Finále Světového poháru ve Val di Sole pohledem Jany Bártové

Autor: Keli, vydáno: 24.8.2015

Jediným českým zástupce resp. zástupkyní ve finále Světového poháru, který prošel kvalifikací, byla Jana Bártová. Jak ona viděla tento závod, čti v článku.





Sedmý a zároveň poslední závod světového poháru se jelo na jedné z nejtěžších tratí, v italském Val di Sole. Organizátoři oproti poslednímu odjetému světovému poháru před dvěmi lety doznala částečných změn. Českým jezdcům se příliš nedařilo. Kvalifikovat se podařilo pouze Janě Bártové (Ghost RRP) a to na 10. místě. Bohužel dobře rozjetou finálovou jízdu zastavilo před prvním mezičasem vyzuté zadní kolo.  





„Valdi patří mezi mé nejoblíbenější tratě. Je to tady sice krutý, ale já to tu prostě miluji!! První jízdy se jelo lehce na blátě a teprve se vyjížděly stopy. Odpolední měřák už vše bylo krásně vyjeté a dalo se zrychlovat. V kvalifikaci jsem měla obavy, zda to vydržím v kuse v plných. Něco vyšlo, něco nevyšlo, ale bylo z toho pěkné 10. místo.“





„Do finále jsem byla naladěná na top10. Rozjela jsem to velmi slušně, rychlost i síla byly OK. Bohužel v rychlém úseku před prvním mezičasem, kterým jsem projela na 9. místě, jsem nešťastně trefila kámen zadním kolem a bylo po závodě. Zanadávala jsem si a pak jsem si řekla, že to jen tak nevzdám. Sice to byl slušný tanec a místy jsem měla na mále, ale dojela jsem to ještě na 18. místě. Letošní rok bohužel nevyšel tak jak jsem si představovala. Vrchol sezóny je za 14 dní v Andoře.“



Sledu Janu i na Facebooku.



 

Foto: Lukáš Navrátil, licence CC-BY-NC-ND

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Hanz 25.8.2015 v 17:23

    VELKÝ RESPEKT ! ženská vydrží víc než člověk , nevzdávej to, vydržet

  • anonymní uživatel lachtan 25.8.2015 v 18:17

    klobouk dolů je to bojovnice a pohybovat se mezi 10-20 nejlepšíma na světě se našin eliťákům asi nikdy nepodaří(nic proti) jen tak dál:-)

  • anonymní uživatel tcq 26.8.2015 v 21:43

    Drzim palce at ta desitka na MS vyjde!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí