáno: 10.6.2013

ikonaDruhou letošní zastávkou 4X Pro Tour byl Fort William. Na místní, dle mnohých nejlepších tratí na okruhu, Češi opět potvrdili svoji extratřídu a první dvě místa putují do střední Evropy.

Trať od loňského roku nedoznala žádných změn, ve Skotsku se drží hesla: „když to není rozbité, tak to neopravuj“. Na trati nechybí nic, co má správná fourcrosska mít – rychlé roviny, skoky, šmyklavé klopenky a především náročnou rockgarden.





Páteční kvalifikace naznačila, kdo jak bude silný v sobotu podvečer v hlavním závodě, v ženách i v mužích byly rozdíly na prvních dvou místech v podstatě minimální, ženy ovládla Katy Curd před Caroline Buchanon. V mužích byl nejrychlejší Tomáš Slavík před Davidem Grafem.





Ženská kategorie byla tradičně hodně slabě obsazená, osm děvčat tak rovnou postupovalo do semifinále. Ve finále pak o vítězství bojovaly dvě nejrychlejší kvalifikantky, přestože Caroline Buchanon skvěle odstartovala, Katy Curd zabojovala na rocksection a skvělým předjíždějícím manévrem se dostala do vedení, která pak již do cíle udržela.





V mužském prvním semifinále bojovali bok po boku Datel a Frky, oba dobře odstartovali a nedali nikomu šanci na předjetí. Ve finále zmíněnou dvojici doplnil další Slavik, Hannes a David Graf. Tom Slavík opět volil třetí startovní pozici, po skvělém startu si jel vlastní závod a s přehledem, o parním zvítězil. O druhé místo byl veliký boj mezi Michalem Prokopem a Davidem Grafem, první zatáčku jel Michal z vnějšku a David byl ale rychlejší vnitřkem. Michal byl až do cílové rovinky na trojce, kde ale Graf chytl defekt zadního kola – sice tlačil kolo do cíle i očima, ale Michal jej těsně předjel a získal stříbro.
Další z našich ve finále, Michal Maroši dokončil závod v Top10, na 9. fleku.

Vítězové jsou známi, jen pro připomenutí, jsou ta samá jména jako v prvním kole. Podaří se někomu prolomit nadvládu Slavíka a Curd? To se dozvíme již tento víkend v Val di Sole.



Foto: Charles Robertson

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel gaz (zagurai (a) seznam.cz) 10.6.2013 v 19:49

    Skvělé výsledky, jsou to draci.

  • anonymní uživatel Dan 10.6.2013 v 21:57

    na jakym biku jel marosi?

  • anonymní uživatel Jr. (radkodyntar (a) seznam.cz) 10.6.2013 v 22:56

    Další ročník českého poháru ve 4x :). Ono to ten svět jednou přestane bavit.

  • anonymní uživatel krtek (krtek (a) krtinec.cz) 11.6.2013 v 7:55

    furt čekám kdy konečně rozbalej na staromáku obří obrazovku a ono nic....

  • anonymní uživatel HiPP 11.6.2013 v 8:25

    co jedava ten Slavik ? ved to je blazon

  • anonymní uživatel Michal (michalac13 (a) seznam.cz) 11.6.2013 v 8:31

    Kdy bude závod v Jablonci?

  • anonymní uživatel Slid 11.6.2013 v 14:14

    Michal: 3. srpen 2013.

  • anonymní uživatel mp 12.6.2013 v 7:09

    Jr. Ja myslim, ze svet to prestalo bavit uz davno, proto je 4x tam kde je...

  • anonymní uživatel Yeaaaaaaaaaaaah 12.6.2013 v 10:57

    Myslim, ze by se mel Slava uz pomalu preorientovavat na jinou disciplinu, tohle za chvilku umre a co pak. Byla by hrozna skoda jeho talentu! Mozna enduro???

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí