Grande Finále Ghost Dual Cup - tituly rozdány

Autor: Mateo Mareček, vydáno: 30.9.2015

Na pražském Zličíně proběhlo velmi očekávané velké finále letošního Dualového seriálu. Počasí připravilo velkou parádu a celý den jsme se parádně opalovali až se z toho jezdcům od kol prášilo. Trať byla oproti loňsku významně pozměněna a to přidáním bazénů – šneků, po startu a hlavně křížením přeskokem v prostředku dráhy. Po dohodě s jezdci však křížení jeli pouze jezdci kategorie OPEN. Jezdci v kategorii hobby jeli variantu s objížďkou přes skalku.





A co se vlastně dělo? Velké překvapení přichystal například Petr Pala, který jakožto jasný vítěz seriálu v kategorii hobby se přihlásil v poslední závodě do kategorie Open se slovy „stejně mě to příští rok čeká a trénuju tu od včerejška, tak jim zkusím zatopit.“ Rozhodně bych řekl, že od takhle mladého borce je to velký počin… a řekněme si na rovinu, vůbec se ve vyšší lize neztratil.





Kategorie hobby tedy jela o celkovou bednu v seriálu, již jasný vítěz Petr Pala nezasahoval do bojů mezi ostatní jezdce a tak se ož do velkého finále dostali Milan Malý a Martin Babušák Čermák, který nenechal nic náhodě a vyhrál. Tím pádem si zajistil celkovou dvojku, protože svého největšího konkurenta o stříbro ve finále porazil.





Pořadí Grande Finále Zličín:
1. Martin Čermák – spoke.cz
2. Milan Malý – Jablonec
3. Jan Loula – Cyklo Jiřička

Konečné pořadí serálu:
1. Petr Pala – Jablonec
2. Martin Čermák – spoke.cz
3. Milan Malý – Jablonec

Kategorie Open, tak tam už to bylo složitější, dva jezdci souboj o titul a další čtyři o celkovou trojku. Celý den jsme koukali na krásné manévry a přelety, přesto do semifinále mohli jen čtyři jezdci. První semi v podání Jaroslava Fasitavera a Adama Semeráka a druhé byl bratrovražebný souboj Kursportu v podání Milana Myšíka a Martina Picka. První semifinále bylo hodně vyrovnané, ale také rozhodlo o titulu. Jarda Faistaver prohrává 2:0 s Adamem Semerákem a jde do souboje o trojku, naopak Semiš se těší na velké finále. V druhém semifinále to vypadalo, že Milan Myšík urve vší silou kolo, ale na výborně technicky jedoucího Martina Picka to nestačí, takže 2:0 pro Picka, a to znamená jediné. Picek je novým mistrem v Dualu. Souboj o trojku pro sebe urval Jarda Faistaver a bramboračka zbyla na Milana Myšíka.





Velké finále na sebe nenechalo dlouho čekat a tak jsme viděli jak v první jízdě vítězí Adam Semerák o snad milimetry před Martinem Pickem. Druhá jízda už byla dramatičtější. Semiš dal moc plynu na přeskoku a naletěl na vnitřek zatáčky… bum, prásk, rána jak hrom… hlavou přímo do klopenky. Lékařka zasahuje, ale Adam Semerák v naprostým klídku odpovídá „jsem dobrej, nechte mě bejt JEDU“ … a teď babo raď jako hlavní rozhodčí rozhodni jestli se pojede rozhodují jízda. Nechat Semeráka ať se sejme znova? Darovat Pickovi výhru kontumačně? Nebo jak? Co? Proč? Vše rozhodnuto během pár vteřin a to slovy Ondřeje Kissáka Štěpánka, cituji: „vole, Mateo nech ho jet, je v pohodě vole, to dá.“ Takže jo jede se rozhodující jízda velkého finále. Start, rampa padá a Adam Semerák jak kdyby chvilku před tím neoral hlavou zem uhání a nakladá Pickovi, co se do něj vejde. Naprosto suvérénně vítězí v rozhodující jíz­dě.





Pořadí Grande Finále Zličín:
1. Adam Semerák
2. Martin Picek
3. Jaroslav Faistaver

Konečné pořadí seriálu:
1. Martin Picek
2. Jaroslav Faistaver
3. Adam Semerák

Takže to bylo vše, předali se ceny, valuty a šlo se balit. Jo a nezapomeň, že celkové vyhlášení proběhne opět v nějakém příjemném klubu i s indoor dualem, ale to se zavčas dozvíš.

Díky všem závodníkům, pořadatelům, divákům a hlavně partnerům jak závodu samotného tak celého seriálu Ghost bikes, BigShosck, MeatFly, Oneal, Represent, Autotrak, 661, Dakine, d:key, tátova-trička.cz

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí