reklama

Report, video: EWS SRAM Canadian Open Enduro

Autor: Keli, kategorie: Report, vydáno: 12.8.2014

Z 350 jezdců, kteří nastoupili k do závodu SRAM Canadian Open Enduro presented by Specialized na festivalu Crankworx Whistler, mnozí popisovali závod jako nejtěžší do kterého kdy nastoupili.





Z 350 jezdců, kteří nastoupili k do závodu SRAM Canadian Open Enduro presented by Specialized na festivalu Crankworx Whistler, mnozí popisovali závod jako nejtěžší do kterého kdy nastoupili. Na jezdce čekalo nastoupat téměř 2500 metrů na 36,5 kilometrech, dřinu byla ale dobře zaplacená – prize money byly v hodnotě 25 tisíc dolarů – zatím nejvíce v historii závodů EWS.

Nejlépe se s tratí popasovala dvojice Jared Graves v mužích a Cecile Ravanel v ženách. Graves si tak upevnil svoje vedení v celkovém pořadí Světové enduro série a pro Ravanel to bylo premiérové vítězství na okruhu EWS.





„Je to moje první vítězství a je to nejlepší, co jsem mohla získat, na nejlepším místě,“ to jsou první dojmy Cecile Ravanel, „již na začátku sezóny jsem říkala, že bych radějí chtěla vyhrát enduro zde ve Whistleru než vyhrát dva, tři jiné závody“.

Cecile se jako jediná žena dostala s časem pod hodinu a porazila tak dvojici žen, které se po celou sezónu přetahovaly o vítězstvích v jednotlivých závodech. Druhé Tracy Moseley skončila s časem 1:00:11 druhá, třetí Anne Caroline Chausson ztratila hodně času na poslední páté RZ, kdy dojížděla na prázdném kole.

Výsledky mužské kategorie odpovídali průběžnému pořadí EWS, ale nebylo tomu od první RZ. Až díky masivnímu nástupu v poslední RZ se Jared Graves vyšvihl na první flek. Druhé místo se ztrátou 2 sekundy (po více jak 50 minutách závodění to asi trochu zamrzelo) skončil Nico Lau a třetí skončil již s větší ztrátou Curtis Keene. Kompletní výsledky zde.

Graves měl od první po čtvrtou RZ problémy s vidlicí, před pátou ji „zeservisoval“ a v poslední ukázal kdo je nejrychlejší ve Whistleru.





Poslední závod Světové enduro série se jede v říjnu v italském Finale Ligure, do té doby budou celkové pořadí vést Tracy Moseley a Jared Graves.





Diskuze

  • anonymní uživatel bolekkrutor 12.8.2014 v 17:33

    Nastoupat? Pozor na ty překlepy. Přečte si to organizátor některého ze zdejších endur a bude ještě hůř:).

  • anonymní uživatel Lubo 12.8.2014 v 22:08

    tady měl být Přéma kua!

  • profilová fotka Keli (keli (a) dolekop.com) 13.8.2014 v 11:14

    Bolekkrutor - opravdu nastoupat, cerpano z ofiko reportu:

    In the five transitions, riders climbed a total of 2,442 metres over 36.53 kilometers.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí