Report: Scott Enduro X Race Granč-Petrovce

Autor: Robert Šimice, kategorie: Report, vydáno: 28.8.2015

Třetí závod seriálu SCOTT ENDURO X RACE zavítal minulý víkend opět na Slovensko. Granč-Petrovce hostil v sobotu Královský MTB maraton, neděle byla vyhrazena enduru. Oproti loňsku doznala trať nemála změn směrem k technickému ježdění po přírodních nenásilně upravených trailech, za což patří stavitelům poklona. Celkem 7 rychlostních zkoušek na 32km.

V Bachledce se bikeři topili v blátě, zde hltali oblaka prachu a nebylo tak snadné někoho předjíždět. Nejlépe si s tratí porozuměl Jirka Fikejz a i přes neplánovaný polet na posledním úseku uhájil vítězství před vyrovnaně jedoucím Tomem Kutínem. Na bednu je doprovodil tradičně Matěj Vitko, kterého přibrzdily chyby v RZ 6. Elitu proháněl i junior Vojtěch Bláha (6.) a master Peter Drábik (5.). Mezi ženami kralovala Andrea Drengubáková. Kompletní výsledky zde.



 




DOLNÍ MORAVA
Na regeneraci a hojení šrámů před dalším startem mají enduristé jen dva týdny, protože finále na Dolní Moravě se jede už 6.9. Termín je to hektický i pro stavitele trati, jelikož dne 8.7. v časných ranních hodinách postihla údolí Dolní Moravy větrná smršť, která díky padajícím stromům poničila většinu atrakcí resortu Dolní Morava i páteřní Skalní single trail, na nějž padlo přes 200 stromů!

Díky intenzivnímu úsilí resortu a Lesů ČR byl tento trail v srpnu znovu otevřen. Enduro však potřebuje i terény mimo areál. A má je. Přestože do okolních lesů stále trvá oficiální zákaz vstupu z důvodu nebezpečí pádu nalomených nebo poškozených stromů, podařilo se pořadatelům vyjednat s Lesy ČR výjimku pro enduro závod. Bude tak možné zařadit atraktivní dlouhou RZ z rozhledny Klepáč až pod Větrný vrch. Pestře natrasované jsou i přejezdy k rychlostkám. Zázemí bude připraveno tradičně od soboty nad hotelem Vista. Tak si přijeďte zabikovat.

Rozpis závodu a registrace http://www.enduroxrace.cz/…olni-morava/.

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí