Dlouhodobý test: Cannondale Jekyll 4

Autor: ZR, vydáno: 19.5.2014

Znojemská raketa Ríša Sýkora celou letošní sezónu bude testovat nejnovější generaci kol Cannondale Jekyll. Pro ZR to nebude první setkání s Jeklem, loni vozil 26" variantu a tak je ten pravý, kdo může srovnávat. V dnešním prvním článku nám kolo v nejnižším prodávaném osazení představí.




ZR si do Německa do Landau dovezl na dlouhodobý test Cannondale Jekyll 27.5



Cannondale přišel v minulém měsíci s novou řadou endurových kol Jekyll 27,5. V dnešní době musí být vše 27,5, a tak jsem si řekl, že i já bych chtěl být 27,5. Slovo dalo slovo a nakonec se mi pro letošek podařilo získat jednoho Jekylla 4 ve velikosti M pro celoroční test. Pojďme se tedy na toho fešáka podívat z blízka.





Rám si ponechává svou unikátnost „dvou kol v jednom“, avšak oproti staršímu modelu má nový Jekyll o jeden centimetr zvýšený zdvih ve Flow módu (16 cm) a pro stoupání přibylo půl cenťáku (9,5 cm). To bylo zapříčiněno použitím jiného nastavení podložek u tlumiče FOX Dyad RT2, takže má tlumič sjezdovější charakteristiku. Došlo zde i k mírnějšímu položení hlavy a to na 67° u všech provedení, na rozdíl od staršího, kde se úhel pohyboval od 67,7° do 68° podle velikosti rámu. S větším rozměrem kol a položenější hlavou došlo samozřejmě k prodloužení rozvoru kol, který nyní činí 118 cm u modelu ve velikosti M. A o necelý centimetr a půl se zvedl šlapací střed. Šikovné je zde použití nové zadní pevné osy, jenž má nyní rychloupínák a není tak při vyjímání zadního kola zapotřebí žádného nářadí.




Srdce celého systému, tahový tlumič Fox DYAD



Model s označením 4 disponuje montážní verzí vidlice Rock Shox Pike s označením RC. Tato verze je oproti prodávané RCT3 ochuzena o pomalou kompresi. Nicméně nejdůležitější části jsou stejné.

Kolo je dodáváno kompletně na sadě Shimano SLX. Samozřejmě s přehazovačkou Shadow +. Jsou zde použity kliky s trojpřevodníkem, vyvinuty pro 650b obruče, což znamená, že mají kombinaci převodníků s 22/30/40 zuby. Tyto převodníky mají nestandardní rozteč, takže na kliky bohužel nenamontujete co se vám zamane. Už i Shimano začíná přejímat finty od SRAMu?




Rock Shox Pike i na nejnižší specifikaci potěší, krk vidlice není tradiční Cannondalovský průměr 1.5 palce, ale tapered z 1.5" na 1 1/8"



Sériově je tento stroj vybaven s pneumatikami od firmy Schwalbe. Vepředu Hans Dampf 2,35 a vzadu Mobby Nic 2,25, obě gumy jsou ve směsi Performance Line. Ráfky od značky WTB jsou stejně jako pneu tubeless ready.




Dálkové ovládání tlumiče pro změnu zdvihu
I přes to, že si dálkové odpalování sedlovky RS Reverb s brzdami Shimano příliš nerozumí, podařilo se mi dostat obě páčky do polohy, která mi plně vyhovuje



Protože mám rád na obou kolech stejný kokpit, po vybalení z krabice nahrazují originální řidítka Cannondale C2 se 740 mm rodla Procraft Pro 780 mm. A jelikož je Jekyll 4 dodáván pouze s obyčejnou sedlovkou, bylo tak dalším tuningem před první jízdou přidání teleskopické sedlovky Rock Shox Reverb Stelth. Nový rám disponuje možností vedení hadičky uvnitř. Tlaky tlumiče i vidlice jsem nafoukal dle tabulek uvedených na rámu a vidlici samotné a kolo bylo připraveno.

Na léto jsem opět vyjel na Erasmus do německého Landau jako v loňském roce, a tak mi kolo musel přivézt z ČR Oskar, který bydlí „nedaleko“ ve Weilu nad Rýnem. Na první testovací jízdu jsme tedy vyrazili spolu.




Rychloupínák na pevné ose nahradil nutnost použít 5mm imbus pro demontáž zadního kola



Hned po vyjetí zjišťuju, že kolo jede úplně neskutečně. Celou zimu jsem strávil na trailovém GT Sensor z roku 2011. A Jekyll Sensora prostě převálcoval už na asfaltě. V prudkých kopcích mi trochu chyběla funkce snížení zdvihu vidlice Fox Talas, která byla montována na starší model. Nicméně i ve velice technických a prudkých výjezdech je kolo hodně stabilní i při nízké rychlosti. Ale doma je Jekyll teprve až když stojíte nahoře na kopci, přepnete tlumič do Flow módu, zatlačíte sedlovku dolů a vyrazíte do sjezdu. Zde se díky prodlouženému rozvoru a položenější hlavě chová téměř jako sjezďák. Kolo je klidné a i když vás něco rozhodí tak to prostě neřešíte a klidně narovnáte řidítka do šutrů a prostě to tam naprasíte. A i ve svičbekách (čti zatáčka o 180°) byl Jekyll až nečekaně obratný. Jako jediný problém se jevily pláště od Schwalbe – směs v provedení Performance Line se i na jinak povedeném plášti jako je Hans Dampf pro endurové závodění příliš nehodí. Na příští vyjížďku bude přezuto na Maxxis High Roller 2.


Shimano SLX kam se podíváš



Pro závodní použití dojde také k výměně klik za použití nepadacího jednopřevodníku od Wolf Tooth Components s 32 zuby a kazeta bude upravena 42 zubovým pastorkem od stejné značky. Do té doby budu muset jezdit s podomácku vyrobeným napínákem z hrdla od PET flašky. Rám sice disponuje ISCG 03 standardem pro uchycení napínáku, takže by se dala sundat největší pila a dát tam kladku pro dva převodníky, ale díky použití Shimano klik na střed BB30 je to nemožné. Shimano totiž vyrobilo plastové „adaptéry“ na střed, které jsou příliš tlusté, a tak se tam napínák nevejde.




Napínák z pet lahve je z nouze cnost



Po výměně klik již budu mít kolo vyladěno k obrazu svému a nezbude nic jiného než jezdit, jezdit a zase jezdit. A jak nový Cannondale Jekyll 4 27,5 obstojí v závodech se dočtete v dalším článku, který bude následovat někdy na přelomu července a srpna.



Diskuze

  • anonymní uživatel HiPP 19.5.2014 v 11:10

    akou vahou disponuje bike v povodnom osadeni?

  • anonymní uživatel ZR 19.5.2014 v 15:10

    to HiPP: Po vybaleni z krabice jsem bohužel kolo nezvážil, nicméně nyní po úpravách se hmotnost pohybuje okolo 14 kg podle toho jaké jsou zrovna obuty pláště.

  • anonymní uživatel hoffman 19.5.2014 v 15:34

    tá sériová montáž 3 tácu s nemožnosťou laborovania s napínakom/kvaltom mi príde u Enduro kola od tohto výrobcu dosť laxná. predsa len, málokto dnes kúpi podobný typ kola bez toho aby si pohon neupravoval na svoj spôsob

  • profilová fotka Keli (keli (a) dolekop.com) 19.5.2014 v 16:39

    hoffman: jedna se o nejnizsi vybavu, ve vyssi vybave uz napinak a dvou pila nechybi.

  • anonymní uživatel petr 19.5.2014 v 17:01

    Sice je to trosku mimo, ale jak ses spokojenej s tema pedala?

  • anonymní uživatel ZR 19.5.2014 v 23:06

    Pedaly DX vozim uz strasne dlouho a porad jsem s nima spokojeny. Jsou relativne lacine a letos jsem si koupil nove asi po 3 letech takze i vydrz je slusna.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí