4X ProTour zná své termíny pro sezónu 2015

Autor: Keli, vydáno: 5.11.2014

Fourcross – tento divácky velmi atraktivní sport se dostal na okraj zájmu po té, co jej odstřelila Mezinárodní cyklistická unie. Fourcross není mrtvý, alespoň to si myslí organizátoři 4X ProTour. Na příští sezónu nachystali v rámci seriálu šest závodů v šesti zemích.




Logo 4X ProTour 2015



V příští sezóně budou obhajovat svoje tituly Tomáš Slavík a Helene Fruhwirth, oba měli v letošní sezóně docela vyrovnané výsledky, ale soupeři nemají velký odstup. Kdo dokáže sebrat Datlovi titul se ukáže sice až po šestém kole v září 2015, ale zuby si brousí Quentin Derbier, který už i letos docela zlobil. Datlův týmový kolega Felix Beckeman je sice hodně stylový, ale v absolutní rychlosti ztrácí. Rozhodně si český favorit musí dát pozor i na svého rakouského jmenovce Hannese Slavika.




Pamporovo



Kalendář 4X ProTour 2015
24.5. Winterberg, Německo
6.6. Fort William, Velká Británie
20.6. Pamporovo, Bulharsko
18.7. Szczawno Zdroj, Polsko
22.8. Val Di Sole, Itálie
5.9. Malmedy, Bel­gie



Sezóna začne závodem ve Winterbergu v rámci velmi populárního iXS Dirt Masters festivalu, poté se přesune do Velké Británie do komáry zamořeného Fort William, kde se tradičně 4X jede den před svěťákem ve sjezdu.




Fort William



Třetí lokalita, bulharské Pamporovo je hodně kontroverzní, poslední dva ročníky byla minimální až nedůstojná účast jezdců, snad se to příští rok zlepší. Opakem Pamporova je polské Szczawno Zdroj, tam je fourcross velmi, ale velmi populární, divácky hojně navštěvovaný.
V předposledním kole ve Val di Sole čeká na jezdce nejdelší trať v rámci seriálu a opět se druhý den, stejně jako ve Fort Bill pojede svěťák ve sjezdu.




Szczawno Zdroj



Poslední štací je novinka ve ProTour kalendáři, belgický bikepark v Malmedy, kde se dají čekat obří polety, protože je třeba využít skoky, které pro freeride akce Fest serie stavěl Nico Vink.




Val di Sole



A kde je Jablonec, kde je JBC?
Ano, čtete dobře, divácky nesmírně populární jablonecký závod v seriálu chybí. Ale nebojte, o foucrossový závod v JBC Bikeparku nepřijdete, Datel chystá akci, která strčí všechny předchozí ročníky do kapsy. Bude to bomba, ale pssst, je to tajné.




Jablonec v seriálu pro rok 2015 chybí

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel duck 5.11.2014 v 11:40

    že by MS ?

  • anonymní uživatel vyschlej bé 5.11.2014 v 14:53

    sloupstajl na koloběžkách :)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí