Zhodnocení akce: Bobovka Cup 2014

Autor: DH-FR racing Tanvald, vydáno: 3.12.2014

Unikátní sjezdová trať v korytě bývalé bobové dráhy v Tanvaldu, hostila první srpnovou sobotu druhý ročník jedinečného závodu Bobovka Cup 2014 pod taktovkou DH-FR racing Tanvald.





V dopoledních hodinách se přihlásila bezmála padesátka závodníků mezi nimiž nechyběli junioři, odvážné bikerky, rekreační cyklisti, účastníci XC maratonů i zástupci downhillové a fourcrossové špičky v čele s Ondřejem Štěpánkem z Krab Cycles Team nebo Jiřím Pencem z Gigantic Racing Team… Pestrá paleta jezdců se tak rozdělila do několika závodních kategorií. Davu fandících diváků se představili na skvěle připravené a rychlé trati v kategoriích Děti, Ženy, Free a Masters.

Po dvanácté hodině se na start postavili ti nejmladší. Mezi nebojácnými juniory se v první jízdě nejlépe vedlo Filipu Vokurkovi, který zajel čas 02.58,85. Druhou jízdu kvůli defektu nedojel, ale i tak to stačilo na první flek před druhým domácím jezdcem Filipem Vachkem (03.10,41) a třetím Petrem Dolenským (04.17,08).





Oproti loňskému ročníku se divákům představily i tři cyklistky. V něžné kategorii byla nejrychlejší Kristýna Bílková s časem 02.30,04, následovaná Kamilou Hamplovou (02.40,27) a Lenkou Čábelkovou (02.43,89).

Kategorii Free dominoval stavitel trati Lukáš Černý (01.43,24). Na bedně ho doplnili František Kubíček z Příchovického Eleven Teamu (01.46,95) a Petr Pala z Jablonce nad Nisou (01.47,51).





O dech beroucí zážitky se postaraly souboje závodníků v elitní kategorii Masters, kde nebyla nouze o dlouhé skoky, vysokou rychlost a odvážné triky. Na první pozici se po prvním kole usadil jablonecký Jirka Penc, kterému na záda dýchal soused Ondra Štěpánek. Krátká průtrž mračen pročistila vzduch a mohlo začít druhé kolo. To nabídlo ještě lepší výkony a rychlejší časy závodníků, korunované FRONTFLIPEM Vilibalda Vítka v závodní jízdě!





Prvenství nakonec v druhé jízdě ukořistil Ondra Štěpánek o pouhých 8 setin v traťovém rekordu 01.17,20 před Jirkou Pencem (01.17,28) a jeho týmovým kolegou Štěpánem Červeným (01.19,81).

Závod naštěstí proběhl bez zranění a díky dobré organizaci bez větších problémů.





Hned jak dopadli poslední kapky šampaňského, vypukla afterparty nabitá vystoupením jabloneckých kapel Intensive Care, Gone´Shootin a žetackou Beautiful Cafillery.





Rádi bychom poděkovali všem závodníkům za účast a všem divákům za jedinečnou atmosféru, kterou jste riderům vytvořili. Velký dík dále směřujeme na všechny úžasný lidičky, kteří nám pomohli s organizací. Děkujeme všem sponzorům, městům Tanvald a Desná, a Nadaci Preciosa za podporu, s Vámi závod každý rok jen vzkvétá…

Kolektiv DH-FR racing Tanvald

Diskuze

  • anonymní uživatel Domíšek 3.12.2014 v 14:28

    To vypadá hodně vymazleně a zábavně!!! Trať takhle stojí celoročně nebo jen na závod? popřípadě je možnost se tam svézt? Díky za případné info :)

  • anonymní uživatel halala 3.12.2014 v 16:25

    celorocne, trať je stejna jako na videu

  • anonymní uživatel Pokemon 3.12.2014 v 18:55

    koukni na fb: www.facebook.com/...

  • anonymní uživatel Cigi (jendacigi (a) gmail.com) 4.12.2014 v 9:29

    Přesně tak, trať je přístupná asi kromě zimy celoročně... Mapa - www.dhfr-racing-tanvald.cz .....fcb: www.facebook.com/...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí