Hans Rey na Rychlebách - biková legenda v ČR

Autor: Čert, vydáno: 2.9.2015

Německo-kalifornsko-italská biková hvězda a jediný biker, který si zahrál sám sebe v seriálu, se letošní rok věnuje nejenom bikingu, svojí nadaci Wheels for life, ale i projektu GT Good Times training tour. A díky českému dovozci GT, firmě Aspire, si naše redakce nedávno vyjela na Rychlebské stezky, kde se konalo další kolo Good Timesů. Mimochodem minulá zastávka byla v Chile a příští bude v říjnu v Japonsku, Rychleby jsou tak jediné místo v Evropě, kde jste Hanse v rámci Good Times mohli potkat…





A jak vypadají Good Times podle Aspire, GT a Hanse Reye? V pondělí příjezd na Rychleby, v klidu se usadit v hospodě na základně, nechat si natočit Holbu a poslechnout si sadu přednášek než vystřelíme na kola. Pár velmi podobných akcí už mám pár za sebou, takže jsem se už v autě obrnil na standartní osnovu příjezd – catering – brainwashing při prezentaci – catering II. – brainwashing II. – povinně ven na kola s někým kdo má ve smlouvě že se musí vyjížděk zúčastnit – večírek – domů. Prostě Goodtimes jak si je představuje každý marketing manager.





O to větší bylo moje překvápko, když večer na Rychlebách odstartovala nejdřív prezentace Pavla Horníka o tom, co se na okolních kopcích dělo, děje a bude dít v následujících letech. No je se na co těšit. Večer příjemně plynul, skončila rychlebská prezentace a z i přes nástrahy varšavského letiště a polské dálnice dojel samotný Hans „No Way“ Rey. Ten nám prostřednictvím hromady fotek a ještě větší hromady historek trochu nastínil uplynulých 30 let, kterých strávil na kolech GT a pak se dal volně k dispozici k rozhovorům, otázkám, focení a tak vůbec. Hans pak cca v 11 zmizel, někteří zúčastnění si večer ještě trochu zazlobili a najednou tady bylo druhé ráno. To začalo prezentací novinek a historií GT. Tady už se trochu o vymývačku jedná, na druhou stranu díky tomu že prezentuje přímo marketing šéf GT z jů es ej, brainwashing baví snad všechny. Pro příští rok není u GT až tolik novinek, série Fury, Sanction, Force i Sensor zůstávají, přidává se jenom nízkorozpočtový trailbike Verb a hlavně úplně nové pojetí kola Zaskar.





Jelikož několikrát zazní, že Zaskar je jediné kolo, co kdy vyhrálo mistrovství světa jak v trialu, sjezdu, xc i tak i dualslalomu. Takže k 25. výročí dostalo tohle kultovní GT novou geo, 27,5" kola a hlavně velmi odvážné osazení, které se hodí spíš k Sensoru než k legendárnímu xc kolu. Zaskar pro 2016 bude prostě superzábavný univerzální trailový pevňas. Jak se bude líbit zákazníkům i novinářům ukáže až čas. Prezentace příjemně prosvištěla a najednou zazněly slova „dost mluvení, deme se zasvinit“ v anglickém jazyce. A tak se šlo!





Povinné dopolední drcení velryby a superflow v čele s Hansem byl zážitkem snad pro všechny, ostatně potit se ve stoupání pár metrů za člověkem, který většinu ze zúčastněných k biku přivedl, to je zážitek na který se prostě nezapomíná. O tom že Hans na kole umí, to není potřeba řešit. Jeden zážitek za všechny.





Po odjetí SF a velryby se odpoledne ti odvážnější vydali na prozkoumávání zatím neoficiálních syrových trailů, které Pavel Horník rozházel všude po okolních kopcích. Kameny, hrabanka, kořeny, prostě nádhera. Skupina dojede ke skále, kde Dušan M. ze srandy pronese, že tady se pojede závod. Všichni se smějí, Hans Rey jde zkoušet sjet. Skoro kolmý svah s obřími kameny kde je potřeba asi v polovině zatočit o 90 stupňů abyste neletěli asi 20 metrů do díry. I tak byl ale dojezd do hromady kamenů. Po spoustě přemlouvání si to Hans naštěstí rozmyslel, ale v tu chvíli si asi všichni uvědomili, že tenhle pán má za sebou asi mnohem horší věci než je nějaká skála v Rychlebách. A v 49 letech pořád nemá dost.





Návrat na základnu, povídání o zážitcích a odjezd domů. Jestli GT něco trefili, byl to název akce. Good Times. Prostě super dva dny strávené ve společnosti jedné bikové legendy a hromady super lidí na super trailech a top naladěných GTčkách. (Za to díky PANU mechanikovi Šimerlemu!) Prostě super víkend v prostředku týdne, díky Aspire, GT i pane Reyi!





Foto: Jakub Douda – fotojd.cz

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí