reklama

Enduro X Race: info o seriálu a prvním závodě v Sušici

Autor: Keli, vydáno: 23.4.2015

Kompletní informace o enduro seriálu Enduro X Race, který startuje 10. května v šumavské Sušici. Kromě všeobecných informací k seriálu nechybí ani podrobnější info k prvnímu závodu.





Mezinárodní česko-slovenský seriál Enduro X Race vstupuje do své druhé sezóny, na závodníky čeká celkem pět závodů z toho tři na českém a dva na slovenském území.

Všechny závody budou sdílet stejný formát, tj. sobota – trénink + doprovodné akce (biketesty atd.), neděle – vlastní závod se startem v 10:00, po skončení závodu vyhlášení výsledků

Na závodem ve Špindlerově mlýně převezme patronát Michal Maroši, který zde i postaví trať, trať v Bachledové zase zaštítí Filip Polc. Druhý slovenský závod, Granč-Petrovce se nebude díky nedělnímu programu křížit s maratónem, trať by měla mít 6 RZ a původní parametry, kdy vloni kvůli polomům byla jedna RZ zrušena.

Na každém závodě bude mechanik, který bude všem zájemcům zajišťovat servis, samozřejmě mimo závod.



Kalendář
10. 5. Sušice (CZ)
28. 6. Bachledová (SK)
19. 7. Špindlerův Mlýn (CZ)
23.8. Granč-Petrovce (SK)
6.9. Dolní Morava – finále (CZ)







  Enduro X Race Sušice 10. 5.
Došlo k navýšení počtu rychlostek, bude 6 RZ oproti předchozím 5, tím se zvedne převýšení na 1470m přičemž celková délka bude zhruba stejná, 42 km.
Počet RZ byl navýšen, protože došlo ke zkrácení RZ ze Sedla o nejméně technický a šlapavý úsek. Ten byl nahrazen novou RZ 2. Tím přibude jeden výšlap znovu na vrchol Sedlo a mnohem techničtější, zajímavý úsek. Dále byly provedeny úpravy na na RZ 1, vybudována nově RZ 2, RZ 3 zkrácená, RZ 4 beze změn, RZ 5 vykácené stromy na úvodních schodech (dá se jet rychleji a je to divácky zajímavější), RZ 6 má nový drop a nové dva úseky, bude končit až ve městě.   Přihlásit se můžete na http://www.enduroxrace.cz/registrace2/







A jak to vypadalo loni? Podívejte se na video sestřih nebo si osvěž paměť našimi reporty z Sušice, Granč-Petrovce a finále z Kopřivné.

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí