Video: Marosana End of the Season

Autor: Navy, kategorie: Video, vydáno: 18.10.2013

ikonaLetošní Marosana oslavila své patnácté narozeniny jak se sluší a patří. Michal Maroši namíchal bikerský drink ze všeho, co má na dvou kolech rád. Pumptrack, dual, slopestyle a motokros. Nejen že se Michal zúčastnil závodu ve všech čtyřech disciplínách, ale dual dokázal vyhrát a během slopestylu svým supermanem, parádně protaženým no-handerem a crazy 360 dokázal, že do šrotu rozhodně nepatří.

Do pátečního otevíracího závodu v pumptracku proti sobě nastoupili bikeři z různých disciplín. Po vyřazovacích bojích byl nakonec tím nejrychlejší pumperem Kuba Vencl, který dokázal vyhrát nad Tomášem Slavíkem. Třetí místo pak v malém finále vybojoval Ondra Štěpánek nad Michalem Marošim.

Marosana by nebyla Marosanou bez nekonečných nocí plných tance a společenské zábavy. První večer patřil ojedinělému bikovému kinu, během kterého mohli diváci vedle soutěže o nejlepší amatérské video sezóny sledovat i neuvěřitelné dobrodružství dvou cestovatelů Ondry Bárty a Jirky Kroužka. Kluci na Marosanu přivezli část svého připravovaného dokumentu z osmiměsíční výpravy napříč divokou Asií – Cesta je cílem.





Sobota na Marosaně patřila stejně jako loni dualu na old-school trati na haldě a ve zbrusu novém parku i slopestylu, který se na Marosanu vrátil po několika letech. Dual byl plný bojů od začátku do konce, jedna jízda střídala druhou a z početné kvalifikace se postupně rýsovala finálová dvojice červených býků. Michal Maroši dokázal porazit svého kamaráda a teamového kolegu Tomáše Slavíka a zaslouženě nejsledovanější závod letošní Marosany vyhrál. O třetí místo se s trochu zamotaným koncem poprali Ondra Štěpánek a Adam Semerák. Ondra i přes defekt a nutnou rychlou opravu tuto rozjížďku vyhrál a právem mu tak patří již druhé třetí místo na letošní Marosaně.

Po dualu přišel na řadu slopestyle, který se na Marosanu vrátil po několika letech. Kluci z Marosana Workxxx dokázali připravit technicky perfektní, velké a dobře jezditelné skoky a překážky. Dozor nad návrhem a stavbou parku měl náš nejlepší freestyle rider Tomáš Zejda, který si své prvenství nenechal vzít ani tady a jeho bezchybné jízdy mu s přehledem vynesli i vítězství. Druhé místo bral i polský partyboy Bartek Obukovicz a na třetí příčce pak skončil Kuba Vencl. Obrovskou show během slopestylu ale předvedl i Michal Maroši, který se nenechal moc přemlouvat a o generaci mladším riderům ukázal, zač je toho stará škola. Protažený superman, vysoký no-hander a na konec i odjetá 360 byla překvapení nejen pro všechny diváky a ridery, ale možná i pro Michala samotného.





Po slopestylu už se začalo smrákat a byl čas jít vstříc dlouhé noci. Sobotní večer se nesl v duchu taneční zábavy a vylazených outfitů. Dámy s rozkošnými čelenkami oděné v lesklých šatech, v rukavičkách a omotané šimrajícími boa zdobily pány oblečené v padnoucích oblecích s vestičkami a klobouky. Po loňské premiéře se sobotní večer na Marosaně opět proměnil v přehlídku dokonalých modelů. Je jasné, že v této tradici bude Marosana pokračovat!

Krásné slunečné nedělní ráno na Marosaně přivítalo úplně novou disciplínu – MX Enduro. Michal se svou partou připravil pro motorkáře trať, kterou si všichni včetně našich nejlepších motokrosařů celý den pochvalovali. Po kvalifikaci se na start postupně stavěla jedna čtveřice eliminátorů za druhou až do vyrovnaného finále. To nakonec vyhrál náš přední motokrosař Petr Bartoš před další motokrosovou star Víťou Kuklíkem, Tomášem Louthanem a Petrem Korbičkou. Motokrosová neděle jasně ukázala, že i tahle disciplína má na Marosaně své místo a diváky i jezdce baví její originální pojetí.

Letošní Marosana byla náročná, ale dobrá. Byla plná modré oblohy a slunce, větru, krásných večerních rób, přátelských setkání, zážitků a zábavy.

V tuto chvíli se pomalu ale jistě začíná připravovat další ročník tohoto unikátního svátku všech bikerů. Zajímají nás vaše názory, napište nám na facebookový profil, co vás na letošní Marosaně bavilo a co vám tam třeba chybělo…

Marosana and Blues Never Dies!



Text: Navy
Video: Fullface Productions
Foto: Aleš Bílý

Diskuze

  • anonymní uživatel krtek (krtek (a) krtinec.kr) 18.10.2013 v 13:00

    kdybych chytil zlatou rybku tak bych se vysral na nějakej světovej mír.... přál bych si aby pořádání takovejch akcí u nás nikdy neskončilo.

  • anonymní uživatel exot 18.10.2013 v 16:27

    4:40 - WTF? Teleport na jiný odpal ;)

  • anonymní uživatel kisakiles 18.10.2013 v 20:28

    libová akce, všechno super 1

  • anonymní uživatel Slid 21.10.2013 v 11:33

    Jen vice takovych akci! Palec nahoru MRSN a vsem kdo se na to podilel.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí