Rozhovor: Geoff Gully Gulevich jako člen party ,ZAM 3

Autor: Keli, kategorie: Rozhovor, vydáno: 28.11.2014

Fotoreport z natáčení ,ZAM 3 jste si mohli prohlédnout již dříve, v následujícím krátkém rozhovoru Geoff Gulevich bude mluvit o Gaspim, Listerine, České republice a jejich sousedech.





Po několika emailech se myšlenka stal skutečností. Geoff Gulevich slíbil, že přijede do Česka a bude se podílet na projektu ,ZAM Richarda Gasperottiho. V minulosti Gaspi a jeho banda navštívili Mongoilsko a Nové Mexiko, kde hledali exotická místa k ježdění. Tentokrát se Gaspi rozhodl představit světu svoji domovinu – Českou republiku ve střední Evropě. V pouhých šesti dnech Gaspi a Gully natočili část dokumentu ,ZAM 3, který bude již brzy online.



Geoff, tak jaký bylo ježdění v Česku?
Ježdění bylo super zábavné. Pojezdili jsme na několika super skákavých trailech ve skvělém prostředí. Jídlo je zde skvělé, lidé příjemní a mají tu pekelný zelený nápoj nazvaný Zelená. Přejmenovali jsme ho na Listerine, protože tak vypadá i chutná. Díky němu jsem měl hodně náročná rána.





Odkud znáš Gaspiho?
Nemůžu si vzpomenout, kdy jsem ho potkal poprvé. Gaspi byl na Shore. Poprvé jsme se potkali, mě bylo asi 14 nebo 15 let a bylo to na North Vancouver. Chtěl jsem jít s Diggerem nafotit nějaký věci. Digger je týpek, který má pod palcem label North Shore Extreme movies. Gaspi byl s ním spolu s Australanem Benem Wilkinsem. Neměl jsem ani páru, kdo je Gaspi. První věc, co jsem od něj viděl byl mega step up skrze stromy, cca 14 metrů dlouhý a on tam vyslal no hander. Měl na sedátku namotanou nějakou gumu, tak aby se mu no hander dělal snadněji. Potom jsem ho viděl ještě v Rakousku a i jinde ve světě. Zůstali jsme v kontaktu a zažili spolu několik dobrých parties v motokrosovým stylu. 





Docela dost českých jezdců je úspěšných v 4X. Sport se nedávno oddělil od UCI. Jakou vidíš jeho budoucnost?
Já jsem nikdy nezávodil. Nikdy jsem tomu nevěnoval pozornost. Ale fourcross je opravdu vzrušující. Je zábava ho sledovat, tratě je sranda jezdit. Je to těžká otázka, myslím si, že se vrátí. Stejně jako se vrátil dual. Vše se točí v kruzích. Jako freeride, lidé si mysleli, že freeride je mrtvý. Ale Rampage je zpět a online je mrak freeride videí, mnohem více než kdy dřív.





Jaké jsou v tvých očích podmínky pro ježdění v Čechách a v Německu?
Němci mají horská kola dost v oblibě. Vždycky se o nás dobře starali a fakt jsem si oblíbil jejich jídlo. Lidé byli také hodně příjemní a rád spolupracuji s firmama z Německa či Rakouska. Když jsem byl mladší, neměl jsem tyto země rád, ale později, co jsem je navštívil poněkolikáté, jsem jim přišel na chuť. Vždycky jsem se tam měl dobře i jsem si tam výborně zajezdil. 





Jasně, ale určitě jsou nějaké rozdíly.
Terén je jiný. Zde v Čechách nemáte tak velké hory jako mají vaši sousedi, takže si musíte pořádně máknout na trailech než jsou ready k ježdění. Každého koho jsem zde potkal byl super přátelský, přívětivý, holky jsou krásný, pivo úžasný, jídlo výtečný.

Pivo a holky, to je Česká republika (smích)
Co víc potřebuješ ke svýmu životu? (smích)



zam3 team
Richard Gasperotti / Geoff Gulevich
Foto: Míla Štáfek / Jan Kasl / Adam Maršál
Kamera: Muffin Movie – Márty Smolík
Koordinátor: Lukáš Jusko / Gaspi

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel syflus 28.11.2014 v 10:16

    14m step up si teda moc nedokážu představit....

  • anonymní uživatel ID 28.11.2014 v 10:24

    krátky rozhovor.

  • anonymní uživatel bolekkrutor 28.11.2014 v 10:33

    syflus-já zas dobrý jídlo v německu...

  • anonymní uživatel MP (xx (a) xx.cz) 28.11.2014 v 12:20

    Video uz je na Pinkbiku...

  • profilová fotka Keli (keli (a) dolekop.com) 28.11.2014 v 15:45

    dolekop.com/...

  • anonymní uživatel cibrut 29.11.2014 v 10:45

    Pro mně je Digger hlavně člověk, co se zasloužil o výstavbu nemalý části parku ve Whistleru, spíš než že by vlastnil nějakej "label". Vypadá to, že to Geoff večer před interview s tou zelenou asi hodně přetáh :D

  • anonymní uživatel Sian 1.12.2014 v 21:40

    Digger má rozhodně pod palcem NSX projekt.
    NSX serie= Digger.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí