Fotoreport: Banshee Bikes Factory Team v Bratislavě

Autor: Katarina Keherová, kategorie: Video, vydáno: 26.6.2014

Presne po roku sa vrátil do Bratislavy všetkými očakávaný City Downhill World Tour, ktorý odštartoval už vo februári v brazílskom Santose, pokračoval vo Valparaise v Čile a po jarnej pauze sme sa dočkali pokračovania aj na európskom kontinente. Náš team vyrazil do Bratislavy s cieľom dostať sa na stupne víťazov, keďže ambície Matta Walkera po minuloročnom skvelom 2. mieste boli vysoké a na bratislavskej trati patril k jasným favoritom.





Okrem Matěja, ktorého ruka odpočíva na nútenej štvortýždňovej dovolenke v plastovej sadre, sa na štart postavili všetci naši jazdci. Konkurencia bola tento rok naozaj vysoká a popri Filipovi Polcovi sa na štartovej listine objavili mená ako Marcelo Gutierrez, Andrew Neethling, Eliot Jackson, Bernard Kerr, Tomáš Slavík alebo Johannes Fischbach a ďalší top svetoví jazdci.





Trať bola podobne rýchla ako minulý rok, Filip si na nás pripravil plno schodov, dropov, gapov, wall ride a 600 metrový zjazd z hradného nádvoria na Rybné námestie trval necelú minútu.

Na tento super rýchly zjazd nemohla padnúť Mattova voľba na nič iné ako na Banshee Darkside 650b a áno, tento zjazdový špeciál ho v sobotu rozhodne nesklamal.

Kvalifikácia pre náš team dopadla viac než dobre a Matt sa dostal na 2. miesto, hneď za Filipa, ktorý zaletel najrýchlejší čas.





Čas do finále sa neúprosne krátil a pozdĺž trate a dole na námestí sa zhromažďovalo čoraz viac zvedavých divákov, ktorí chceli zažiť pravú sveťákovú atmosféru a vidieť top jazdcov, ktorí sa kvalifikovali do finále. Nervozita na štarte sa stupňovala a 10 minút pred finálovou jazdou sa Mattovi podarilo odtrhnúť napinák a aby toho nebolo málo, tak 3 minúty do štartu mu začal vycvakávať pedál a nasledovalo niečo, čo sa vidí len v seriáli F1, a to neúprosný súboj s časom, alebo ako si vymeniť pedále za 30 sekúnd. Vďaka pohotovému mechanikovi dopadlo všetko dobre a Matt nakoniec stihol svoj štart. Po tomto strese a pár chybách si doletel po 3. miesto za víťazom Filipom Polcom a druhým Johannesom Fischbachom. Za sebou nechal víťaza minulého ročníka Marcela Gutierreza na 4. mieste a jeho teamového kolegu, Juhoafričana Andrewa Neethlinga na 5. mieste. Reece Potter obsadil 11. miesto a Tom Matthews prekročil cieľovú čiaru ako 13.





Tento úspech nás posunul zase o niečo dopredu a je pre nás obrovskou motiváciou stúpať po rebríčku svetového a európskeho pohára stále vyššie a vyššie. Budúci víkend sa pokúsime zaútočiť na popredné miesta na IXS Cupe vo Val di Sole, kde snáď nebude núdza o podobnú atmosféru akú zažila minulú sobotu Bratislava.

Diskuze

  • anonymní uživatel hnusflus 26.6.2014 v 8:20

    dvo nedělá jednokorunky? :D ....a jak vůbec dopad datel?

  • anonymní uživatel hoffman 26.6.2014 v 8:57

    1. Filip Polc (SR) 56,42 s, 2. Johannes Fischbach (Nem.) +0,40 s, 3. Matt Walker (N. Zél.) +0,57, 4. Marcelo Gutierrez Villegas (Kol.) +1,15, 5. Andrew Neethling (JAR) +1,57, 6. Tomáš Slavík (ČR) +1,75, ... 8. Martin Knapec (SR) +3,21

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí