Rozhovor: Jana Bártová v UCI týmu Ghost RRP

Autor: Keli, kategorie: Rozhovor, vydáno: 5.12.2014

Ti co sledují náš facebook už to vědí, pro všechny ostatní zde máme jednu přestupovou bombu. Česká ženská sjezdová jednička Jana Bártová přestoupila do rakouského UCI týmu Ghost RRP. Janu jsme při té příležitosti krátce vyzpovídali.





Ahoj Jano, v prvé řadě gratulace k zisku místa v UCI týmu Ghost RRP. Jak jsi ke Ghostu dostala? Oslovili tě sami nebo jsi aktivně poptávala angažmá u různých týmů?
Jana Bártová: V prvé řadě díky za gratulace. Už v sezóně jsem se hodně vídala s šéfem RRP, Georgem Dannerem, a po řadách pokusů dostat od někoho aspoň minimální podporu to byla snad poslední možnost. V poslední době se mi zdá, že v Česku se mají nejlíp ti sjezdaři, kteří jsou buď tovární (a těch je hrstka) a nebo ti, co objíždějí pouťáky v Česku. Ti, co se snaží jezdit velké závody jsou kopáni do zadku. Letos se mně a Rosťovi povedlo zalítnout takový výsledky, jaký tu dlouho nebyly. Já jsem se dostala do TOP10, skončila 2. na Evropském poháru a to s mnohem lepší bilancí než loni (4× na bedně) a Rosťa vyhrál Evropský pohár a titul Mistra světa v Masterech. Ale i přes to všechno nás nikdo moc nepodpoří, kromě blízkých a velmi dobrých kamarádů. Psali jsme do Kony, Treku, Lappieru, Ghostu… a všichni nám odepsali „Obraťte se na dealera“. Tak jsem se teda obrátili na dealera a ten nám pro změnu napsal, že nejezdíme závody v Česku… sorry. Proto jsem oslovila RRP a ti mi nabídli velmi slušné podmínky. Bohužel ale Rosťa v RRP jezdit nebude, a tak sháníme dál. Nikdo ten jeho titul pořádně ani neocenil. Kdyby měl někdo zájem, tak ať se ozve





Tušíš jak se změní tvůj život po vstupu do mezinárodního týmu? Doposud jsi jezdila za malý český tým Bikeplac racing, změna to bude asi veliká, že?
Jana Bártová: Změna bude hlavně v tom, že Ivo Kocian nebude muset vysolit šílené částky za kolo a vybavení. Budu jezdit na závody s tím, že tam bude všechno nachystané. Taky odpadnou starosti typu: budeme tam mít kde zaparkovat, budeme moct spát v autě, co všechno s sebou zabalit, aby nic nechybělo, …





Jaké jsou plány na sezónu, co všechno objedeš?
Jana Bártová: Mé zájmy a zájmy RRP jsou takřka stejné. Budu objíždět světový pohár, IXS, pojedu mistrák +jeden český pohár. Podle financí a výsledků se rozhodne, zda pojedu na svěťáky do zámoří a nebo dám přednost iXS v Pile a Špičáku.





Cíle musí být vysoké, o tom není pochyb. Letos ti těsně uteklo celkové vítězství v Evropském poháru. To by chtělo příští rok napravit, co říkáš?
Jana Bártová: To víš, že jsou vysoké. Letos jsem měla v posledním závodě smůlu. Stačilo jen vyhrát poslední finále v Leogangu. Ale když srovnám letošní a loňské IXS, tak to je sto a jedna. Loni jsem měla zase co dělat, abych udržela druhé místo, protože výsledky nebyly nijak vyrovnané. Taky bych se chtěla pravidelně usadit v TOP10 na svěťáku, a nebylo vůbec špatné a myslím, že ani nemožné se přiblížit těm nejlepším.

Už víš na jakém kole budeš závodit? Ghost testuje sjezďáka s Riot link přepákováním, pojedete na něm?
Jana Bártová: Příští rok pojedeme na právě zmíněných kolech. Ty však nebudou pro příští rok ještě v prodeji.





S Davidem Trummerem jsi stála na pódiu vítězů ve Val di Sole. Znáš své týmové kolegy a kolegyně?
Jana Bártová: Ještě přesně nevím, kdo všechno v týmu pojede, určitě Fischbach a Ital Johannes Klebelsberg. Ale podle všeho tam budu jediná ženská.

Jak probíhá současná příprava? Válíš si šunky, protože je offseason, nebo dřeš jako kůň? Přibliž nám tvůj trénink.
Jana Bártová: Zatím je teprve na začátku a už jsme s Rosťou prodělali virózu. Chodím na TRX a kruháče. Musím si dovést trenažér, abych mohla začít šlapat, venku se moc nedá.



Do nové sezóny přejeme hodně úspěchů a těšíme se na další tvoje vítězství a dobrá umístění. Ať to frčí!



Foto: Thomas Dietze, Lukáš Navrátil

Diskuze

  • anonymní uživatel jožin (kasikjosef (a) seznam.cz) 5.12.2014 v 9:23

    Ukaž jim, kde má kanec pí*u ! Fandíme www.facebook.com/...

  • anonymní uživatel Stráňa 5.12.2014 v 9:25

    Gratuluju. Ať se daří !

  • anonymní uživatel MP 5.12.2014 v 9:51

    Gratulace! Ať se daří!

  • anonymní uživatel Ondra 5.12.2014 v 10:02

    Škoda že se tam nedostal i Rosťa, jinak mazec čeho jste dosáhli v tak malým týmu. Držím pěsti v další sezóně.

  • anonymní uživatel cibrut 5.12.2014 v 15:30

    Top10 na svěťáku, to jsou hodně slušný ambice. Držim palce!

  • anonymní uživatel kum 8.12.2014 v 12:13

    Jeste ze tady je ten zapaleny blazen a mecenas Ivo K....
    Jinak gratulace!!!

  • anonymní uživatel macek (marek.macourek (a) seznam.cz) 11.12.2014 v 9:39

    držím palce a ntři jim to ždanařko

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí