Dualová sezóna Dual Cupu ukončena Indoor Dualem

Autor: Martin Hůle, vydáno: 10.11.2014

Bylo, nebylo, je tomu skoro rok, co se v hlavách pár riderů zrodila myšlenka znovu obnovit dualové závody, a tak se i stalo!

Souboje o krásné ceny se uskutečnily na území Dobřan u Plzně, Kosmonos u Mladé Boleslavy, Mladých Buk na Trutnovsku, Litoměřic, v Praze na Zličínských pláních a celé to vygradovalo ve velkolepý bál opět v Praze v královském klubu nesoucí honosné jméno Radlická kulturní sportovna. Kde se rideři z celé české republiky a jejich manuální oři postavily na start posledního dualového souboje.



Necelé čtyři hodiny po západu slunce, byla trať obsypána diváky v různých krojích a s různými, většinou chmelovými, nápoji. Závodníci osedlali manuální oře a pod přívalem potlesku a jásotu zabořili nohy do pedálu, nasadili helmu a na odmávnutí našeho krásného startéra vyjeli vstříc trati. Rideři se nám probojovávali a postupně odpadávali, až jsme se dostali do osmifinále, kde začali ubývat síly a pozvolna se měnila se trať. V poslední zatáčce někdo, omylem či záměrně (to se nepodařilo zjistit), vylil svůj chmelový nápoj do pravé dráhy a pořadatelé byli nuceni, již záměrně, vylít stejný chmelový nápoj do levé dráhy, aby podmínky pro oba jezdce byly stejné. Po tomto incidentu byla zatáčka velmi kluzká, ale jezdce to nevyvedlo z míry. Spadlý dualáci vzali své oře na záda a buď za skoku přes překážku na něj zkoušeli naskočit anebo dobíhali až do cíle. Našli se i takový odvážlivci, kteří pro vítězství házeli své oře přes půlku dráhy do cíle. Bohužel rada starších se dohodla, že takovéto praktiky nejsou možné a souboj anulovala s tím, že do cíle se musí dostat rider společně se svým ořem.





Z osmifinále jsme se dostali do semifinále, kde nám zůstali již jen čtyři jezdci, a to Jaroslav Faistaver, Jan Švub, Přemek Tejchman a Štěpán Novotný. Finálové jízdy prověřily jezdce jak zvládnou rozložit síly. Nejlépe ze všech dva a třiceti jezdců, dopadl Jaroslav Faistaver s těsným závěsem Jana Švuba a Přemka Tejchmana, kteří dostali kupóny na kérku nebo alespoň krutopřísnou slevu do studia Johnny The King.





Po vyhlášení Indoor dualu jsme za velkolepého jásotu přešli k hlavnímu programu večera a to vyhlášení největších magorů, kteří se v květnu, léta páně 2014 pustili do závodění v seriálu Dual Cup. Fanfáry prosím… v kategorii hobby se na první místo probojoval Štěpán Neuman, na druhé místo se vyšplhal Dan Bronec, na třetím místě se umístil Karel Štantejský a čtvrtý flek zamáznul Jan Schuster.

V nejvyšší kategorii Dual cupu 2014 zlatou příčku obsadil Jaroslav Faistaver, stříbrnou medaili získal Štěpán Novotný v závěsu na bronzové příčce skončil Adam Semerák a bramborový post získal Přemek Tejchman.





A začal bál, zpívalo se, tančilo se, pivo teklo proudem a všude vládla skvělá atmosféra, jen malá skupinka lidí se stáhla do ústraní a vymýšlela plán na sezónu 2015, aby to bylo ještě lepší a vostřejší.

Zazvonil zvonec a sezóny je konec…

Poděkování za tuto sezonu patří všem sponzorům, organizátorům a hlavně Vám divákům, bez kterých by to nešlo a všem jezdcům za to, že se toho nebály. A zvláště za poslední závod děkujeme Radlické kulturní sportovně za propůjčení prostoru a tetovacímu salónu Johnny The King za jedinečné ceny.

Sláva vítězům a čest poraženým!



Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Bruno 10.11.2014 v 22:41

    Super článek, a super nápad!

  • anonymní uživatel dirt 11.11.2014 v 7:05

    Jo no, je to dobrej počin. Zúčastnil jsem se jako divák jednoho závodu a pár dní na to jsem si pořídil větší bike. Příští rok vám natrhnu prdel hoši :D

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí