reklama

Report: Fort William - Minnaar získává pátou výhru

Autor: Keli, kategorie: Report, vydáno: 8.6.2015

Světový pohár po několika týdenní přestávce pokračoval o tomto víkendu ve skotském Fort William, jedna z nejdéle sloužících tratí světového poháru byla opět svědkem fantastických výkonů a také rozmarů počasí.





Světový pohár po několika týdenní přestávce pokračoval o tomto víkendu ve skotském Fort William, jedna z nejdéle sloužících tratí světového poháru byla opět svědkem fantastických výkonů a také rozmarů počasí. Ty hodně ovlivnily celý závodní víkend, kvůli bouři a silnému větru byla tradiční sobotní kvalifikace zrušena a celý sobotní program byl přesunut na nedělní dopoledne.

Nicméně v neděli se počasí umoudřilo a vše již šlo podle plánu. Dopoledne bylo určeno tréninku a také kvalifikaci, přestože jsme měli na startovní listině několik českých zástupců, jediné komu se podařilo proniknout do odpoledního finále byla Jana Bártová, která na svém Ghostu dojela na nadějném sedmém místě.





A přejděme k samotnému závodu, v juniorské kategorii navázal na své loňské vítězství enduro jezdec Martin Maes, je to rozený specialista na Fort Bill, jeho statistika je neuvěřitelná, dva starty, dvě vítězství.





V ženách vyhrává Rachel Atherton na GT, když se vyvarovala chyb a pádu jaký měla v kvalifikaci. Naopak ostatní děvčata ze špičky se pádům nevyvarovala, ale přesto zajela velmi dobře. Emmeline Ragot předvedla mocný pád, rychle se zvedla a i přesto dojela na třetím fleku za Tahnee Seagrave. Čtvrtá Manon Carpenter na jednom z posledních skoků předvedla pád jaký bys nechtěl(a) zažít, koukni na záznam!





Výsledky mužské kvalifikace napovídaly, že ve finále dojde k velkým změnám, velká část jezdců (těch chráněných, co měla účast ve finále jistou) jela na půl plynu, aby pošetřila síly na odpolední finále. A tyto změny se potvrdily, Greg Minnaar zrychluje o téměř šest sekund a z pátého místa se posouvá na první, získává tak své páté vítězství na této dráze a vyrovnal tak 17 vítězství na svěťáku jeho stájového kolegy Steve Peata. Druhý dojíždí Aaron Gwin, který předvedl zlepšení o deset pozic. Poprvé na svěťáku na bedně byl Kolumbijec a specialista na městské sjezdy Marcelo Gutierrez.

Foto: Shimano MTB

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí