WBS: v Otrokovicích nejrychleji Martin Mikulenka

Autor: WBS Media, vydáno: 14.4.2015

Neděle 12. dubna patřila druhému závodu seriálu RPM Stav wood bike series. Tentokrát se woodbike konal v mecce celého bikerally, v Otrokovicích, konkrétně v kopci nad kynologickým klubem u řeky Moravy. Závodu opět velmi přálo počasí, pan Haferník to má letos spočítané… Závod se odehrával pod taktovkou sdružení Bikecore OE, které vytvořilo nejen super tratě, ale taky jedinečnou diváckou kulisu, kterou jen tak někde vidět není. Radim Matyják dokázal, že Otrokovice jsou místem bikerally zaslíbeným a 169 startujících je toho jasným důkazem!





Závod se jel na 4 RZ, které se odehrály na dvou tratích, které byly svým charakterem rozdílné. První a třetí byla spíše rychlejšího charakteru, druhá a čtvrtá zase více sjezdové s horizonty na plno. Na startu se sešla poměrně velká konkurence – Malý, Šplíchal, Tatarkovič, Kolajík, Hoferek, Hynčica, Huňa nebo Mikulenka, to jsou jména, která zaručují velkou podívanou! A jak to tedy dopadlo?





V RZ 1 vypálil všem rybník obhájce loňského prvenství – domácí Petr Malý (Maloch Racing Team), který dokázal stlačit čas pod 1 minutu a druhému Martinovi Mikulenkovi (BIKESTRIKE.COM) nadělil 1,2 vteřin. Třetí doletěl do cíle loňský vítěz ČP DH v Elitě Lukáš Šplíchal (Gienger Carabik Bike Team) o další půl vteřiny zpět.





RZ 2 ovládl opět Maloch o 0,7 vteřin před Martinem Mikulenkou, na trojce se tentokrát objevil Martin Kolajík (SBT Fryšták), jehož odstup byl 2 vteřiny na Malého. V celkovém pořadí se Kolajík posunul na 4. místo na dostřel Lukáši Šplíchalovi. IMG_7812 kopie





Třetí RZ vyhrál Martin Mikulenka o 0,4 vteřiny před Lukášem Šplíchalem a o 1,7 vteřiny loňským vítězem seriálu WBS Tomášem Huňou (Mondraker DH Team). Chyboval však Petr Malý, který si poranil malíček a odstup mezi ním a Mikulenkou se snížil na 0,3 vteřiny, což slibovalo velký souboj v poslední RZ. Zaváhání se nevyvaroval ani Martin Kolajík, který se propadl na 7. místo.





Poslední RZ se jela ve stylu věnec nebo kotrmelec, jelikož šlo o všechno. Vyhrál ji Martin Mikulenka o rovnou vteřinu před Lukášem Šplíchalem a o 1,6 vteřiny před Martinem Kolajíkem. Petr Malý byl čtvrtý nejrychlejší, ztratil 1,8 vteřiny a to znamenalo jediné – propad na celkové druhé místo za Martina Mikulenku. Naopak třetí místo v RZ znamenalo posun pro Martina Kolajíka zpět na 4. místo.





V cíli bylo tedy pořadí následující – 1. místo Martin Mikulenka, 2. místo Petr Malý a 3. místo Lukáš Šplíchal. A co ostatní kategorie? Juniory stylem start – cíl ovládl Tomáš Navrátil (Gienger Carabik Bike Team), který byl v cíli rychlejší než druhý Libor Macek (Mondraker DH Team) a Jirka Kaňa (Heartattack Racing). Kategorii Hardtail ovládl Aleš Rogožan (Koloshop.cz) před Jirkou Markem (Valmezbike racing) a Ondrou Krhánkem (Červenka SUBFORM Team). Oldies alias veterány vyhrál nestárnoucí Vlasta Hynčica (Specialized CZ) před Mirou Křížkem a Radimem Langem (Bikecore OE). Střelci byli doménou Štěpána Macíčka, kterého následoval Jakub Šofronič (PUNKxRIDERS) a Dan Mikeška (DH Bike Team Dolina). Holky ovládla slovenka Simča Porubanová (Specialized CZ) před Míšou Šantavou (No Question Bike) a Gabrielou Babincovou (Pepe Bike).





Otrokovické klání tedy proběhlo více než úspěšně a pořadatelé se na závodníky i diváky těší 2. května ve Slopném, kde se odehraje třetí kolo série WBS, na tradiční trati vedle místní sjezdovky.

Průběžné absolutní pořadí po druhém závodě: 1. Malý 90, 2.Tatarkovič 84, 3.Kolajík 76, 4.Navrátil 73





Pořadí Bikerally Otrokovice:

Martin Mikulenka Bikestrike.com 4:12,5
Petr Malý Maloch racing + 1,5
Lukáš Šplíchal Gienger Carabik BT + 3,9
Martin Kolajík SBT Fryšták + 7,4
Tomáš Huňa Mondraker DH + 8,5
Kamil Tatarkovič Commencal FDF + 8,9

kompletní výsledky zde.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí