reklama

WBS: Souboje na Kopné nebraly konce

Autor: WBS Media, vydáno: 29.8.2015

Předposlední prázdninový víkend byl ve znamení už pátého kola série RPM Stav woodbike series. Tentokrát se jelo v Podkopné Lhotě na podniku Fagus Bikerally Podkopná Lhota 2015. Počasí opět vyšlo neskutečně, povrch tratí byl tak akorát, sluníčko hřálo a všechno klapalo tak, jak mělo. Závod na Kopné se pyšní super zázemím v místním penzionu a hlavně parádním výhledem jak na okolní krajinu, tak i na velkou část tratě z jednoho místa. Pro fanouška naprosto optimální kombinace!





Den před hlavním závodem se na Kopné už tradičně konal noční závod – Bikerallyshow Kopná. Tenhle vložený závod není povinný pro všechny, ale i tak se jej zúčastnilo 37 riderů! Jelo se na zkrácené trati RZ 3,4 a stejně jako vloni ji ovládl Martin Kolajík (SBT Fryšták). Druhý stylem přišel – okoukl – zabavil kolo – odjel, byl Tom Musil (Cykloservis Zlín), třetí Tomáš Langer (Commencal FDF Olomouc). Tento noční závod není jen o jezdeckém umění, ale bývá taky solidní přehlídkou osvětlení kol. Prostě pravá noční rally jak má být.





Do závodu se přihlásilo přesně 90 závodníků a závodnic. Překvapivé bylo číslo u dámské kategorie, kde se sešlo hned sedm závodnic. Novickou v sérii WBS je mladá Slovenka Zuzka Buociková, která byla mezi dívkami nejmladší – narodila se v roce 2001! Jelo se na dvou klasických úsecích, každý z nich se jel dvakrát. Oba obsahovaly rychlou startovní louku, několik přejezdů cesty a hlavně závěrečný sprint do cíle, který prověřil fyzičku snad všech na startu. Závodu se bohužel nevyhnulo několik zranění – od běžných oděrek a naraženin až po zlomené klíční kosti atd. Rychle se kluci uzdravte, další WBS je za rohem!





Start 1.RZ se odehrál tradičně v 11h. Na start se první postavily ženy, následně střelci a pak zbytek startovního pole. Tuhle RZ ovládl Vojta Šimek (Maloch Racing Team) před Tomášem Huňou (Mondraker DH Team) a Davidem Šůstkem (DH Slovan Luhačovice). V juniorech kraloval právě celkový vítěz RZ Šimek, v HT Vojta Zabloudil (Habby Bikes), Střelce rozjel nejlíp Kuba Šofronič (PUNKxRIDERS, Dookie.cz), Ženy vyhrála Simona Porubanová (Specialized CZ) a Oldies Radim Lang (Bikecore OE).





RZ 2 na stejné trati vyhrál Tomáš Huňa před Vojtou Šimkem (kterého odsunul na 2. Místo průběžně) a Martinem Kolajíkem (SBT Fryšták). Juniorům dál vládl Vojta Šimek, hardtailistům opět kraloval Vojta Zabloudil, ve Střelcích dál ukazoval záda Kuba Šofronič, v ženách to samé předváděla Simča Porubanová a v Oldies se na Radima Langa mocně dotahoval Leo Mácha (DH Brutal Team), který tuto RZ ve své kategorii vyhrál.





Po krátké pauze na oběd a přemístění pořadatelů se rozjela na druhé trati RZ číslo 3. Tu vyhrál David Šůstek před Vojtou Šimkem (který se vrátil na 1. Místo celkově) a Tomášem Huňou. Vlastní závod v juniorech si dál jel Vojta Šimek, v HT se měnil vítěz RZ i vedoucí závodník, z druhého místa zaútočil Dominik Slováček (SBT Fryšták) a šel do vedení. Stejně jako Šimek v juniorech, si ve Střelcích jel svůj závod Kuba Šofronič a v ženách Simona Porubanová. V Oldies se rozhořela bitva o bednu a za nejdelší konec zatím tahal Leo Mácha, který tuto RZ vyhrál.





V poslední RZ šlo o vše. Vojta Šimek bohužel kousek po startu hrubě chyboval a přišel o šance na vítězství v závodě i na celkové pódium. RZ č. 4 vyhrál Martin Kolajík před Tomášem Huňou a juniorem Tomášem Navrátilem (Gienger Carabik Bike Team). V juniorech došlo také ke změně, RZ vyhrál Tomáš Navrátil a posunul se i na 1. Místo v této kategorii. Kategorii HT vyhrál Vojta Zabloudil, Střelce poprvé někdo jiný, a to Dan Mikeška (DH Bike Team Dolina), Ženy tentokrát Michala Šantavá a Oldies si pohlídal Leo Mácha.

A jak to dopadlo celkově? Závod vyhrál Tomáš Huňa, druhé místo obsadil David Šůstek a třetí místo nejrychlejší junior Tomáš Navrátil. V juniorech vyhrál Tomáš Navrátil, druhý po chybě Vojta Šimek a třetí v součtu dojel do cíle Libor Macek (Mondraker DH Team). Hardtaily vyhrál po velkém boji Dominik Slováček před Vojtou Zabloudilem a Ondrou Doleželem (SBT Fryšták). Střelce si s velkým náskokem pohlídal Kuba Šofronič před Filipem Chlupem (SBT Fryšták) a Tomášem Jakubkou. Ženy vyhrála Simča Porubanová před Michalou Šantavou a Gabrielou Babincovou. Závod Oldies ovládl Leo Mácha, druhý dojel Libor Baďura (SBT Fryšták) a třetí Radim Lang. Odměnou pro tři absolutně nejrychlejší je svezení na shakedownu zlínské Barum Rally s některým ze špičkových jezdců – Tomáš Kostka, Mirek Jakeš a Jaromír Tomaštík – v jejich závodních speciálech.





Příštím závodem bude 13. září WBS ve Zlíně, konkrétně na Lesní čtvrti za gymnáziem. Pořadatelé celého WBS i zlínského závodu se na všechny závodníky i diváky velmi těší a srdečně vás na tento závod zvou. Uvidíme se tam!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí