Jerome Clementz zraněný a sezóna je v háji

Autor: Keli, kategorie: Video, vydáno: 21.5.2014

Současný král světového endura Jerome Clementz udělal při závodech Francouzského enduro poháru v Blausasc kutululů (ve šlapavém úseku zachytil pedálem o kámen, následoval výstup s přistáním přímo na levé rameno) a výsledkem bylo vyhozené rameno a pochroumané vazy v rameni. Ač to v první chvíli vypadalo dobře, následné vyšetření ukázalo, že je nutná operace, kterou podstoupí Jey v Štrasburku a po ní nastoupí na tříměsíční rekonvalescenci. Sezóna je samozřejmě v trapu.





„Je to samozřejmě velké zklamání ukončit sezónu tímto způsobem, zvláště pak po jejím výborném začátku a dobré zimní přípravě. Nechci závodit na 80%, chci jezdit na 100% a dát tomu vše. Doposavad jsem měl štěstí a zranění se mě vyhýbala. Situaci posuzuji z dlouhodobého pohledu, chci to nejlepší řešení, jak pro moje tělo, tak i pro kariéru. Je mě jen třicet a chci být v dobré kondici, zdravý a připravený závodit i v budoucnosti. Závodění je pouze část mojí vášně pro MTB, chci si užívat ježdění i v do budoucna,“ říká o zranění sám Clementz.

Pokud vše bude probíhat OK, možná Jeromeho uvidíme v na závodě EWS v Finale Ligure. Světová enduro série tak přišla o další velkou hvězdu po Fabienu Barelovi, který se vysypal na závodech v Chile.

Pád z jiného úhlu, čas 3:30

Diskuze

  • anonymní uživatel maverick82 (kovar.petas (a) gmail.com) 21.5.2014 v 21:49

    Jared má cestu volnou... to je strašnej pech vykosit se na rovině, při relativně nevinnym pádu...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí