Report: Fall Bye Jam 2

Autor: Patrik Doležal, kategorie: Report, vydáno: 30.10.2013

ikonaAkce s názvem Fall Bye Jam 2 je za námi, v sobotu 19.10.2013 v parku v Novém Městě nad Metují. Když jsme ráno dorazili do parku, vypadalo to na dobré podmínky pro ježdění, od rána svítilo slunko a bylo sucho na to, počasí vůbec nevypadalo na říjen a podzim… pouze zima byla! Park bylo potřeba vymést od listí otřít překážky od ranní rosy, postavit stany, vyvěsit banery, zapojit hudbu a mohlo se pomalu začít s registracemi jezdců a tréninkem.





Okolo 12 hodiny jsme odstartovali závod kvalifikací kategorie MTB, kam se přihlásilo 10 jezdců. Když kluci lítali parkem, bylo vidět že se to trochu klouže, jelikož překážky nešli od rosy úplně vysušit o to se pak postaralo slunce, ale nebáli se toho a jezdili co to šlo. Z kvalifikace MTB mi v paměti zůstalo několik jezdců, jedním z nich byl určitě Petr Havlík, který na 26 palcovém kole parkem lítal jakoby se nechumelilo lítal vysoko s originálními triky. Dále mě také zaujala jízda Daniela Lišky a jeho bratra Radka jsou to sice bratři ale mají úplně jiný styl! určitě nesmím zapomenout i na další jména jako Tomáš Lysý, který se nad překážkami vznášel nejvýš!. Nicméně do finále postupovalo 7 nejlepších.





Dále závod pokračoval kvalifikací kategorie BMX, kam se přihlásilo celkem 20 jezdců. Bylo vidět spousty pouštěcích triků, ale také tailwhipy či bárspiny a různé trickové kombinace.

Počasí nám přálo, tak mohl závod pokračovat dál. A to kategorii SKATE. Které se zúčastnilo 8 jezdců na závod jich přijelo víc, ale asi díky konkurenci se nezúčastnili. Jejich kvalifikace se odehrávala stylem GAME OF SKATE, kdy si jezdci vylosovali soupeře, aby proběhlo vše fair play. Po vyřazení svých soupeřů si finálová čtveřice v sestavě Adam Žďárek, Michael Hajn, Martin Beránek, Jakub Horák dali 10 minutový jam, který rozhodl o jejich konečném pořadí.





Po SKATE kvalifikaci a finálovém jamu následovala první taneční show! V poradí skupiny ALL FOR ONE ta se divám náramně líbila a probrala zmrzlé nožky diváků, kteří se pohupovali do rytmu hudby.





Kolem půl 4 nám zašli finálové jízdy kategorie MTB. Jako první se do parku pustil Jan Kasnar, který na půjčeném kole předváděl triky jako 360 condor, jeho jízda ale nebyla natolik čistá u mnoha triků spadl nebo neodjel čistě a tak se umístil na 7. místě. Na 6. místě se umístil Roman Krsek, který předvedl svůj extra nízky backflip, který však stačil pouze na 6. místo, stejně jako Jan Kasnar totiž svou jízdu nezajel zřejmě podle svých představ, hodně sestupoval z kola. 5. místo patřilo Otovi Landsmannovi ten svou jízdu probárspinoval nechyběl ani tailwhip, a jako lastrick přidal backflip radius to bang do fake… to bohužel nevyšlo a uhodil si zranění v podobě zlomené ruky (přejeme brzké uzdravení) ani takové triky ale nestačili na 4 jezdce v pořadí, kterým se stal Radek Liška, ten zajel neskutečně stylovou jízdu plnou streetových tricků a využil celý park. 3. místo si zasloužil Tomáš Lysý, ten řádil v parku velkými výškami a stylovou jízdou… padali tricky jako One hand table top over funbox vysoký Barčin v radiusu, 360 abrspin over funbox. 2. místo patřilo mladšímu z bratrů Liškovích a to Danu Liškovi, který stejně jako Tomáš lítal vysoko ale připojil složitější kombinace a tricky, také krásná a stylová jízda která bohužel nestačila na vítěze kategorie MTB a to Petra Havlíka!, který předvedl trick 360 nofoot, flair, 360 barspin, Barspin to x-up. Gratulujeme všem.





Po finále MTB proběhla další v pořadí druhá taneční show skupiny ALL FOR ONE, která si i po druhé získala publikum v tomto vystoupení především klučičí část sklupiny, která předváděla break dance doplněný o salta.

Hned po dance show se do parku pustili malá kola a mohly začít finálové jízdy kategorie BMX. 10. místo patřilo místnímu jezdci Patriku Pavlovi, který se jako jediný místí jezdec dostal do finále. 9. místo patřilo Pavlu Balcarovi, který předvedl například 540 v radiusu. 8. místo si odvezl Olexandr Čmil ukrajinský jezdec, který byl v datu konání závodů poblíž a tak zavítal i k nám. Předvedl trick jako tailwhip v radiusu, 360 table, jeho jízda nebyla ale natolik čistá, aby zajel jezdce předním. 7. místo patřilo Janu Truhlářovi, kterému finálová jízda moc nesedla oproti kvalifikační. Předvedl tricky jako ninja drop, tailwhip, Barčin footjam. 6. místo si odvezl Tomáš Beran, který si své místo vydobil nízkým věkem a krásnou jízdou v podobě sice jednodušších tricků, ale krásně protažených a vysokých. 5. místo převzal David Treml, který měl nádhernou a čistou kvalifikační jízdu a stejně jako Janu Truhlářovi mu nesedla finálová jízda.. i tak předvedl tricky jako 360 barspin, downside tailwhip transfer. 4 Místo bylo Petra Zudy, tailwhipy padali doslova všude. Kamil Novotný si do Trutnova odvážel 3. místo za nádhernou stylovou jízdu plnou barspinů rotačních tricků a taky moc pěkný backflip over funbox! 2. místo si převzal Patrik Janovský z Úpice, kterému chybělo fakt málo, aby závod vyhral. Předvedl neskutečně náročné tricky jako bar to bar transfer radius bang, 360 barspin over funbox, tailwhip, pokoušel se také o Barspin to tailwhip transfer z radiusu do bangu. Nakonec svou jízdu zakončil Frontflipem ven z parku. 1. místo si ozvezl Pavel Franc z Prostějova… jeho jízda nebyla tak náročná jako u Patrika Janovského za to byla stylová protože pavel franc jako jediný finálový jezdec jezdil breakless a tak se náročnost jeho jízdy zdvihla, protože se parkem proháněl ve vysokých výškách s tricky jako condor, lookback, turndown, obrovský transfer funbox to minipiramid doplněný o tobogan. Cenami od sponzorů akce v této kategorii bylo obdařeno 6 jezdců.
Jako bonus pro Dominika Koutského jakožto nejmladšího jezdce ve věku 6 let jsme našli speciální cenu. Mezi jezdci se občas objevil i jezdec se jménem Damian Kos, který předvedl nějaké své tricky pro zpestření.









Hned po finálových jízdách nastoupila skupina ALL FOR ONE a naposledy roztančila diváky ve stylu street dance!

Následovala soutěž pro diváky v podobě slalomu mezi plechovkami Bigshock, kde diváci mohli vyhrát věcné ceny od Primerosu a Bigshocku. Stačilo pouze na zapůjčeném bmx kole prokličkovat a být rychleji než soupeř! Nebyli jsme, ale hamouni a obdařili jsme vždy oba zúčastněné.

Okolo půl 6 jsme se dostali k vyhlašování výsledků a předávání cen, poukazů a diplomů.




Skate






MTB






BMX



Chtěl bych poděkovat sponzorům akce kterými byli:
Snapbacks.cz, Pepino, Meatfly, JVD Jasněna Vláhová Design, Wheel Clothing, Blackcomb.cz, HEROinHEART, Jagermeister, Bigshock, Marre Style, Snowboards-online.cz

Dále mediální podpoře :
Hit radio magic, Dolekop.com, Novoměstský zpravodaj, SkunkGraphics, Heledole, Active media.

Nesmíme zapomenou na pořadatele závodu Filipa Procházku a Patrika Doležala. Za skvělý speak závodů, o který se postaral Aleš Lamka. Klukům za porotcování. Za zdravotnickou péči Vojtěchu Třešňákovi. Dále všem co se nějak podíleli na pořádání akce. A hlavně divákům a všem zúčastněným jezdcům. Doufám, že se příští rok uvidíme znovu! – Patrik Doležal



 

Diskuze

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí