MojeKolo

Rozhovor: Kubajsz Fišer

Autor: Čert, kategorie: Rozhovor, vydáno: 12.1.2015

d:key: Ahoj. V zásadě tě asi není potřeba nějak představovat, troufnu si tvrdit, že každý kdo tenhle rozhovor rozklikne tě tak nějak zná. Málokdo bude asi vědět, jak ses vůbec stal Kubajszem. Co tě přivedlo ke kolu, co k focení, co bylo první?
Kubajsz: No ty jo, tak to se musíme vrátit cca do roku 2002, kdy jsem jezdil na skatu, hrál fotbal (jo přesně tak, nejsem na to pyšnej, je to ta temná část mé minulosti, na kterou nejsem pyšnej) a běhal za ženskejma, resp. holkama. Soused tehdá začal blbnout na kole a nechtěl se mnou jezdit na skatu. Tak jsem začal taky víc jezdit, chytlo mě to a už mi to zůstalo. Focení přišlo pár let po tom, co jsme se trochu posunuli a chtěli jsme to samozřejmě nějak vyprezentovat světu. Tehdá fungoval ještě mtb.netbox.cz. A to byly časy … No takže abych to shrnul, první kolo a pak foťák.




Rejs mód ve špindlu a fotka od Chajdy






Blbnutí na domácím pískovišti v Děčíně a modlení za lepší časy 3-)



d:key: Vzhledem k tvému seznamu sponzorů se dáš určitě označit za člověka, co v těchdle vodách umí chodit. Mezi většinou lidí co se okolo kol motají je tohle velmi vděčné téma, obzvlášť proto, že málokdo k němu má co říct, takže než se dostanu k otázce, jak to děláš, zeptám se nejdřív na to, jak ses naučil jak to dělat?
Kubajsz: Nejdřív bych chtěl říct, že nesnáším slovo sponzoring. Všichni se ženou za sponzoringem a v podstatě ani neví, co to slovo znamená. Místo sponzoringu používám raději termín spolupráce a partneři. Od slova spolupráce se pak dá i lépe odpíchnout a vše lépe uchopit. Ale zpět k otázce. Samozřejmě jsem si jako 15letej capart prošel psaním mailů, kde stálo v předmětu: Žádost o sponzoring. Dostal jsem spoustu zápornejch odpovědí a ještě víc odpovědí jsem vůbec nedostal. Pak mi nějak došlo, že podobných mailů dostanou oslovované firmy spousty a že jestli budu chtít uspět, tak budu muset nějak zaujmout. Bylo mi jasné, že nikoho neoslovím jako neznámý jezdec bez teamu, zkušeností, portfolia. A tak jsem hledal team, ve kterém bych se mohl zviditelnit. Tehdá vypsalo české zastoupení Norcobikes nábor nových členů a já to zkusil. A tím to vše asi nějak začalo.




Rok 2012 byl pro mě hodně o skákání, to jsem byl ještě mladej a nebolely mě kolena


Výhled z Děčínskýho Sněžníku aneb #tochceš



d:key: Co se dělo po tom co ses dostal k Norcobikes?
Kubajsz: První rok v Norcobikes pro mě znamenal i první rok na českém poháru jako kadet. Začal jsem jezdit na všechny DH závody a získával zkušenosti. Tak tomu bylo i další rok a teprve až po dvou letech v juniorech jsem začal více makat na selfpromotion. V 16 letech jsem si nechal udělat web, psal jsem tam reporty ze závodů a díky tomu jsem se asi dostal více do povědomí lidí. Paralelně k tomu jsem samozřejmě cpal fotky na tehdejší sociální sítě (mtb.netbox.cz a 720.cz hehe).




Nejčerstvější fotka, testování nového Patriotu a hlavně první svezení s lišáckou hlavou
Další kousek z focení s Martinem Kozákem



d:key: když se ještě vrátím zpátky k tématu podpory, logicky je na řadě otázka jak to děláš? Málokdo má možnost vidět sponzoring/spo­lupráci z obou stran, jako žádající i jako nabízející, odrazila se na tobě tahle zkušenost?
Kubajsz: Asi lepší otázka by byla, jak jsem to dělal. Teď už je situace jiná, pohybuji se přímo v byznyse a mám kolem sebe spoustu lidí, které znám již několik let a oni znají mě a ví, co ode mě mohou očekávat. Čeho jsem si ale za poslední léta všim je, že mladý jezdci chtěj jezdit kvůli tomu, aby měli sponzora. Posílaj maily, že ještě nebyli na závodech a že jezdí sjezd a že je to drahej sport a proto potřebují sponzora. To je ale přeci úplně obráceně. Nejdřív předveď, že máš talent, že jezdíš pro radost a je to na tobě vidět, a nebo že jezdíš proto, že chceš být prostě nejlepší a dokaž to. Pak teprve máš právo na to, hledat partnery, se kterými bys mohl spolupracovat (sponzory, pro méně chápavé). Jenže v dnešní době jsou mlaďasové víc oprsklí, napsat maila jim nedělá problém (teď nemyslím mail bez hrubek) a tak to prostě zkouší, namísto toho, aby trávili ten čas v lese ježděním a stavěním nových věcí, kde by se pak mohli zlepšovat. Nechci tu proto psát konkrétní příklad, jak někoho oslovit, to si právě každý musí vymyslet sám, aby byl originální! Je nutné si uvědomovat, že sponzoring je oboustranně prospěšná spolupráce. Nestačí mít logo na dresu a samolepku na kole. Neméně podstatnou věcí je, mít co nabídnout!

d:key: Rozhodně máš i nejvymakanější portfolio, myslíš, že je nezbytné umět fotit a bavit se focením pro prezentaci sebe jako jezdce?
Kubajsz: Nemyslím si to. Když tě focení nebaví, tak kolem si ale musíš najít někoho, koho to bavit bude a kdo to alespoň nějak zvládne. Matroše pro své partnery není nikdy dost. V dnešní době je všechno daleko jednodušší, kvalitní foťáky jsou dostupnější, akční kameru má už kde kdo, ale přijde mi, že toho matroše na netu moc nevidím? Znám kluky, co jezdí závody po celé Evropě a nejsou schopni udělat ani jeden video edit. A na to nikoho nepotřebuješ. Jen nesmíš bejt línej. Každá takováhle aktivita se ti pak vrátí tím, že tví partneři budou spokojeni, a nebo že se o tobě dozvědí partneři noví. Když na to focení či točení nemáš buňky, tak je dobré si uvědomit, že se vyplatí si někoho zaplatit, aby to udělal za tebe. Protože tak profíci fungují. Krásným příkladem toho je motokrosovej team JD 191 KTM Team, který si vozí na závody vlastní fotografy a kameramany a ten výstup je pak prostě parádní.




Rok 2013 a první koketování s Ninjou od AGangu / Touhle fotkou vznikla spolupráce s jedním z nejlepších sportovních fotografů u nás, s Martinem Kozákem, se kterým jsme ve 2014 dělali i workshopy o focení atd.




Ideální příklad toho, že udělat fotku není nic složítýho. Tohle zrovna fotila moje přítelkyně.



d:key: Ještě v téhle oblasti zůstaneme, v poslední době se u tebe odehrály docela zásadní změny rozpoznatelné hlavně tím, že na triku teď máš liščí hlavu, co způsobilo tenhle přesun?
Kubajsz: Jo pár změn se odehrálo. Na konci října jsem odešel z Bikestriku. Neměl jsem žádnej konkrétní záložní plán, jediný co jsem věděl, bylo, že chci změnu. Proto jsem cca měsíc fungoval na volné noze a měl jsem v plánu v tom pokračovat. Naskytla se mi ale příležitost nastoupit do N1 distribution. No a to se přeci neodmítá




Co bych to byl za českýho bikera, kdybych neměl fotku z Přespotočáku na Špičáku?



d:key: A to v čem jezdíš není jediná změna. Dřív tě bylo vidět hlavně na sjezďáku a ještě loni sis ze mě dělal srandu že dolekop.com je endurokop.com. A najednou samý video z Nejdku, samý fotky z výletů, samá Točná. Tak jak je to s tebou, propadáš šlapání do kopce?
Kubajsz: Jo to je věc, na kterou nejsem moc pyšnej. Bohužel jsem se ale v posledních pár letech nechal pohltit prací a na kolo už nezbejval čas. Vzít enduro a objet si pár trailů není časově tak náročný, proto jsem víc času trávil na něm. Ježdění na sjezďáku taky dost ovlivnilo to, že jsem se odstěhoval z Děčína do Prahy. V Děčíně jsem měl svoje místečka, kde jsem furt něco kopal, vymejšlel traily atd. Měl jsem tam na to čas a ideální podmínky. V Praze se už spíš radši jen svezu. Nicméně na 2015 bych chtěl zase víc jezdit a stavět. Udělal jsem proto pár dost razantních kroků, tak snad se to zadaří.




Nuda v zimě na streetu s Martinem Kozákem



d:key: 2015 pro tebe teda bude ve znamení DH a na enduro závodech se nepotkáme? Kubajsz: Ve 2015 chci především víc jezdit! Úkol číslo dva je pomoct nakopnout trochu ČP DH a až pak možná jsou nějaké enduro závody. Nicméně pro mě je enduro spíš o ježdění a užívání si přírody a kola. Nevím, jestli se mi to chce kazit závoděním.




Selfije prej teď frčej?



d:key: Coby úspěšný fotograf ses určitě setkal i s „oblíbeným“ kradením fotek, dá se proti tomu nějak rozumně bránit?
Kubajsz: Hele několikrát jsem se kvůli tomu rozčílil, snažil jsem se to nějak řešit atd. Nakonec to ale dělám tak, že mám fotky za peníze a fotky, které vzniknou pro radost. Fotky, ze které mi někdo zaplatí, dám tomu dotyčnému, ať si s nimi dělá, co uzná za vhodné. Ostatní fotky šoupnu na web se svým vodoznakem a můžu jen doufat, že když si někdo nějakou půjčí, tak bude aspoň tak slušnej, aby napsal, kde si jí půjčil.




Díky kolu jsem se letos podíval třeba i do Španělska, kam jsem jel testovat nový Mondrakery, na kterých jede Danny Hart, byl jsem tam jako redaktor MBA magazinu. Skvělej zážitek



d:key: Teď trochu z jiného soudku. Všiml jsem si, že teď rozjíždíš nějaký vlastní webový projekt. Můžeš nám prozradit, o co se jedná?
Kubajsz: Jo přesně tak. Dost mě mrzí situace, která je teď kolem sjezdu. Hlavně slabá účast na závodech, všeobecná nechuť jezdit na pohár atd. Proto jsem založil web a FB mtbnews.cz, kde by měly být pohromadě veškeré informace o sjezdu a XC. Prioritou webu budou závody. Rád bych, aby ke každé lokalitě, kde se závod pojede, byly všechny podstatné informace, propozice, videa, ceny atd. Kromě toho skrz tenhle portál budu vytvářet události na FB, aby mohli jezdci sami rozesílat pozvánky. Pevně věřím, že bychom se jako komunita mohli zase sjednotit a společně ty trochu závody zase trochu povznést. Do teď tu nic takového nebylo a mít zanesené závody v kalendáři na dolekopu prostě asi nestačí. Sjezd je dobrej sport, kterej si zaslouží mít kvalitní závody. Bez závodníků to ale nepůjde. Bylo by fajn, kdyby se nás na čépéčku sešlo zase kolem dvou stovek, společně jsme pokecali, podepovali, pojezdili a v neposlední řadě taky pozávodili. Myslím, že spousta lidí to má stejně, jen nevědí jak to uchopit, jak pozvat další lidi atd. A s tímhle bych rád helpnul. Tak uvidíme? Teď přes zimu na mtbnews budu dávat jen pár novinek, ale před sezonou by se tam lidi měli dozvědět co nejvíc novinek o závodech, plánuju i nějaký soutěže třeba o permice, startovný atd. Nemluvě o tom, že kdo bude chtít, tak se tam bude moct celkem dobře profláknout. Budu potřebovat hodně videí a fotek z tratí, kde se pojedou závody. Takže tu bude určitě i dost prostoru pro závodníky, aby mohli zviditelnit své sponzory…




Deset let zpátky a jedno z nejznámějších triček od BeachBitch / Za barákem v Děčíně jsem měl pár skoků, kde se dalo docela dobře blbnout i v zimě



d:key: A ty se taky těšíš až si zazávodíš? Seš pořád závoďák nebo se z toho dá „vyrůst“? :-)
Kubajsz: Docela bych si i zazávodil, ale krapet jsem z toho vypadl. Nicméně nějaký to 3DHčko si asi dám. A když mi vyjde čas i na poháru, tak se taky rád sklouznu. V řešení je nová lokalita pro čépéčko, kterou bych určitě rád koštnul. Brzo o tom budu psát nějakou tu novinku

d:key: Díky za tvůj čas, zbýva asi tradiční poslední věc týhle rubriky, čím bys nakopnul začínající závoďáky? Zrovna sjezdu se teď těžce týká problém, o kterým kdysi dávno mluvil Frky (Michal Prokop). „Je moc facebookovejch hrdinů, ale málo lidí na startu“, máš nápad jak s tímhle pohnout?
Kubajsz: Těžko radit, Frky to napsal pěkne. Každej nemusí bejt za každou cenu závoďák, ale řekl bych, že je lepší mít za sebou pár vyhranej závodů než sbírat lajky pod fotkama.



Fotka ze závodů českého poháru na Bouřňáku, který jsem zároveň i pořádal / Všichni určitě pamatujou klasický spamování PFkama na dolekopu, který probíhalo kolem 2006–2010, u toho jsem nemohl chybět, hehe



d:key: A když už to musíte dělat, sbírejte radši lajky pod fotkama ze závodů, třeba právě od Kubajsze. Díky za přečtení a závoďte! Všechno nejlepším hodně úspěchů a málo pádů do roku 2015 Kubajzovi i všem čtenářům DK přeje celý DK team.

Diskuze

  • anonymní uživatel profesorikebara 12.1.2015 v 9:01

    joo netbox to byly časy:-)

  • anonymní uživatel Maroslaw 12.1.2015 v 11:25

    profesor-To jo, třeba jak jsi mi prodal jiný brzdy, než bylo v inzerátu uvedeno, to byly časy. Člověk kupuje Sainty, a přijdou mu Saint třemeny na pákách Deore.

  • anonymní uživatel Nuda 12.1.2015 v 14:36

    Jo Kubajsz je v tomhle fakt best. Skill na kole jako kazdej druhej, co objel aspon par zavodu/parku, ale faktor Medialni Mrdky je proste nadlimitne vysoko. Proste se umi prodat. Ikdyz po par osobnich kontaktech mi prijde jak namachrovanej skret :D Ale starou ma dobrou, gratuluju a pozdravuju ;)

  • anonymní uživatel Milhauz z Dobrý Vody 12.1.2015 v 15:46

    No tak mrňousové se vždycky snažej bejt nejvíc vidět a nejvíc řvou....za to nemůžou - prostě ten Napoleon. Byl by jsi vole stejnej, kdybys měl 160cm :-D......... vadí ti, že se sem pořád sere s nějakejma reportama a recenzema? zkus to brát z druhýho pohledu - alespoň je tu co číst, na co koukat - 95% bikerů nesesmolí vůbec nic. A že není hvězda - o to nejde. Taky mu ujedu s prstem v nose - váha a sjezdovej typ jízdy mi holt hraje do karet - on je lehoučkej, malej a ve vzduchu si hraje - proto ztrácí hodně vteřin a lidi mu ujížděj....ale nemůžeš o něm říct, že je to máslo, zase buďme alespoň trochu v mezích

  • anonymní uživatel Milhauz z Dobrý Vody 12.1.2015 v 15:56

    ale taky nechápu, proč se dělaji rozhovory s lidma, který v bikingu nedokázali nic jiného, než to, co 75% bikerů, který jezdí poctivě 5 let +.
    To je podobný jako když čtete ty recenze na kola od "bikerů-recenzentů" z Vela, Peletonu atd. Dělal jsem s nima od roku 2003 do roku 2008. To byly bikeři ( ještě Xc ) povolánim, né duší - víc o nich psát nebudu, rozjel bych tu serii opravdu vulgárních souvětí. Kubajz vole alespoň jezdí, potkáš ho na kopci, je to člověk, kterej ví, o čem píše, UMÍ jezdit! pohrabáčem po hlavě bych vzal ty mrdky s pupkama, který myslej, že když maji v nohou 20 000km xc terénu, tak umí na kole - umí často ho*no i po 30 000km.....

  • anonymní uživatel Pavel 12.1.2015 v 17:21

    Trošku zvláštní je snaha podpořit účast na dh závodech a napsat, že sám si závodama nechce kazit zábavu. Souhlasím s tím, taky mě závody nebaví ,ale potom nemůžu nadávat na malou účast.

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 12.1.2015 v 19:04

    Pavel: špatně jsi to pochopil, tam kde píšu o tom, že si nechci kazit ježdění závodama, mám na mysli Enduro. Co se sjezdu týče, tak bych si rád zazávodil. Ale třeba ve 2014 jsem na závody jezdil radši jako fotograf, protože jsem zaprvé neměl nic natrénováno a za druhé mi bylo trapný, že jsme na závody jezdili max. 2-3 fotografové. Jinak díky ostatním za reakce. A taky zdravím Nudu a stará děkuje za poklonu (y)

  • anonymní uživatel Nuda 12.1.2015 v 19:10

    kubajsz: ;-)

  • anonymní uživatel cubephotography (cube (a) cubephotography.cz) 12.1.2015 v 20:24

    články, rozhovory s lidma z "normální" doby si vždycky rád přečtu..

  • anonymní uživatel Alda (A.mrnka (a) seznam.cz) 12.1.2015 v 20:31

    Je fajn když člověk jezdí pod nějakým týmem a má nějakou tu spolupráci.Ale pokud jde o jednotlivce jako o mě, tak si myslím, že to není o pozvednutí ale o tom že spíš na to dnes hodně lidí nemá finance ani prostředky aby jezdilo ČP. Jinak sám jezdím hodně Enduro závodů a snažil jsem odjet celý WBSK za malé spolupráce a podpory za kterou jsem hodně rád od kluku z Bikecentrum.eu Olomouc Specialized ale prostě to z ohledem na práci a další věci občas nevychází. I když se do toho člověk snaží dávat opravdu hodně.

  • anonymní uživatel Andy 12.1.2015 v 21:03

    hele ta lokalita videa je červená hlína mixnutá s protějšim kopcem ne?

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 12.1.2015 v 21:28

    Andy: přesně tak. Alda: je to o prioritách řekl bych. Jasně, že objet celý pohár a lokální závody je už dost náročné, ale nakombinovat to nějak by mohlo jít. Ale to je na každym z nás : )

  • anonymní uživatel martin 12.1.2015 v 21:43

    zkus zase ten fotbal, protože na kole ti to moc nejde (viz video). mimo to co ty prosím tě testuješ na kolech?

  • anonymní uživatel buřt 12.1.2015 v 21:54

    martin: Docela by mě zajímal v tom případě tvůj styl jízdy a podání toho "umění" na kole, jak by to teda měl kubajsz umět. Už se na tu šou těším. :)

  • anonymní uživatel BULWAjsz 12.1.2015 v 22:23

    Fotka se Španělskou klopenkou mě ba!

  • anonymní uživatel bok 12.1.2015 v 22:44

    že tu tolik lidí vždycky vytočí člověk, co dělá něco co oni sami evidentně dělat nechtěj...

  • anonymní uživatel buřt 12.1.2015 v 22:56

    bok: musím souhlasit, co takhle sleduju na Fb kubajsze, tak je to celkem pohodář, co si prostě žije co on chce, prostě žádný klasický teď jdu na odpolední, zítra na ranní jako zbytek a o vejkendu nějakej bajk. Spíš to tu smrdí trochu záviděním a ano, i já mu závidím ten jeho styl života.
    Hlavně podlě mě kubajsz je někdo na dnešní bike scéně, ani ne tolik tím, jak jezdí (výsledky ale má taky super) spíš tím, co pro tu českou scénu dělá. :)

  • anonymní uživatel Jordy 13.1.2015 v 8:08

    Pěknej článek a komentáře opět pobavily :-)

  • anonymní uživatel Alda (A.mrnka (a) seznam.cz) 13.1.2015 v 8:18

    KUbajsz: Jo je pravda že nakombinovat to jde vždycky. Dřív jsem jezdil MX ale prostě finance mě donutili přesedlat na kolo což se ukázalo nakonec jako dost dobrej krok. A jinak vždycky je to na každém z nás. Na kole sedím dost často pokud nevalím do práce na silničce tak jezdím po trailech na endurku, takže priority mám docela jasné. DH beru že jsem přirozeně soutěživej a ta atmosféra ze závodů by mi chyběla. =)

  • anonymní uživatel stofan 13.1.2015 v 11:13

    Alda: no s tymi financiami to je podlamna uplne naopak, 10-15 r dozadu, si urcite nemohlo dovolit kupit nejake dobove dh tolko ludi ako teraz, a ten kto si ho uz kupil sa nan kurefsky obvikle nadrel a bol to proste srdcar, pac v tej dobe mat DH bike....jazdilo sa na vsem moznom. teraz si bike kupi kdejaky ferda z hornej dolnej a ceny su viac nez dostupne (prosim neberte pod tou dostupnostou top medely) ale teraz, kto chce bike a "jazdit" tak moze , pac tie ceny na bazaroch su pri rozumnych kupach nie nedosiahnutelne pri spetke snahy

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 13.1.2015 v 12:09

    stofan: tos řekls pěkně! :)

  • anonymní uživatel profirajdr 13.1.2015 v 12:18

    dk je cyklobravicko. pro deti

  • anonymní uživatel Tomas 13.1.2015 v 12:42

    Proč se to tady jmenuje dolekop nebo dkey? Nechápu ani jeden název :D

  • anonymní uživatel martin 13.1.2015 v 13:00

    no tak Fišere proč nám neřekneš jak testuješ ty kola? když jsi takový testbiker. dáváš pak své poznatky výrobci a ten pak kola upravuje? :))))

  • anonymní uživatel loda (loda (a) stream.cz) 13.1.2015 v 13:29

    je jedno jakej sport děláš,nebo jak se v něm realizuješ, když tě to baví a naplnuje tak je po tom každýmu houno :-) z některejch komentů závist přímo cáká- hanba blejt, článek je supr a držím palce at plány vyjdou dle představ. Víc kopat víc jezdit víc vědět! ps foto ze špáňa fat top!

  • anonymní uživatel pitRs 13.1.2015 v 17:24

    Přej a bude Ti přáno !

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 13.1.2015 v 17:53

    to je dobrá diskuze :)) hele proč vám tak leží v žaludku, že je někdo řekněme "mediální mrdka"? opravdu vám tak vadí recenze čehokoli tady na DK? inu svym způsobem bude pro určitou sortu lidí KAŽDEJ, kdo ty recenze bude psát, kdo bude focenej, kdo bude poskytovat interview - mediální lasturka.

    Jak jinak a od koho tedy ty recenze chcete číst? myslíte, že vám ty zhodnocení bude psát přímo Slavík, Vágner, Prokop atd., protože dle logiky určitých lidí tady jen výše zmínění maji dostatečný skill?

    Neznám Kubajze osobně, někdo píše, že je to povýšenej buzík....tak když je to povýšenej buzík, tak se s nim nebavte, na kopci se pokřižujte a spokojeně jeďte dolů.....on za váma " svině zálůdná " určitě nepoběží, aby vám prokousl pneumatiku ;)

    Jak napsal stofan. Jsem strašně rád, že jsem vyrůstal v 90 letech a ještě radši, že jsem aktivně byl u toho, když si tu lidi stavěli svoje první těžce vydřený dolekop biky - já byl v roce 2000 šťastnej majitel svýho prvního "sjezďáku" ( RS Judy DH s německym rámem plovoucí střed zdvih 120mm ) 2,5 roku jsem to dával bridádama dohromady, kamarádi si kupovali 3310, já dal 8 000kč za Hayes MAG a telefon si koupil až na střední škole.

    To si jako myslíte, že " true biker" musí objíždět závody? z vlastní zkušenosti vim, že na závodech jsem potkal spoustu zvláštních cyklistů oblečenejch ve značkovejch hadrech s hodně drahýma kolama, ale na závodech jsem jim pak ujel, ač jsem byl na dráze cizák. Ztrácel jsem v průměru 10-20 sekund na prvního podle trailu. Pro mě to byl na 10 tréninkovejch jízd úspěch-víc jsem nepotřeboval......priorita vždycky byla pokecat, pojezdit....zachlastat.

    V posledních cca 8 letech ale vidim, že se dost mění osazenstvo - přibejvá pozerskejch šamponů. Ty lidi ke kolu maji úplně jinej vztah, berou to jako modní doplněk a tak se taky na kopci i tady na DK chovaji.

    Jezděte na tom co je a buďte rádi, že se dolů vždycky dostanete živý - to je nejdůležitější. Bych chtěl mít problémy jako tady některý místní experti )))

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 13.1.2015 v 20:14

    ádoš: pěkně řečeno : )

  • anonymní uživatel Balanc 13.1.2015 v 21:01

    Kubajsz RUBEEEJ to tam!!! Každého vlastní aura stín

  • anonymní uživatel chlastik 13.1.2015 v 21:02

    bejvaly to hezký časy

  • anonymní uživatel Martin P. 13.1.2015 v 23:18

    Miluju lidi co sami nic nedojazali a asi nic ani medokazi a jen kritizuji a zavidi! Nic jinyho nez zavist v tom neni.

    Ados: Super koment a spousta pravdy v nem!

    Kubajsz: Ser na lidi a dal delej co te bavi a delej si to po svym. Diky za reporty a fotky ze zavodu!

  • anonymní uživatel Technik 14.1.2015 v 4:47

    Dobre Kubajsz delas to co te bavi , zijes tim a to je miliardakrat lepsi nez nejakej fotbalovej nouma co sportuje tak akorat s pivem televize, zvolil si spravnou cestu.Bike je hlavne o volnosti o tom ze muzu posouvat svoje vlastni hranice sam pro sebe a mam s toho radost ........ na to ty "sponzori" ani nejsou treba kdyz si za tim jdes.

  • anonymní uživatel Rico (lukas.splichal (a) seznam.cz) 14.1.2015 v 8:53

    Supr čtení! Žádné plácání do prázdna!

  • anonymní uživatel Alda (A.mrnka (a) seznam.cz) 14.1.2015 v 10:47

    Ados: jo souhlasím s tebou. Nevím proč má někdo potřebu na někoho házet hnůj, když má nějakou snahu. Lepší by bylo zamyslet se sám nad sebou. Jinak v roce 2000 jsem neměl o ježdění na kole ani tušení,takže k tomu asi moc nepovím =). A pravej biker pro mě není ten, kdo objíždí závody, ale ten u koho vidím že se tomu věnuje a baví ho to. A jak jsi řekl potkávám spoustu lidí co jezdí a když se jich zeptáš proč, tak ti odpoví že to vypadá dobře a podobné hlouposti. Takže ať Vám to borci letos jezdí =)

  • anonymní uživatel vondrus (vondrus (a) ionlyridepark.com) 14.1.2015 v 11:03

    YES, jezdime, protoze u toho dole na parkaci vypadame SICK !

  • anonymní uživatel síra 14.1.2015 v 12:00

    Adoš a stofan: naprostý souhlas!!! Je to jen závist spojená s možnosti se projevit anonymně.

  • anonymní uživatel fletíno 14.1.2015 v 13:57

    Maličkej to vždy dělal dobře a hlavně ho baví vše kolem kol, to, že je schopnej se tím i živit je snem mnoha lidí. Dnes je kvalitní výstup z ježdění vzácnost, dřív se sem dávaly fotky mnohem lepší úrovně, lidi to bavilo, byla tu komunita, která se z většiny znala osobně, byla prdel... Takže velký dík těm několika lidem, co vydrželi a pořád pracují na kvalitním obsahu, nepřestávejte, někteří to pořád ocení.

  • anonymní uživatel Vojta MM (valekvojta (a) seznam.cz) 14.1.2015 v 14:23

    fletíno: přesně si to vystihnul... kubajsze osobně neznám, možná je namachrovanej, možná ne, ale když nic tak to, že je schopnej napsat srozumitelný odpovědi a formulovat svoje názory, který ještě k tomu nejsou úplně blbý :D a k tomu dodat po technický stránce kvalitní výstup je dneska už celkem vzácnost a proto mu to funguje. Už to jakou diskuzi tady vyvolal jeden článek ukazuje, že minimálně sledujete co dělá a píše a to je pro reklamu, sponzory a v neposlední řadě pro něj to hlavní :D ... místo toho hejtování by možná bylo dobrý se nad tím zamyslet a dělat něco sami se sebou, abyste udělali lepší fotky, články, recenze atd. když nechcete koukat na tohle nebo to číst... pro mě rozhovor v tomhle mediálním suchu zajímavej a fotky pěkný, takže dobrý

  • anonymní uživatel jelimán 14.1.2015 v 22:02

    Kubajsze uznávám jako fotografa, sám se snažim fotit a nebudu lhát...mám od něj i nějakou tu fotku uloženou a občas se nechávám inspirovat jeho fotkama. Měl jsem možnost s ním i prohodit nějaký to slovíčko a že se mi zdál nabubřelej? Bylo to na akcích kde pořád lítal s foťákem...asi bych taky takovej byl, když bych si chtěl zafotit a někdo mě prudil. Jestli se tak chová i na pivu? Nevim. Jako bikera ho až tak moc neuznávám (z pohledu jak už dlouho jezdí a pod křídlama partnerů, ale když bych se z tohodle úhlu nedíval tak prostě jezdí hezky). Taky jsem se ho ptal na rozdíl dvou kol. Byl to zrovna Morewood a AGanga, tak mi řek, že na tabulky se vůbec nedívá a že jezdí podle pocitu..... ale chtěl bych ještě něco podotknout! Vystavuje cyklistiku na oči ostatním lidem a myslim, že i to je potřeba. Rozšířit tu naší zábavu mezi lidi. Když se někde zmínim, že jezdim sjezd (DH) tak lidi blekotaj pitomosti o tom co vlastně dělám. Mě osobně to sere, že o tomhle sportu skoro nikdo neví a o idiotech honících se za míčem jako čokl po hárající feně ví každej? Jsem toho názoru, že Kubajsz nám dělá reklamu kterou prostě potřebujeme.

  • anonymní uživatel dirt 15.1.2015 v 7:16

    nene jelimáne, jen ať o tom čutálisti a diskoděcka radši ani nevdědí. podívej se co se stalo z BMX..

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 15.1.2015 v 9:48

    S tim taky nesouhlasim. Může ti bejt jedno, co blekotaj lidi.....jezdíš pro sebe, ne pro lidi. Však ať si klidně myslí, že jsme banda debílků, co jen drží řídítka a čekaji co se stane, protože držet řídítka umí přece každej kripl - ale jen člověk rozumný má pud sebezáchovy a takové lehkovážnosti se přece obloukem vyhne - toť veřejný názor. Proč se má sakra z FR/DH stát zprofanovaná masová záležitost? uplně to ztratí původní myšlenku. Stejně jako freeride skiing a snowboarding - každej dement je teď v zimě hustokrutěpřísnej snowboardák s prdelí u kolen. Tim co Jelimane navrhuješ ( masová podpora marketingu v týhle odnoži bikingu )
    docílíš tim jen dalších 1000 tupejch oveček na kopci, který si přečetli, že FR/DH je HUSTÁ záležitost pro frajery. K tomu ale má každej dojt postupně sám, přirozenym vývojem. Nechci aby to vyznělo tak, že stavim FR/DH do roviny "božské disciplíny pro vyvolené"... jen si ale myslim, že to neni fotbal a že to není pro každého - a NEMÁ TO BÝT PRO KAŽDÉHO

  • anonymní uživatel síra 15.1.2015 v 11:01

    Adoš: veřejný názor je hodně úsměvný. Jednou jsem se setkal s názorem, že těm hazardérům co jezdí na kolech po sjezdovce by nemělo být léčení úrazů hrazeno ze zdravotního pojištění a každý by si to měl zaplatit hezky ze svého. Pak bych tedy navrhoval, aby nebyla lidem hrazena péče u prochlastaných jater a prohulených plic.

  • anonymní uživatel Koli 15.1.2015 v 11:36

    Síra: Taky jsem si to už několikrát vyslechl. A přesně jak říkáš, někdo se opije zlomí si nohu a taky jim to platí.. To by jsme ovšem nebyli v Česku, aby někdo takovýhle hlody nevypustil z pusy :)) Jinak Kubajsze osobně neznám, ale líbí se mi jeho projev, umí dát dohromady srozumitelnou větu, má pěkný fotky, jeho jízda taky neurazí.. A líbí se mi, kolik lidí se kvůli němu dokáže rozčílit. : D

  • anonymní uživatel jelimán 15.1.2015 v 16:06

    Tu reklamu jsem myslel tak, když se dá echo ,že něco takovýho vůbec existuje...jo srdcaři jsou fajn, musej být, ale dokážou to někam posunout? Ty finance jsou prostě potřeba. Málo kdo ti bude dneska investovat do něčeho co vidět neni. Například Dirtbiker: "Je pravda, že by se časopis dělal asi lehčejc, kdyby Dirtbiker podporovalo vícero výrobců, dovozců i prodejců kol. Ale největší průšvih je v tom, jak vypadá současná scéna v porovnání s rokem 2000, kdy časopis začínal."

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 15.1.2015 v 16:25

    Jeliman i ádoš maj svym způsobem pravdu. Chtělo by to asi nějakej kompromis. Nicméně bez širší veřejnosti poteče do těch gravity disciplín méně peněz -> pro firmy to bude méně zajímavý -> nebudou platit inzerci, nebudou podporovat jezdce, nebudou spolupracovat s bikeparkama -> atd atd ... A asi bych se nebál toho, že by z toho někdy vzniklo něco jako fotbal. : )

  • anonymní uživatel Maverick (vysrat (a) sivo.ko) 15.1.2015 v 18:15

    BETON!

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 15.1.2015 v 19:04

    A máte sklep? :D

  • anonymní uživatel slucky 15.1.2015 v 20:10

    A mohla bych ho vidět?

  • anonymní uživatel Petr 21.1.2015 v 15:34

    Kdo Kubajsze zna tak vi, ze je tim Napoleonskym komplexem opravdu krapet chycenej. Ze je medialni mrdka ? Asi prilis silne napsany a i on se nejak zivit musi nebo nekde na necem usetrit tak se obcas zaproda nejake znacce. To bych nevycital. Spis z nej az moc cejtim jastvi a sebeplacani se po ramenou. Prijde mi, ze mu jde hlavne o to, aby na kole dobre vypadal a tim mi pripomina prave ty samponky z fotbalu. Asi pozustatek z mladi :) Ano, umi pekne a chytlave poskladat vety i dokaze presvedcit. Urcite je dobre, pokud se najde dost lidi co bude ochotnych pro DH neco udelat, ale nemuzu se ubranit dojmu, ze Kubajszovi jde v prvni rade hlavne opet o selfpromotion i v tomto clanku. Na duvere ale u me nejvic ztraci svymi momentalnimi vybuchy nadseni pro neco co si zrovna poridi nebo umane ze je to to nej. At se jedna o konkretni znacku, myslenku, nazor...aby vsechno za par dni bylo jinak. V ten moment je vse ostatni pro smich nebo tendencne poslapavano byt to on sam donedavna prosazoval nebo pouzival. Nemam treba tuseni na jakem zaklade ma vystavenou spolupraci s AGangem, ale na sportovnich vysledcich to urcite nebude ikdyz sam v clanku naznacuje jak by to fungovat melo. Trochu me to tedy svadi k presvedceni, ze predevsim na umelem pozerstvi, kdy se slusive oblekne, nekde stylove nafoti, pripise text o jakemsi testovani a na netu zacne sbirat ony liky. Vlastne ani nevim co si o nem myslet. V jeho stylu ze Praha je hnus a prazaci debilove, aby se posleze do ni nastehoval a pomalinku a potichu otocil. Jasne, vsichni se nejak vyviji tak chci verit, ze to mysli uprime a nemysli v prvni rade na to, jak se zavdecit nejake konkretni znacce nebo momentalni myslence. Kazdopadne bych ho rad videl na zavodech vic na kole a preju mu at se dari.

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 22.1.2015 v 14:20

    Petr: nemusíš si o mě přeci myslet vůbec nic. :) Neexistuje nic, co by se 100% zamlouvalo všem. Spoustu věcí co jsi napsal má i svou druhou stranu, která by mne obhájila a leccos vysvětlila. Ale o tom si rád popovídám až třeba někde na tom kole nebo u piva. Jen bych asi dodal, že slušivě se obléknout, šikovně něco nafotit a napsat o tom článek může v dnešní době kdekdo. Proč to teda dělá tak málo jezdců? Evidentně jsou lidi, co to ocení a funguje to. Tak co je na tom špatnýho? Jestli na to někdo nemá morál nebo se mu to příčí, tak ať to prostě nedělá. Ať ale pak nečeká, že mu někdo dá slevu nebo něco zadarmo. Je to každýho volba :)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí