Specialized Enduro serie 2014 nově 15.6. na Ještědu

Autor: Keli, vydáno: 9.6.2014

Sezóna letí jak splašená. Někdo ještě nevstřebal všechny zážitky z Koutů a znovu vyladěné kolo v lepším případě čeká na vyzvednutí v servisu. Před námi je už ale druhý závod Specialized Enduro série 2014 – Enduro Race Ještěd, to aby z vás zbytečnými časovými prostoji nevyprchal závodních duch a duše nezpuchřely.

Zdejší lokálové pro vás s láskou naplánovali hned šest RZ! Celý závod se odjede na obou stranách ještědského hřebene v okolí Sportovního areálu Ještěd. Část rychlostních zkoušek povede po tratích Bikeparku Ještěd, další část po vybraných trailech v jeho okolí. Celková délka závodu bude ca 33 km a dá se předpokládat, že na něm strávíte 27 minut super jízdy. Kdo rád ví, do čeho jde, tak předběžně: RZ1: 2,5km / +61m / –352m, RZ2: 1,3km / +28m / –223m, RZ3: 1,3km / +35m / –112m, RZ4: 2,6km / +68m / –437m, RZ5: 1,9km / +17m / –347m, RZ6: 1,4km / +34m / –260m. Která z RZ bude vybranou Red Bull RZtou zůstane tajemstvím až do neděle, stejně tak překvapení v podobě Nutrend RZ.

Můžete se těšit na rychlé pěšiny, kamenité sjezdy i upravené klopenky a skoky bikeparkových tratí. Rychlostní zkoušky byly vybírány tak, aby obsahovaly různé profily terénu a typy podkladu, otestovaly technickou zručnost závodníků i jejich rychlost a transfery mezi rychlostními zkouškami naopak prověří celkovou fyzickou připravenost. Tak to má být, je to přeci enduro!





Transfery mezi RZ budou probíhat jak výjezdem lanovkou na Skalku (2×), tak i po vlastní ose. Výjezdy jsou naplánovány po asfaltových cestách i po zpevněných lesních cestách. Větší část z nich zvládnout průměrně zdatní závodníci vyjet bez problémů, ale najdou se i místa, která budou svádět k tomu, slézt z kola, šlapat kousek po svých a kochat se. Tratě budou značit cedulky se šipkou, mlíko tam, kde bude potřeba koridoru a zběsile mávající lidé na zásadních rozcestích. Tratě budou vyznačeny v pátek odpoledne. K tréninku budou přístupné v průběhu soboty, kdy bude možné pro dopravu využít i sedačkovou lanovku na Skalku, ta není v sobotu v ceně startovného. Komu nestihnou vyservisovat kolo a nebo na enduro nemá vlastní stroj, může využít Test centrum Specialized a půjčit si takovou pecku jako Specialized S-works Enduro 29” v karbonu.

Mapku závodu a transferů přiložíme ke každému startovnímu číslu, což znamená, že od soboty můžete najíždět, co se do vás vejde. Prezence bude u dolní stanice lanovky na Skalku v sobotu od 12:00 do 17:00 a v neděli 8:00 – 9:45. Start v neděli 15.6. v 10 hod!
Registrace na závod na webu www.enduroserie.cz (do pondělí 9.6. 24:00 za sníženou cenu) nebo na místě během soboty a neděle za plnou palbu.
Parkovat vozy můžete na centrálním parkovišti sportovního areálu Ještěd.

Veškeré informace k seriálu a závodu najdete na www.enduroserie.cz nebo www.facebook.com/enduroserie.cz.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí