Transition: 250 + 450 = 500

Autor: Čert, vydáno: 20.3.2014

ikonaSamozřejmě, že tahle matematická zhovadilost z nadpisu musí ty techničtěji zaměřené čtenáře uhodit do očí, nicméně pro jejich uklidnění – tato rovnice platí jenom pokud přidáme proměnné TR. Zkrátka a dobře, americký Transition spojil své dva gravity modely do jednoho. No spojil, on je ani tak nespojil jako spíš udělal mírně schizofrenní rámovou platformu inspirovanou oběma modely.




Ať budete chtít jednokorunku nebo dvojkorunku na TR500, z peněženky budete muset vytáhnout nejednu pětikorunku – cena za rámový set s FOX DHX RC4 tlumičem je 2599 dolarů



Mimo to, že nový Transition TR500 je o zhruba půl kila lehčí (a vypadá o hodně víc jako GT Fury) by měl být, i přes úsporu váhy, pevnější v nejnamáhanějších místech. Hlavním plusem rámu ale není to, že těm nerozhodným usnadní výběr mezi TR250 nebo TR450, ale možnost nastavení zdvihu do „freeridové“ 180mm a sjezdové 200mm pozice, samozřejmě rám oplývá v dnešní době již nezbytnou kompatibilitou s 27.5 palcovým ko­lem.




Čím víc podložek pod korunkou, tím víc jsi závodník




Nemůžeme se ubránit pocitu, že GT Fury bylo designérů velkou inspirací




Nastavení délky zadní stavby zůstalo zachováno



Nicméně co se týče pružení, nebyl upraven jenom jeho zdvih ale také charakteristika, zbrusu nové přepákování (co vypadá o hodně víc jako GT Fury) by mělo nabídnout lineárnější chod se zvýšenou progresivitou v závěru zdvihu, tzn. bude jezdec při jízdě zabořen hlouběji do zdvihu, nicméně dorazy by v zásadě čekat neměl. Možnost nastavení dvou různých délek „zadní stavby“ otočením vložky pro 12mm zadní osu je ze starších modelů zachována, geometrie zůstává velmi podobná modelu TR450. Zajímavostí je také přidání velikosti XL pro extračahóny. Barvy pro letošní sezónu jsou oranžová, zelená a nestárnoucí „raw“ tzn. leštěný hliník.





A největší zajímavostí je ovšem právě ona „možnost použití kola o průměru 650b“. Ono téma větších kol je opravdu vděčné, nicméně velmi zajímavé sledovat to, jak samotní výrobci si s tímhle novým dítětem neví úplně rady. To že dominuje v kategorii trail a EN kol je poměrně hotová věc. Ale zatím nepřišel definitivní impuls od žádného velkého výrobce sjezdových kol, většina smozřejmě tuto alternativu umožňuje, nicméně primárně nabízí klasické 26" kola. Tak co teda bude!?

Další info o TR500 najdeš na webu výrobce.




Jestli budete umět díky TR500 kroutit s kolem jako na fotkách se nám nepodařilo zjistit

Diskuze

  • anonymní uživatel Jan Marek 20.3.2014 v 9:17

    Článek pobavil,kort s připomínám GT Fury.Ostatně poslední dobou tu vidím jen a jen lepší známky ;)

  • anonymní uživatel agrrr 20.3.2014 v 13:31

    Nemozem sa ubranit pocitu, ze dizajnovou inspiraciou bol tr450 :D sorry, ale to GT muselo prist s komplet predizajnovanym ramom, tr500 sa zas od tej starej 450ky tak zasadne nelisi :) kazdopadne mozme snivat a slintat zas nad dalsim koleckom....

  • anonymní uživatel air 20.3.2014 v 23:46

    pěkný

  • anonymní uživatel hoffman 21.3.2014 v 7:48

    krásne

  • anonymní uživatel jožin 21.3.2014 v 9:38

    Jestli budete umět díky TR500 kroutit s kolem jako na fotkách se nám nepodařilo zjistit - nejlepší z celýho článku ;)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí