Jana Bártová a Čert vyhráli v Buzetu

Autor: Jana Bártová, vydáno: 12.5.2015

Česká výprava chorvatském Buzetu na sjezdových závodech kategorie UCI C2 byla velmi úspěšná. Tři závodníci a zpět vezou dvě první místa a cenné UCI body. Více o závodech v reportu Jany Bártové.

Na DH scéně není příliš mnoho závodů, které by byly pod hlavičkou UCI, kromě IXS Evropského poháru a Světového poháru, a byly blíž než 1000 km. Proto je potřeba využít každého, který se jede blízko, a posbírat co nejvíce zkušeností a také bodů. Letos z jara se nejel závod C1 v polské Wisle, ale závodníci měli možnost si body vyjet v chorvatském Buzetu. Tato trať leží v blízkosti Slovinských hranic a již v minulosti se zde závody C2 jely. Mnoho českých závodníků ale na startovní listině nebylo. Objevila se zde pouze Jana Bártová, Rostislav Štencel a Petr Malý. Na start se postavilo okolo 260 jezdců, z čehož 14 žen.  





Jana Bártová (Ghost RRP) v sobotu vyhrála kvalifikaci o takřka 6 sekund. Do finále vstupovala s cílem svoji jízdu zrychlit a vylepšit tak svůj čas. Na trať vyrážela jako poslední z žen a cílovou pásku proťala v čase 2:50 a se 7 sekundovým náskokem na druhou Veronikou Widmann. „Trať byla hodně rychlá, tvrdá, plná ostrých kamenů a kluzkých zatáček. V sobotní kvalifikaci jsem nasekala hodně chyb, obzvlášť ve spodní pasáži. V nedělním tréninku jsem vylepšila pár stop a těšila se na finále. Zrychlila jsem jak v horní, tak i spodní části trati. I když celý víkend bylo sucho, ve finále to na prachu klouzalo víc než obvykle. Jsem moc ráda, že jsem s sebou nikde netřískla a dojela si pro prvenství.“  





Rostislav Štencel (Elitebikes One energy) svou kubaturu také ovládl v obou jízdách. Bohužel Petr Malý se v kvalifikaci zranil a v neděli nenastoupil. Kompletní výsledky zde.  





Příští víkend začíná IXS Evropský pohár v Kranjské Goře, kde budou opět bojovat o nejvyšší příčky.
Pro více informací sledujte facebookový profil Jany Bártové – www.facebook.com/janabartova60.





Diskuze

  • anonymní uživatel koZa (Vkonapwr (a) seznam.cz) 14.5.2015 v 23:36

    YeaDHell!!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí