Pozvánka: Rock Machine Enduro Race Ještěd již tuto neděli

Autor: Martina Ptáková, vydáno: 3.6.2015

Enduro serie 2015 pokračuje v neděli 7. 6. závodem Rock Machine Enduro Race Ještěd





Rock Machine Enduro Race Ještěd je druhou zastávkou české Enduro Serie 2015. I ty ho můžeš vyzkoušet v neděli 7. června na Ještědu u Liberce a zatím to vypadá, že se pojede za sucha a se sluncem nad hlavou.

Během Rock Machine Enduro Race Ještěd bude připraveno 6 pestrých erzet, které prověří fyzické i technické dovednosti každého závodníka. Zároveň věříme, že tratě pro vás budou zábavou, a že si společně užijeme super ježdění. Rychlostní zkoušky se odehrávají v několika lokalitách ještědského hřebene. Tyto rychlostní zkoušky jsou propojeny neměřenými přesuny, které budou pro vás také přehledně značeny.





Kluci z Freeride Team Ještěd pro vás s péčí sobě vlastní naplánovali celkem šest RZ po obou stranách ještědského hřebene v okolí Sportovního areálu Ještěd. Část rychlostních zkoušek povede po tratích Bikeparku Ještěd, další část po vybraných trailech v jeho okolí. Celková délka závodu bude ca 33 km a dá se předpokládat, že na něm strávíte kolem 30 minut jízdy.
Můžete se těšit na rychlé pěšiny, kamenité sjezdy i upravené klopenky a skoky bikeparkových tratí. Rychlostní zkoušky byly vybírány tak, aby obsahovaly různé profily terénu a typy podkladu, otestovaly technickou zručnost závodníků i jejich rychlost a transfery mezi rychlostními zkouškami naopak prověří celkovou fyzičku. Se dvěma výjezdy pomůže lanovka na Skalku, ta je v rámci závodu v ceně startovného, při sobotním tréninku se v případě využívání lanovky jízdy platí. Na mapku závodu s přesnějším popisem tratí se můžete kouknout zde.





Stejně tak jako na prvním závodě v Koutech nad Desnou budou i na Ještědu 2 závodní kategorie – Race a Hobby. Kategorie Hobby je určena všem enduro nováčkům, kteří si chtějí tuto novou a atraktivní disciplínu vyzkoušet a seznámit se s ní. V této kategorii je vždy vynechaná nejnáročnější erzeta, a proto se nemusíte bát náročnosti závodu. Zvládne to opravdu každý! Kategorie Race jede závod v plné šíři.

S jedničkou na startovním čísle vyrazí za jeho obhajobou z minulého závodu Michal Prokop (Specialized Racing), nic na trati mu určitě nedaruje v Koutech druhý Přemek Tejchman (Commencal Team) a do bojů se po absenci v Koutech vrací i Jirka Fikejz (Author AGang – Enduroteam.cz). Mezi ženami nechybí na soupisce Elen Římanová, jednička z Koutů, Andrea Drengubáková, loňská celková vítězka ani domácí závodnice Ivana Pechoutová.





Tratě budou plně vyznačeny pro trénink od sobotní 9 hod. Mapku závodu a transferů přiložíme ke každému startovnímu číslu, prezence a možnost registrace na místě bude u dolní stanice lanovky na Skalku v sobotu od 12:00 do 17:00 a v neděli 8:00 – 9:45. Start v neděli 7.6. od 9 hod! Parkovat vozy můžete na centrálním parkovišti sportovního areálu Ještěd, v neděli zdarma oproti předloženému startovnímu číslu, nebo poplatek za parkování dostanete zpět při následné nedělní registraci. V areálu u dolní stanice lanovky Skalka nebude chybět stánek oficiálního servisu Mavic, občerstvovačka Nutrend a stánky společností a firem zapojených do Enduro serie, včetně možnosti otestovat různá enduro kola.

I pro závod na Ještědu platí, že během závodu se jede s jednou výbavou a cizí pomoc není povolena. Pro všechny kategorie je povinná ochrana zad (pátéřak nebo kvalitní batoh), pro kategorii Race integrálka, pro hobíky možné nahradit XC helmou.

Veškeré informace k seriálu a závodu najdete na www.enduroserie.cz nebo www.facebook.com/enduroserie.cz.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Genius 3.6.2015 v 22:44

    docela nepovedená upoutávka sorry

  • anonymní uživatel ... (...) 4.6.2015 v 1:02

    kde se rezervuji kola?jde to i na sobotu nebo opet pouze na zavod?diky

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí