MojeKolo

Info: Arkády Downmall 2014

Autor: Keli, vydáno: 15.1.2014

ikonaNejočekávanější akce této zimy a vlastně dalo by se říci startér bikové sezóny 2014 v Čechách odpočítává poslední dny a hodiny. Ano, bavíme se samozřejmě o každoročním sjezdu horských kol Arkády Downmall, tentokrát s číslovkou 2014.

Kdo se v sobotu 18. ledna stane vítězem tohoto legendárního závodu, který vybíhá z veškerých konvencí? Nebojí se vést závodní trať přes ostré hrany eskalátorů, překonávat patrové, výškové rozdíly a instalovat dřevěné překážky do obchodního domu bez omezení jeho provozu?





Kdo zná historii této akce, bude mu jasné, že svou kořist si opět bude chtít odvléci bývalý mistr světa ve fourcrossu Tomáš Slavík, který v předchozích třech letech neokusil hořkost porážky v tomto podniku, ba ani v jeho obdobě s názvem DualMall.

Můžete se však vsadit, že ukousnout si sousto snadno mu nedopřeje Michal Prokop, který se pyšní hned třemi mistrovskými tituly ve fourcrossu. Oba predátoři však v této zimě přistupují k tréninku jinak. Slavík zbrojí zkušenostmi sprinterského tréninku, i lehčí vytrvalostí a není žádným tajemstvím, ze Michal započal svou transformaci na kompletního vytrvalce. Nechme se překvapit, jak to zamíchá kartami v závodních jízdách.





Pach vítězství přiláka opět i mašinu Milana Myšíka, který v minulém roce zažil téměř fatální pád mezi patry obchodního domu, ovšem při DualMallu naopak velice zdatně dýchal na záda Prokopovi!

Univerzální jezdec, který pak může všechny překvapit je Hynek Strouha, který si neuvěřitelnými výkony v závodě 4X Pro Tour – JBC Revelations dokázal vyjet třetí místo a hodně zajímavé umístění v celkovém světovém fourcross rankingu!

Popisem jednotlivých profilů závodníků bychom tu byli ještě dlouho, ale vězte, že Eastern Gravity si pro Vás opět připravila to nejlepší z nejlepšího, viz. seznam jezdců zde. Malou změnou pak je bohužel neúčast Guido Tschugga a nenastoupí ani Uruba či Polák Paradowski, kterého ale nahradí jeho krajan Mariusz Jarek. Nově na startovce přistává i rakouský Manuel Gruber a divokou kartu dostal navíc i bikrosař Lukáš Měchura.

Komu úplně nevoní ryhlé závodní jízdy a těší se na salvu triků, můžeme mu s radostí oznámit, že Eastern Gravity BMX Contestu se zúčastní Michael Beran, Vilibald Vítek, Dan Miler a Angličan Dean Cueson.

Šestadvacetipalcový freestyle pak ovládnou jména jako Tomáš Zejda, polský Bartek Obukowicz, Damjan Siriški a poslední jezdec je stále v řešení, jelikož se postupně všichni pozvání rideři jeden po druhém zraňují a nutí tak pořadatele hodně flexibilně improvizovat!





Nyní přichází na řadu důležité info co se týče časového rozprostření akce:

13:00 start tréninku rychlostního závodu
13:45 konec tréninku
13:45 start tréninku MTB a BMX freestyle
13:55 konec tréninku
14:00 start prvního kola rychlostního závodu
14:40 konec prvního kola rychlostního závodu
14:45 start MTB a BMX freestyle tréninků
15:00 start druhého kola rychlostního závodu
15:20 start MTB a BMX contestu
15:45 start finale rychlostního závodu
16:00 konec finále
16:05 MTB a BMX best trick
16:25 vyhlášení vítězů
20:30 začátek afterparty v klubu TopGear

Dodatečné info pro jezdce: Parkovací karty na bezplatné opuštění parkoviště po skončení akce dostanete bezprostředně po registraci do závodu. Berte v potaz, že do areálu nákupního centra Arkády nevjedete s dodávkami vyššími jak 190cm.



Foto: Jakub Fišer

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel charge 17.1.2014 v 17:12

    čs bude se to moct sledovat online na netu ?

  • anonymní uživatel stopino 17.1.2014 v 19:34

    to by mě zajímalo taky popř sem hodtě odkaz!

  • anonymní uživatel Kubajs (jitrnicechleba (a) seznam.cz) 18.1.2014 v 13:48

    Live není ;)

  • anonymní uživatel stopino 18.1.2014 v 14:40

    tak to je škoda.. to bylo na tehle akci právě bomba

  • anonymní uživatel pepíno 18.1.2014 v 15:16

    nějak to upadá ty závody...je to krok zpět

  • anonymní uživatel Ivet (iveta.halova (a) seznam.cz) 20.1.2014 v 17:01

    Ahoj borci,
    akce Downmall na arkádách byl nářez a smekám před těmi kluky. Parádní akce. Chci se ale pozeptat na možnost sehnat ty modré legíny, které na sobě měly hostesky. Moooc bych je chtěla a nevím jak se k nim dostat. Poradíte mi někdo? Prosím! Díky moc. Iveta

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí