reklama

Představení: KTM Lycan LT

Autor: Čert, vydáno: 25.7.2013

ikonaPřed nedávnem se v rakouském Attersee konal presscamp rakouské značky KTM, nejednalo se ovšem o motorky, ale o kola, které firma KTM už dlouhé roky vyrábí v kultovní oranžovo-černé kombinaci. Mimo mraků novinek byl představen model Lycan LT.

Série Lycanů není v portfoliu KTM úplně nová, vždy tak byl označovaný 120mm trailbike který se v loňském roce začal vyrábět na pouze 27,5 kolech. Byla to teda jeden z prvních modelů, né-li úplně první, který byl nabízen v několika verzích, ale všechny pouze v „sedmadvacítkách“.





A s enduro boomem se v duchu buněčného dělení binárně rozdělil (osa dělení nebyla přesně veprostřed) a díky tomu pokračuje ve svém trailovém tažení nižší Lycan 27, podle tvrzení rakouské strany, bestseller značky KTM, ale nově se rodí i Lycan LT. LT samozřejmě znamení long travel, toto označení KTM lehce vykradli Scottu z jejich Geniusu, jinak je koncept kola po KTMkovsku originální.





KTM Lycan LT se svými 155mm zdvihu a hlavovým úhlem 66,5 stupně řadí mezi ty agresivněji a závodněji pojaté enduro/allmountain kola. Zadní odpružení funguje na systému PDS II, což je v podstatě přepákovaný jednočep s plovoucím uložením tlumiče. Na Lycanu je použitý i poměrně dlouhý tlumič v délce 216 se zdvihem 63mm. To by vzhledem ke zdvihu rámu mělo znamenat poměrně slušný poměr přepákování a tím pádem i vysokou citlivost. Pokud nebude na úkor houpání se snad dozvíme v budoucnu. Samozřejmostí je tapered hlavová trubka, zadní osa 142×12 (tyto dva technické prvky najdete na všech dražších modelech KTM, ať už to jsou XC nebo enduro stroje), úchyt ISCG 05, direct mount držák přesmykače a možnost použití až dvěstětrojky brzdového kotouče. Lycan bohužel není stealth friendly, chybí možnost vedení ovládání teleskopické sedlovky vnitřkem rámu.





Lycan LT bude ve dvou verzích, nižší model LT 272 osazený mixem Shimano XT a SLX s teleskopickou sedlovkou KindShock LEV a tlumením fox float CTD vepředu i vzadu. Cena nižšího modelu je stanovena na 2 799 Euro, v závislosti na kurzu by v české republice neměla překročit hranici 75tisíc.





Vlajkovou lodí řady Lycan LT, modelem nummer einz je Lycan LT 271. Pro ty, kteří si rozhodnou připlatit 1 200 Euro, cena je 3 999 E, čeká Lycan LT kompletně na XT s přehazovačkou XTR.





Pokud vás Lycan zaujal, jeho i další modely si můžete prohlédnout na stránkách http://ktm-bikes.at . Český web je momentálně v přípravě, prozatím lze možné kontaktovat hlavního prodejce kol KTM pro ČR, 2M cyklosport.

Diskuze

  • anonymní uživatel Kome 25.7.2013 v 12:10

    Nevim proc ,ale zadny KTM se mi snad nikdy nelibilo.

  • anonymní uživatel lucky bastard 25.7.2013 v 13:00

    kritizovat umí keždej, ale je to tvůj názor a ten ti nikdo nebere :)

  • anonymní uživatel HiPP 25.7.2013 v 13:16

    za tu cenu by som si vybral nieco krajsie :)

  • anonymní uživatel Kome 25.7.2013 v 13:41

    Ty asi budes z 2M cyklosport co.

  • anonymní uživatel Yeaah 25.7.2013 v 15:11

    Cena trochu ulet

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí