Video: KolOna kemp - Krušky

Autor: Keli, vydáno: 16.9.2014

„Když mě poprvé napadlo udělat takovouhle akci, věděla jsem, že Krušné hory pro to budou ideální.“ Popisuje své prvotní myšlenky autorka kempů Tereza Votavová. Intenzivní 4 dny plné dřiny, únavy, pádů ale i smíchu a poznání… To byla KolOna v Nových Hamrech, na hotelu Schwarz. Jaké to bylo? Podle úsměvů na tvářích a velkého zlepšení všech účastnic můžeme říct, že skvělé. Počasí sice nebylo tak lákavé, jako na první akci na Dolní Moravě, ale o to víc si zase holky užily trailů. Všechny přežily ve zdraví, bavily se, ale hlavně se neuvěřitelně zlepšily v technice. Holky si vyzkoušely vše od trailování, výjezdů i pumptracku a prvních skoků.

Na kempu se sešly účastnice z různých koutů naší země. Neuvěřitelně zajímavé osobnosti od policistky, přes vědkyni, studentku až například po IT manažerku. Všechny tyhle zajímavé bytosti spojuje jedno – láska ke kolu. Odpoledne se začaly u hotelu Schwarz sjíždět auta s koly na střeše a znich začaly vystupovat účastnice, které jsme do té doby znali zatím jen z přihlášek. O hodinu později všechny dámy skočily do bikového, zaply tretry a vyrazily na kolo. Najednou, jakoby se smazaly rozdíly v osobnostech a na kopci stála banda ryzích bikerek tělem i duší, které si mají rozhodně co říct. „Tohle na kole miluju nejvíc. V běžném životě na nás nikdo nic nepozná, pak nazujeme tretry, skočíme na kolo a všichni jen zírají. Je to náš sport, náš prostor a náš čas,“ říká Téra Votavová. Holky měly spoustu času se poznat, navázat nová přátelství, probrat vše co je zajímá, dozvědět se spoustu nových informací nejen ze světa kol, otestovat dámská kola, ke kterým by se třeba běžně nedostaly, hrát si na kole i bez něj a především pak vyladit svou techniku jízdy, ať už prší, nebo ne. To je jen výčet pár momentů, které účastnice KolOna kempu zažívaly. Díky tomu teď například lépe jezdí, umí si opravit kolo, dokáží pracovat se strachem a mají nové kamarádky.

Bude letos ještě KolOna? Krušné hory měly být posledním letošním termínem, ale protože zájem je veliký, pravděpodobně se ještě nějaký podzimní termín bude konat. Vše se bude rozhodovat v následujícím týdnu. Téra by totiž ráda vybrala opět novou lokalitu. Pro více info sledujte web kempů.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Jarouš 16.9.2014 v 10:47

    A nesháníte příště s sebou nějakýho maséra:)

  • anonymní uživatel Motál Emál 16.9.2014 v 17:47

    Ale jo, palec nahoru za každou bábovku, co umí v životě víc než jen chodit kalit, na párty, porodit dítě a spokojeně nakynout. Ale už by pomalu tenhle frikulínskej trend posledních let "od žen pro ženy" mohl pomalu vyšumět, vždyť není potřeba naše dva světy takhle neustále oddělovat. Feministky pak tleskaj a plácaj se po ramenou (a hrajou si na kamarádky, aby se mohly za zády pak navzájem pomlouvat :D).

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí