Fotogalerie: Přemek Tejchman na Enduro race Zadov

Autor: Marie Kopřivová, vydáno: 7.8.2014

Přemek Tejchman sledován celým pelotonem a také fotoaparátem Marie Kopřivové zvítězil na třetím podniku Specialized Enduro Serie na šumavském Zadově. Prohlédněte si fotogalerii jak tento závod viděl Přéma.







Po závodě v Liberci byla pauza, ale nakonec jsme se dočkali a nás čekal závod na Šumavském Zadově. Tratě tady nejsou extra technicky náročné, naopak základem úspěchu je dobrá fyzická připravenost, protože jsou kromě první RZ dost šlapavé.





Sobota slibovala překrásně počasí na trénink. Čekalo na nás celkem 5 RZ. Tři se nacházely u depa a startu závodu, další dvě se byly umístěny na druhém kopci. Nebylo na co čekat. První RZ je hodně zábavná, mě osobně bavila nejvíc.



 


Po projetí prvních třech RZ byl čas na lehkou svačinku a poštelování kola. Následovala rychlá registrace a vyzvednutí čísla. Jako leader mám číslo 1.



 


Ještě na mě čekaly poslední dvě RZ, které se nacházely na vedlejším kopci. Tratě byly vesměs stejné jako loňský rok. Od sebe se ale lišily hodně. Jedna byla spíše takový old school po sjezdovce a kraji sjezdovky. Druhá měla první část zábavnou, ale poslední minuta byla jen šlapání po polní cestě.



 


Velice se spekulovalo o nedělním počasí, jestli bude nebo nebude pršet. Jak se říká, ráno moudřejší večera. V den závodu na nás čekala úplně vymetená obloha. Start byl naplánován na 10 hodin. Měl jsem výsostné právo vlétnout do prologu jako první. Ten byl tvořen drobnými dřevěnými překážkami. Potom se rovnou pokračovalo a šlo se závodit. Slunce svítilo na úvodní RZ, jezdilo se krásně.



 


Po třetí RZ se bohužel naplnilo to, co slibovali meteorologové. Nikdo ale nečekal to, co přišlo v podání totálního slejváku, které prostřídalo totální krupobití. Kroupy zasypaly komplet čtvrtou RZ, která vypadala jako v lednu pod sněhem. Po dojezdu k páté RZ jsme zjistili, že se ruší. Tak zbývalo jen odevzdat čip a čekat, jak to dopadlo. Pro mě z toho nakonec bylo úžasné 1. místo jak v prologu, tak i v celkovém výsledku a upevnění pozice leadera. Moc díky všem fanouškům a lidem co mi to přáli, ale největší díky patří paní fotografce Marie Kopřivové.



 

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel lejnič 7.8.2014 v 8:03

    žádnej camelbag?

  • anonymní uživatel Lol 7.8.2014 v 9:05

    hdr:/

  • anonymní uživatel henšn 7.8.2014 v 11:27

    to byl ňákej děckej levl nebo co?

  • anonymní uživatel Martin P. 7.8.2014 v 12:14

    Super fotky!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí