MojeKolo

Report, video: třetí kolo EWS Valloire

Autor: Keli, kategorie: Report, vydáno: 26.6.2014

Třetí kolo světové enduro série se uskutečnilo ve Francii, ve Valloire v okolí z Tour de France známého sedla Galibier. Ve Valloire se koná francouzská enduro série již snad deset let a všichni ve Francii berou tamní organizaci a tratě jako etalon kvality. I tentokrát se jelo zase „po francouzsku“, téměř na oči – tratě byly do čtvrtečního večera tajné a pátek byl určen pouze pro pěší prohlídku trati a následnou jednu tréninkovou jízdu na každé RZ. Na kopec závodníky vytáhla lanovka, takže přejezdy se nekonaly, vše vynahradili dlouhé, technické, ale i extrémně rychlé erzety. Celkem jich na jezdce čekalo ve dvou dnech šest a některé měli i 18 minut, celkový čas na trati byl přes hodinu dvacet.





Výsledky hodně ovlivnily defekty a mechanické poruchy, po každé RZ se pořadí v TOP 10 promíchalo. Smolařem víkendu byl bezesporu Justin Leov na Treku, který vyhrál tři RZ, ale defekt na předposlední a s ním spojená ztráta 38 sekund znamenaly konec nadějí na podiové umístění.
Naopak Jared Graves přestože nevyhrál ani jednu RZ a stejně to stačilo na vítězství – to je krása endura, vítězství je jednotlivé RZ nic neznamená, rozhoduje se až v cíli po všech erzetách. Důkazem je, že v celkových výsledcích nebyl mezi nejrychlejší desítkou ani jeden vítěz eRZety. Třetí flek získal a zachránil barvy Treku Švýcar René Wildhaber.





V ženách dominovala Tracy Moseley (Trek Factory Racing), která vyjma jedné, vyhrála vše co se dalo. Do cíle dojela s náskokem 1:36 před Anne Caroline Chausson (Ibis) a 2:02 před Anneke Beerten (Specialized Racing). Kompletní výsledky zde.





Další kolo se jede za necelé tři týdny v italském La Thuile, termínově se akce kryje s Megavalanche a tak je otázkou, kdo dá přednost EWS a kdo Mega. Sázím se o pivo, že takový René Wildhaber jede na Mega…





Foto: Lee Trumpore, Tracy Moseley, EWS

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel ... 26.6.2014 v 9:00

    a na čem vyhrál Graves ??? Na šestadváce !!!

  • anonymní uživatel hnusflus 26.6.2014 v 11:08

    přijde mi úsměvné vyzvihovat v jednom odstavci krásu endura v tom že v top10 neni ani jeden vítěz RZ a navázat na to odstavcem o vítěztví jak celkovém tak v každé RZ v kategorii žen :)))

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí