Report: iXS European Downhill Cup Pila

Autor: Keli, kategorie: Report, vydáno: 18.8.2014

Sezóna začala teprve před chvílí a už se nezadržitelně blíží její konec. To platí pro Evropský sjezdový pohár, jehož předposlední kolo, před finálem v Leogangu, hostila o uplynulém víkendu italská Pila. Pila je malá vesnička v údolí Aosta odkud máte neuvěřitelný výhled na tři alpské velikány zároveň Monterosa, Matterhorn a Mont Blanc – kde jinde toto uvidíte. Pokud by jste chtěli o Pile vědět více, zde je náš dřívější spotcheck.




Kameny a kořeny, to je Pila



Samozřejmě více jak tři stovky startujících se do Pily nepřijeli kochat alpskými velikány, ale bojovat o body co celkového pořadí na zábavné trati, kterou navrhovala živoucí jezdecká legenda Corrado Herin, na 2600 metrů dlouhé trati s 520 metry převýšení se jel už v minulosti i závod svěťáku.




Pardál třetí v elitě – Francisco Marques Pardal



Sobota zalitá sluníčkem byla svědkem tradičního seeding runu – v ženské kategorii při účasti Tahnée Seagrave (GBR – FMD Racing) nebylo o vítězce pochyb, náskok před druhou v pořadí byl 17 sekund.

V mužské elitní kategorii to nebylo tak jednoznačné, nejrychlejší Benny Strasser (GER – Solid Bikes) atakoval hranici 4 minut, ale pokořit se mu ji nepodařilo.




Místy je trať trochu z kopce



I neděle byla nádherná, suchá trať a slunce, co víc si přát. V nejmladší mužské kategorii na startu dominovali Angličané, první tři místa putují za Kanál a to v pořdí Matt Walker (Madison Saracen Development Team), Jack Tennyson (Madison Saracen Development Team) a Kaos Seagrave (FMD Racing). Z českých jezdců byl nejúspěšnější na pátém místě Vojta Roušavý (Krabcycles Trek).

Ženské kategorii dominovala dle očekávání Tahnée Seagrave (GBR – FMD Racing), ukázala, že má trať najetou dokonale, kvaldu i finále zajele v naprosto stejném čase. I druhé a třetí místo zůstalo stejné jako v kvaldě: Alia Marcellini (LeeCougan Dirty Factory Team) a Carina Cappellari (Suspension Center). Dvě favoritky na celkové vítězství, naše Jana Bártová a Slovinka Zarja Černilogar závod v Pile vynechaly a o celkové vítězství se poperou až v „Leoši“.




Tahnee Seagrave dominovala po celý víkend



Kategorie Masters se jela bez prvního jezdce celkového pořadí Rosti Štencela a tak boj o první místo zůstal bez české účasti. Nejlepším Čechem byl Tomáš Vičl (ROCK MACHINE – CYKLOMAX).




Vítěz Manuel Gruber



Otázkou dne v mužích bylo, zda někdo překoná hranici čtyř minut. Téměř celému poli se to nepodařilo, až do chvíle kdy se v cíli objevil třetí kvalifikant Manuel Gruber (Radon Factory DH) a zalítl čas 3:59.523. Nezbývalo mu než počkat, až se do cíle dostane i Slawomir Lukašík a Benny Strasser – ani jeden z nich však Grubera nepokořil. Z našich nejlépe dojel Honza Čepelák na 22. místě. Kompletní výsledky zde.

V žádné z kategorií není ještě definitivní celkový vítěz a tak závody v Leogangu budou napínavé jak malé trenky!




Nejrychlejší eliťáci



Foto: Thomas Dietze

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí