Video: Elitebikes Splash Jam 2013

Autor: Vladimír Babčaník, kategorie: Video, vydáno: 12.8.2013

ikonaJedna z najšialenejších akcii tohto leta – Elitebikes Splash Jam sa po minuloročnej úspešnej premiére konala aj tento rok na rovnakom mieste v Námestove pri Oravskej priehrade v sobotu 27.7.2013. Počasie nám opať prialo a event pritiahol kopec divákov, ale hlavne riderov ktorí to po pomalšom začiatku začali naozaj hrotiť. Celkovo sa eventu zúčastnilo 21 riderov zo Slovenska a odvážili sa aj dve dámy z Česka. Konkrétne už známa hrotička Barbora Ilievová, ktorá sádzala backflipy a aj pokus o frontflip a bývalá DH riderka a spoluorganizátorka eventu Katka Babčaníková.

Medzi hrotičmi zas nechýbali mená ako Vilo Križan, Filip Baník, Patrik Molnár, či obhájca minuloročného Best Trick víťazstva Dominik Jancek.





Od 12.00 začalil rozjazdy a tréning kde si chalani a baby skúsili čo s nimi poriadny nakopávak urobí a čo s nimi urobí čistá fresh hladina Oravskej priehrady pri dopade. Bol naozaj skvelý pocit vidiet vysmiatých riderov, ktorí si tento event nedokázali vynachváliť. Každý si mohol vyskúšať triky, ktoré si nedovolí ani do foam pitu a bolo vidiet, že to každého zo zúčastnených naozaj baví. Ako sa blížilo finále, chalani sa čoraz viac hecovali a diváci šaleli. Začal to Peter „Kilo“ Mihok s vydareným pokusom o double back flip s rozbehom snáď cez celé mesto a s top speedom zjazdára, pokračovalo to pokusom o double front flip v podani Patrika Molnára a x ďalších mega comb ostatných riderov. Bolo sa naozaj na čo pozerať!! Do toho skvelá hudba od osvedčeného DJ  Ľuda Snováka známeho hlavne zo zimných SNB mega akcií. O 16.00 sa začalo finále. Každý rider mal k dispozícii dva skoky. Každý predvádzal to, na čo si trúfol a za predvedené kúsky by sa nehanbili ani profíci na X-Games. Holt voda neni hlina! ;)





Nakoniec to dopadlo následovne:
V kategérii BMX to najviac zabil minuloročný obhájca prvenstva Dominik Jancek, za ním druhý Patrik Molnár a tretí Filip Baník
V MTB kategórii kráľoval Roman Pichnarčík ktorý zadelil aj Best Trick eventu – back flip superman to tail whip! Nehorázne kombo a velký rešpekt!
Druhý skončil Vilo Križan a na treťom mieste šialenec Peter Mihok alias Kilo.
Špeciálnu cenu získala najvačšia hrotička Barbora Ilievová a najmladší zúčastnený rider, iba 13 ročný Richard Čajka, ktorí taktiež predvádzali fajnové vecičky.





Po skončení finále boli vyhlásené výsledky a rozdané vecné ceny od sponzorov a partnerov podujatia. Všetci odchádzali s plnými taškami oblečenia, drinkov, pouzakov a x ďalších výhier. Večer sa všetci zišli v Kaviarni Múza na extra aftérke v podaní už spomínaného Ľuda Snováka a ridery si mohli vychutnať pizzu zdarma od pizzérie Fino.





Ako jeden z hlavných spoluorganizátorov by som sa chcel samozrejme poďakovať za skvelú účasť a za výkony všetkých riderov, divákov a samozrejme našim reklamným partnerom a mestu Námestovo za pochopenie a pomoc pri realizácii.Špe­ciálne diky Martinovi Sitášovi, Petrovi Sitášovi, Melovi, Gibovi, Katke Babčaníkovej a všetkým ostatným ktorí priložili ruku k dielu a pomohli nám s organizáciou.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí