Report: Hrbáček servis Wood Bike Series - Bikerally Slopné

Autor: WBS media, kategorie: Report, vydáno: 5.8.2014

Bikerally Slopné o předminulém víkendu znovu stříhalo z woodbikového metru. Vystřižen byl třetí díl originální moravské série závodů v downhillu horských kol, která se hodnotí součtem časů z jednotlivých RZ, po vzoru automobilové rally. Lokalita obce Slopné už dávno není na bike scéně neznámou. Prvně se zde ostrá odpružená kola proháněla už před čtyřmi léty. Po poměrně delší pauze od předešlého závodu v Bučovicích a navzdory letním dovolenkám se závodu rozhodlo zúčastnit 114 závodníků ze všech koutů Česka včetně pár věrných borců ze Slovenska. Víkend krásným počasím nešetřil a tak bylo trošku parno. Tratě se každým průjezdem stávaly díky prachu zrádnějšími a bylo snadné chybovat. To se začalo odrážet v četnosti potlučených závodníků, naštěstí bez fatálních úrazů.





Hned na prvních dvou RZ nenechal Lukáš Rico Šplíchal nikoho na pochybách, že by jeho čerstvé třetí místo z nedávného M ČR v Koutech bylo nějakou náhodou a šel jednoznačně do vedení. Za ním si to rozdávali o zbývající dvě místa na pódiu Martin Kolajík s Tomášem Huňou a k jejich překvapení i velmi rychlý junior Tomáš Navrátil. Rico Šplíchal nakonec ovládl všechny čtyři RZ a zalouženě vyhrál. Druhé místo a vítězství v juniorech zajel perfektní jízdou bez chyb Tom Navrátil. Trojka zbyla pro vedoucího jezdce seriálu Huňu. Prvenství v pevných rámech získal Petr Mach, nejrychlejším střelcem do 15 let byl úřadující mistr ČR v této věkové kategorii Tomáš Škarek, který druhého jezdce porazil o 22 sekund! Naopak mezi nejstaršími bikery nad 35 let byl nejrychlejší Víťa Malý. Tereza Vondráčková si pak připsala nejvíce bodů v ženské kategorii.

Organizačně vše klapalo, vlek se statečně loudal po oba víkendové dny. Pořadatelská taktovka patřila tradičně borcům z uskupení BTS racing, kteří jsou rovněž tvůrci zdejších tratí. Velký dík tedy patří všem “přičinitelům“, kteří pomohli znovu uskutečnit a oživit sportovní dění v této lokalitě.





Dalším závodem bude hned příští víkend Bikerally Kopná, v Podkopné Lhotě u Slušovic.

Výsledky WBS Round 3 Slopné:
1. Lukáš Šplíchal Mondraker 661 4:03,0
2. Tomáš Navrátil (1.J) Heartattack racing + 2,7
3. Tomáš Huňa Mondraker 661 + 2,9
4. Martin Kolajík SBT Fryšták + 3,9
5. Radek Hamouz Maloch racing + 7,7
6. Lukáš Nášel SBT Fryšták + 8,6
7. Adam Březík (2.J) SBT Fryšták + 12,4
8. Martin Kulhánek Mondraker 661 + 13,0

WBS media, bikegeneration.cz

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí