Tip na akci: Enduro2 Les Arcs - unikátní etapový závod dvojic

Autor: Keli, vydáno: 6.5.2015

Není pochyb, že enduro je v současnosti nejprogresivnější bajková disciplína. Potvrzení předchozího tvrzení je závod, který se odehraje na konci června (od 27. – 29. 6.) ve Francii – třídenní etapové enduro dvojic. Proč dvojic, protože enduro by mělo být hlavně o radosti z ježdění. A sdílená radost je dvojnásobná radost.

Jak organizátoři říkají: „v současném světě velkých sponzorských smluv, až přehnaného mediálního zájmu na závodech EWS a dalších ultra profesionálních globálních akcí máme pocit, že se z endura vytrácí původní myšlenka a sice ‚bavit se a jezdit na super trailech s kámoši‘.





Celá akce se odehraje v francouzském lyžařském středisku Les Arcs, které nabízí přes 2000 metrů převýšení a tím pádem i naprosto ideální podmínky na relativně malém území. Za celou akcí stojí party z TrailAddiction, kteří mají zkušenosti jak s vícedenními etapovými enduro závod (za všechny jmenujme Trans-Savoie), tak i s průvodcováním a trasováním. A proč vybrali Les Arcs? Protože v tomto středisku mají již 13 let své sídlo a znají tam doslova každý centimetr.





A co na jezdce čeká? Celkem patnáct RZ jezděných na oči v rozličném terénu od bikeparkových až po vysokohorské singletracky, celkem přes 100 kilometrů a 12000 metrů převýšení směrem dolů, milosrdné transfery s hojným využívání lanovek. K dispozici je ještě pár volných míst, tak vezmi kámoše a přihlas se, bude to zážitek, který se nemusí opakovat.

Veškeré podrobnosti a přihlášky najdeš na stránkách závodu trailaddiction­.com/Enduro2/.



Diskuze

  • anonymní uživatel tcq (petan(zavinac)runbox(tecka)com) 8.5.2015 v 8:19

    Takze standardni partak bohuzel nemuze, nemel by nekdo zajem jet? Jako asi ne uplne na umisteni teda ale :-)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí