Rico a Tomáš Navrátil pod křídly Gienger Carabik Bike Teamu

Autor: Keli, vydáno: 8.1.2015

Pro sezonu 2015 se na Moravě zrodil nový sjezdový tým – Gienger Carabik Bike Team. Vznikl z popudu tří lidí, Honzy Křepelky, Jirky Dosedly a Romana Mahďáka, kteří se rozhodli pomoci mladým riderům na cestě k vítězstvím.

Pro příští sezonu se v jeho barvách objeví vítěz Českého poháru ve sjezdu 2014 v kategorii Elite Lukáš Šplíchal, vítěz závodů ČP ze Špindlerova Mlýna junior Tomáš Navrátil a mladý Erik Cais, který se bude po jejich boku snažit získat co nejvíce zkušeností.

V plánu jsou především sjezdové závody a to kompletní Český pohár + Mistrovství ČR, všechny evropské části Světového poháru (mimo skotský Fort William), několik závodů Slovenského poháru, závody IXS na Špičáku a v Leogangu a pár závodů série Wood Bike Series. Během sezony plánujeme uspořádat bike camp pro začínající sjezdaře v zatím utajené lokalitě.

Honza Křepelka: „Tento projekt jsme se rozhodli uskutečnit kvůli tomu, že si všichni neustále stěžují, jak nemají možnost trénovat a proto nemůžou zajíždět výsledky a podobně. Tímto projektem jsme se rozhodli to změnit. Oproti jiným týmům nenabídneme klukům slevy na kola, ale chceme jim nabídnout kompletní zázemí, zaplacené startovné, ubytování, trenéra pro zimní přípravu a další věci kolem tak, aby se mohli plně soustředit na závodění. Vypadá to sice jako hodně ambiciózní záležitost, ale není to nereálné, tak nám držte palce.



Lukáš Šplíchal: „Po zvážení nabídek a možností pro sezonu 2015 jsem kývl na nabídku Honzy Křepelky ohledně nově vznikajícího teamu hlavně z důvodu možnosti startu na co nejvíce velkých zahraničních závodech, v čemž vidím svůj velký posun. Hodně se mi líbí, že team nabízí super teamovému zázemí, kvalitního trenéra a manažera, který se bude snažit zařídit vše potřebné, a já se budu moci soustředit pouze na svůj maximální výkon. I nadále však budu sedlat mého milovaného Mondrakera, z čehož mám opravdu radost, jelikož mi kolo opravdu sedí.



Tomáš Navrátil: „Dostal jsem parádní nabídku na příští rok. V sezoně 2015 již nebudu pokračovat 8. rokem za Heartattack Racing, ale přestupuji do nově vzniklého Gienger Carabik Bike Teamu. Pro příští sezonu se toho hodně změnilo: nové zázemí, trenér, motivace, noví týmoví parťáci atd. A hlavně se dostanu na více závodů za rok, než tomu bylo doposud.



Erik Cais: „Do Gienger Carabik Bike Teamu jsem se rozhodl jít, protože se mě naskytla možnost jezdit s Tomášem Navrátilem a Lukášem Šplíchalem, kteří patří mezi českou špičku, a já si myslím, že se díky nim mohu posunout o moc výš. Druhá věc je ta, že mně poskytl zázemí, jako nikdo jiný. No a třetí a asi nejpodstatnější věc je ta, že je to naprosto skvělá parta lidí a strašně moc se těším, až s nimi budu pod jedním stanem. :)

Rádi bychom závěrem poděkovali sponzorům Gienger spol. s r. o., RPM Stav, CAIS s. r. o., Five-ten.cz, Pitcha googles, Bois Tois, Euro nářadí, Manobike, Drift a Jerky za projevenou důvěru pro začátek tohoto projektu a doufáme, že k nim přibydou v nejbližší době i další.

Nezapomeňte taky sledovat naše facebookové stránky!

Foto: Martin Husár – www.martinhusar.cz
Aleš Drlík

Diskuze

  • anonymní uživatel huud (huud (a) seznam.cz) 8.1.2015 v 21:50

    toš at ať se vám dařé

  • anonymní uživatel vale 46 9.1.2015 v 17:42

    Erik Cais: „Do Gienger Carabik Bike Teamu jsem se rozhodl jít, protože se mě naskytla možnost jezdit s Tomášem Navrátilem a Lukášem Šplíchalem........a taky proto že to platí tata né?

  • anonymní uživatel HonzaKrepelka 9.1.2015 v 18:36

    vale46: Kdo Erikovi co platí může tobě být jedno. Pokud máš zájem jezdit s Lukášem a Tomášem v týmu, není problém. Stačí napsat kontakt a můžeme se o tom pobavit, jestli na to vůbec máš :)

  • anonymní uživatel Maroslaw 9.1.2015 v 18:58

    Aha, takže pouze shoda jmen :)

  • anonymní uživatel koZa (vkonapwr (a) seznam.cz) 10.1.2015 v 22:09

    děláte,jak kdyby mu platil místo vedle Joshe,Steva...Závist cloumá českým DéHá

  • anonymní uživatel PF 11.1.2015 v 0:01

    I kdyby mu to platila babka! Tak co ? Erik chce jezdit snima a když mu rodiče umožní tu možnost ? Tak co ? Možná takové rodiče nemáš tak hlopě závídíš, nic víc v tom není, nebo snad je ?

  • anonymní uživatel vale 46 11.1.2015 v 8:24

    Já jenom napsal,že do toho týmu šel taky proto že to platí tata. Je to logické vyústění toho,že je to syn jednoho ze sponzorů, nic na tom špatného nehledejde.
    HonzaKrepelka: nemám na to, už jsem na to moc starý......Ale Ricovi budu fandit pořád tak jako již dříve. Ať se teamu daří!

  • anonymní uživatel dj (dj (a) liko.cz) 11.1.2015 v 16:13

    Každy team nebo další zavody které vznikají jsou jedině dobře!!!!!!!
    Držím pěsti!!!!!

  • anonymní uživatel vsd 15.4.2015 v 21:55

    Když to s tím Ericem je pravda, oproti Tomovi a Ricovi jezdí plíseň, ikdyž se teď ukázal dobře, uvidíme co delší trať, ale zatím je pravda pravdou, je smutné jak peníze jsou víc než talent

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí