Shrnutí +video: Richie Rude vyhrává EWS v Ainsa

Autor: Keli, vydáno: 1.10.2015

Zatímco u nás se jelo Rychlebské enduro, tak kdesi ve Španělsku v kulisách historického města Ainsa na úbočí hradu z dvanáctého století se konalo sedmé kolo Světové enduro série.





V plánu bylo celkem osm rychlostních zkoušek, ale počasí neporučíš a přívalový déšť, který proměnil poslední osmou erzetu v řeku donutil pořadatele tuto RZ zrušit a vyhlásit výsledky po sedmi odjetých. A v součtu časů byli nejrychlejší Tracy Moseley (Trek Factory Racing Enduro Team) a Richie Rude (Yeti/Fox Shox Factory Team).





Richie Rude předvedl první den, v sobotu, jízdu svého života, vyhrál totiž vše co se dalo, čtyři ze čtyř RZ. V neděli se mu už tak nedařilo, nevyhrál ani jednu, ale pořád byl dost rychlý – na konci měl 20 sekundový náskok před zbytkem startovního pole. Na druhém místě dojel Yoann Barelli (Giant Factory Off Road Team), který měl náskok před třetím Martinem Maesem (GT Factory Racing) necelou vteřinu.





V ženském poli při neúčasti Anne-Caro Tracy Moseley dominuje, vyhrává s pohodlným 25 sekundovým náskokem před Cecile Ravanel (Commencal Vallnord Enduro Team). Kompletní výsledky zde





Čím byl závod specifický, to byli diváci, každá z RZ byla obklopena špalírem fanoušků, kteří rozhodně nemlčeli a závodníkům připravili kotel, který je hnal kupředu.

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí