Report: FRbikes Fun Downhill 2013

Autor: FRBikes.cz, kategorie: Report, vydáno: 22.8.2013

ikonaVíc než stovka startujících, horko, oblaka prachu a nová ultimátní PRO lajna takový byl letošní Fun Downhill na Lipně.

Tuto sobotu se v Bikeparku Lipno uskutečnil už pátý ročník FRbikes Fun Downhillu. Víc než stovku závodníků z ČR i Rakouska (Fun DH funguje i jako neoficiální mistrovství Freistadtu) přivítalo krásné letní počasí. Krásné počasí přilákalo ale také tisíce návštěvníků Stezky Korunami Stromů (rekord je 4700 návštěvníků za den!!!) díky nimž se provoz na již tak pomalé lanovce ještě zpomalil. Jelikož už pěkně dlouho nepršelo byl trail pod lanovkou vyschlý na troud, prašný a rozbitější než obvykle. Oproti předchozím ročníkům přibyla na trati ultimátní PRO lajna z dílny lipenskýho šejpra Káji Lutteho tvořená dvěma nízkými dlouhými narychlováky a posledním macatým 9m zasílákem. Tato sekce šla objet po klasickém trailu, leč PRO lajna byla o něco rychlejší. U této sekce se také sešla nejpočetnější a nejhlučnější partička fanoušků lačných velkých poletů, krve a adrenalinu. Už v tréningu se ukázalo, že si vybrali dobře a že o dramatické momenty nebude na PRO lajně nouze. Mocný hrany často dunily až na parkoviště.





Závodní mumraj odstartovali mini rideři kategorie Potěr do jedenácti let na zkrácené trati. Ten vyhrál Honzík Mašláň. Pak následovala kategorie Juniorů do 15ti let. Zde jsme mohli vidět malý draky na 20" kolečkách i ostřílený borce s profi sjezdovou výbavou. Nejrychlejší byl Florián Janowitz, druhý byl Dan Matoušek a třetí Jirka Mach z Dobré Vody u ČB.

Po nich vyrazilo na trať šest statečných žen a dívek. Nejrychlejší byla Šárka Dušáková z Krumlova (Cyklo Jiřička), která skákala i dvoják s kamenným odpalem a druhé Christianě Neumuller z RC ARBO Feistadt nadělila deset vteřin. Třetí skončila Peťa Legátová, kterou podporují FRbikes a Cruzo :).





Po šťavnatých dívčinách přišli na řadu již trochu okoralý pánové v kategorii Masters 40+. Přesto, že se sešli jen tři svedli spolu pěkný souboj o pořadí na bedně, ze kterého vyšel vítězně náš Robert Loos, který se v noci před závodem teprve přiřítil z rodinné dovolené v Jugoslávii. Jeden den opalovačka u moře a druhej den už stojí na bedně! Druhej skončil Láďa Klokočka, kterej lipenskej bikepark pravidelně hobluje spolu se svým synátorem. Třetí flek zbyl na Klause Gschwindla z Lince.

Nejpočetnější kategorie Open čítala pěkných 66 riderů. Nejrychlejc zalít lipenskej šejpr a guide Kája Janda alias Lutte a to v čase, s nímž by se neztratil ani v elitě. Inu je tady doma. Další stříbro pro downhillovou rodinu Neumuller z Freistadtu získal Erik. Třetí byl místňák Franta Funny Valeš z Horní Planý, kterej se teprve rozjíždí po zranění. Ještě bych zmínil Pupáka a Cruza na čtvrtým a pátým místě, který už asi po třetí zajeli na Lipně téměř shodnej čas!





V prestižní kategorii elite urval zlato opět Kapitán Demo – Alexandr Sidor v traťovém rekordu 1:50:00. Druhý byl Martin Bigas z Krumlova a třetí flek bral pořadatel Schwara z FRbikes. Pěkně zajel i čtvrtý Rosťa, voják 30let, svobodný… tohodle opálenýho kluka možná znáte ze závodů, nebo z plakátů v časopisech pro náctiletá děvčata.





Na spodních lavicích proběhl ještě menší dirt jam, mohli jsme vidět solidní kreace včetně čistejch 360tek.









Pak už jen vyhlášení vítězů, kde jsme předali hodnotné ceny od Oneal, Kali a Bikeparku Lipno/ Lipnoservisu. Až na mega fronty na lanovce se tedy pátej FRbikes Downhill docela poved, dík všem co přijeli a těšíme se na vás příští rok.

Díky Martinovi Kozákovi za krásný fotky. Mrkněte na galerii, která se bude ještě rozrůstat k němu na facebook.

Dík všem co nám pomohli s realizací podniku, organizací, značením a hlídáním tratě.

Díky sponzorů a partnerům akce: FRbikes, Oneal, Kali, Bikepark Lipno a SKI team Budweis

Diskuze

  • anonymní uživatel lutte (jandakar (a) seznam.cz) 22.8.2013 v 9:11

    Bylo to super. Dekuji vsem co se podileli na priprave a tem co nezanevreli na Lipno a prijeli.

  • anonymní uživatel okurek 22.8.2013 v 15:29

    kdy budou kompletni vysledky?

  • anonymní uživatel krtek (krtek (a) krtinec.kr) 22.8.2013 v 15:54

    tak prej budu asi bez fotky, a já se tak těšil :(

  • anonymní uživatel Schwara (schwara (a) frbikes.cz) 23.8.2013 v 20:27

    Komplet výsledky jsou už u nás: www.frbikes.cz/...

  • anonymní uživatel Schwara (schwara (a) frbikes.cz) 23.8.2013 v 20:28

    Galerka ještě zde, třeba se najdete: www.facebook.com/...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí