reklama

Rozhovor: DUAL PRISONS #1 - Mateo

Autor: Martin Hůle, kategorie: Rozhovor, vydáno: 20.11.2014

Další pravidelnou rubrikou se kterou se během letošního podzimu a zimu budeme setkávat je DUAL PRISONS – seriál rozhovorů o dualu. Martin Hůle si na paškál vzal jako prvního Matěje „Matea“ Marečka, organizátora Dual Cupu.







MH: 1. Co jsi zač?
Mateo: Jsem sebevědomej, namyšlenej, nesmrtelnej hajzl… říká se mi Mateo, dřív jsem se pokoušel i závodit a hlavně teda hovořit (rozuměj speaker) a v tom mám za sebou dost slušnou karieru… ale řádně ukončenou. Teď už jsem hlavně organizátor a velkej šéf Dual Cupu.

MH: 2. Jak se zrodila myšlenka znovu obnovit seriál Dualu po 12 letech?
Mateo: Úplnou náhodou. Před pár lety jsme se s Přemkem Tejchmanem bavili, že nás nebaví poslouchat jak všichni brečej, že nikde nic není. A rázem vzešel nápad co zkusit udělat seriál pár závodů. Nechal jsem si to projít hlavou, chvilku odležet a na podzim 2013 přišel hotovej projekt. Obvolalo se pár známejch z různých lokalit a kalendář byl hotovej snad za týden. Shánění partnerů už bylo horší, ale já myslím, že sezóna to byla dobrá a i ceny a prize money dost dobrý na to, že to byl první ročník.

MH: 3. Vím o tobě že si rider, hokejista, fotbalista, grafik, chceš být politik a v neposlední řadě si manžel a otec, nezapomněl jsem na něco?
Mateo: Já ti ani nevím… ale je pravda, že aktivit je víc než dost. Rider už moc ne, ale rád se občas svezu, pro radost. Hokej to je jasný, mastíme ligu tak to musí mít řád. Fotbálek na vypocení. Grafika mě vydělává na chleba a až se stanu prezidentem zeměkoule, tak to tu teprve bude řád. Manžel a otec to je to nejhlavnější, i když vím, že žena nemá moc radost z mých stotisíc aktivit, ale i tak mě v nich stejně podpoří a myslím si, že je taky ráda že něco dělám (ale to se jí radši zeptej). A syn je jasnej, to je nejvíc. To je zábava na zbytek života.

MH: 4. Jak tě změnilo narození syna Adama?
Mateo: To poznáš, až budeš mít dítě taky. Hele v autě jedeš a najednou vidíš tolik potencionálních vrahů všude okolo co jsi nikdy neviděl. Začneš víc nad vším přemejšlet a hlavně musíš brát i ohled na to, že se nemůžeš někde vyndat když tě doma čeká ten prďola malej. Usměje se na tebe a je hotovo. Všechno špatný hned zapomenuto.

MH: 5. Jak do toho vše ještě zvládáš pořádat Dual Cup?
Mateo: Mám práci v který si dokážu najít čas to vše pořešit a navíc si myslím, že nejsem uplnej krypl abych si to nezorganizoval tak, aby to šlo zvládnout.

MH: 6. Co obnáší pořádat takovýto seriál?
Mateo: Telefonování, shánění, zajišťování, hádání, atd. Hele, když si to umíš dobře uspořádat v hlavě a správně rozdat úkoly, tak to zase tak strašný není, ale je potřeba zase dohlídnout na to,aby to vše fungovalo. A to si myslím, že až na pár drobností letos šlapalo dobře.

MH: 7. Sleduješ i zahraniční scénu?
Mateo: Jasný, mistrovství světa pokaždý a i další závody. Hlavně asi Supercrossy ty jsou parádní.

MH: 8. A snažíš se něco ze zahraničí dotlačit i k nám do dualu?
Mateo: Jak jsem řekl, sleduju i zahraniřní scénu a mám jasnou představu jak chci, aby to tu dál vypadalo, ale je dost náročný to v ČR prosadit. Jasně, že závod tvoří rideři, ale jde taky o diváky, kteří tvoří pro závod atmosféru.

MH: 9. Chtěl by jsi udělat z Dual Cupu republikovou akci?
Mateo: Řekl bych, že to už se mi podařilo v letošním roce, odezvu riderů na první ročník to mělo dost dobrou. Do druhýho ročníku ale chystáme další nový lokace, takže se zas posunem o level vejš a bude hej. A myšlenka do dalších let? MČR vůbec nezní špatně…. Podezřelí podezřelý

MH: 10. Plánuješ něco speciálního na sezonu 2015?
Mateo: Plánuju, to je jasný… ale to si zatím nechám pro sebe. Včas se to všichni dozvědí.

Diskuze

  • anonymní uživatel syflus 20.11.2014 v 13:52

    super závody, díky za vynaložený úsilí! akorát bych příště chtěl bejt ve dráze já ten s lepšim kvalifikačnim časem a ne že mi tam vždycky nasadíte borce o 3s rychlejšího abych si mohl jet 100km daleko zajet 2 ostrý jízdy :D

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí