reklama

Report: Enduro World Series Colorado

Autor: Keli, kategorie: Report, vydáno: 30.7.2013

ikonaSvětová enduro série se poprvé podívala za oceán do USA do Winter Parku v Colorado, kde se čtvrté kolo jelo v rámci Colorado Freeride Festivalu. Formát závodu byl zase trochu jiný než všechny tři kola předchozí – závod byl rozložen do tří dnů, ráno závod, odpoledne trénink na další den. Jezdci se dozvěděli rozpis tratí jen den předem a tak na najíždění nezbývalo mnoho času, navíc vše komplikovalo počasí a vysoká nadmořská výška.

Celkem bylo připraveno pět RZ, které byly poměrně fyzicky náročné a jejich obtížnost navíc zvyšovala i velká nadmořská výška okolo 3 tisíc metrů nad mořem.





První RZ byla sjezdového charakteru s mnoha technickými a kamenitými pasážemi, zde si nejlépe vedl Jared Graves, který o dvě desetinky porazil i trojnásobného mistra světa Fabiena Barela. Jerome Clementz ukázal, že umí na jakékoliv trati a připsal si třetí místo.





Druhá RZ spolu s RZ3 s délkou kolem 11 minut patřily k nejdelším a fyzicky nejnáročnějším etapám. Ve dvojce na jezdce čekaly hodně náročné šlapavé „zakyselováky“, solidní nálož klopenek a skoků. Zde se nejlépe vedlo Nico Vouillozovi, Clementz potvrzuje výše napsané a dojíždí druhý.





Třetí RZ měla mít dvě části mezi kterými měl být krátký neměřený přejezd, počasí však bylo proti, silná bouřka zastavila provoz lanovky a čtvrtá RZ musela být zrušena, takže první část třetí RZ byla ve výsledcích RZ3 a druhá část RZ4. Dostat se na start třetí RZ bylo možná těžší než samotná RZ, závodníci stoupali až do 3500 metrů nad mořem, dolů na ně pak čekal hodně technický, blátivý a kořenatý trail.

Poslední pátá RZ měla být královská, v původním rozpisu měla mít dvacet minut, ale byla zkrácena a nakonec z ní zbyl jen osmiminutový pahýl.





V celkových výsledcích se na stupně vítězů v mužské kategorii podívali pouze Francouzi, a společnost to byla hvězdná, no posuďte sami.

1. Jerome Clementz
2. Nico Vouilloz
3. Fabien Barel

V ženách se na start po zranění vrátila Anne Caroline Chausson, ale tréninkový výpadek byl znát a tak ani v dalším závodě Tracy Moseley nepoznala chuť porážky a v celkovém pořadí vede bez ztráty kytičky.

1. Tracy Moseley
2. Anne Caroline Chausson
3. Anneke Beerten

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí