Enduro X Race: další informace

Autor: Keli, vydáno: 13.6.2013

ikonaPrvní letošní velký enduro závod na českém území, Scott Enduro X Race v šumavské Sušici, je již za týden (21. – 22. června 2013). Zeptali jsme se hlavního organizátora Aleše Hrabého na praktické informace.


Aleši, máte týden do závodu, v jakém stavu jsou tratě?
Tratě jsou připraveny, chybí jen doladit detaily jako posekat trávu. Pro závod budou měřené úseky v místech, kde je to nutné, vypáskované. Na celé akci se podílí 35 lidí, takže bloudit závodníci určitě nebudou.





Můžeš pro představu ukázat časový harmonogram závodníků, kolik času bude na přejezdy?
Stanovili jsme časový harmonogram, časy na přejezdy jsme nastavili tak, aby je každý jezdec stihnul v limitu a navíc měl čas na přípravu před každou rychlostkou. Aby mu cesta nahoru líp odsejpala každý dostane Red bull.

Ukázkový příklad časového rozvrhu pro startovní číslo 1
start z náměstí 12:00
start RZ1 12:50
start RZ2 14:00
start RZ 3 14:30
občerstvovačka 15:30
start RZ4 16:00
start RZ5 16:30
cíl   16:35:48 :-)  

Otázka tréninku je v enduru vždy ošemetná, jak to bude na Enduro X Race?
Volný trénink je možný v pátek od 12:00 do 20:00 a v sobotu od 9:00 do 11:00. K dispozici bude i shuttle bus (vývoz pozn. red.), s odjezdy z náměstí na Svatobor a k penzionu pod Sedlem, poplatek 50 Kč jezdec+kolo.





Kde bude probíhat prezentace?
Prezentace a registrace účastníků (těch kteří se budou hlásit na místě) bude v pátek i v sobotu na náměstí v Sušici u kamionu Scott.

Kde se dá v Sušici ubytovat?
Doporučuji ubytování na chatě Svatobor  za 350,– os. nebo chatové osadě LUH za 150,– os., kde je možnost postavit i stan. 





Kdo z „hvězd“ je již mezi přihlášenými?
Kromě Michala Prokopa je přihlášená snad celá česká EN elita :-) 

Jak je harmonogram sobotního závodu?
Start bude v sobotu ve 12:00 z náměstí v Sušici, moderátor bude představovat jednotlivé jezdce a startovat je. Cíl přibližně v 17:30 (závisí to podle počtu závodníků), vyhlášení výsledků pak proběhne na náměstí v 18:30. Všichni závodníci dostanou v cíli gulášovku a pivo.





Po vyhlášení výsledků plánujete nějakou party?
Oficiální párty zatím letos nebude, ale plánujeme večer akci na chatě Svatobor.

Registrace, pravidla a další informace hledejte na webu enduroxrace.cz.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Piwnik 18.6.2013 v 13:27

    Projeto podle puvodne zverejneneho gpx logu, ktery koresponduje s mapkou. Trat je pekna, idealni na sobotni vyletni XC vyjizdku na pohodu. Jedine co vzdalene pripomina enduro je RZ5, jinak jde o klasicke lesni cesty/pesiny s par technickymi useky, ktere ale predstavuji pouze zlomek z cele trasy.
    Fandim zavodu a poradatelum, at se jim to podari, nicmene tahnout s sebout paterak a integralu realne vyuzitelne na 5% trati mi prijde jako nesmysl. Vzhledem k tomu, jaky typ terenu nabizi okoli Susice, mozna chtelo inspirovat se pravidly jinych zavodu nez jen Superendura.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí