EWS: Finále v Finale

Autor: Keli, vydáno: 6.10.2015

Poslední finálový závod letošního seriálu Enduro World Series se odjel na ligurském pobřeží v italském Finale Ligure. Těsný závod rozhodl o celkových vítězích a těmi jsou Richie Rude a Tracy Moseley. Tracy Moseley zároveň ohlásila konec kariéry, stejné rozhodnutí udělal již před časem Fabien Barel a zde ve Finale jej potvrdil.





Poslední letošní závod byl velmi dramatický a vyrovnaný, žádný ze sedmi předchozích se mu nemohl rovnat. První tři místa v mužské kategorii dělilo méně než tři sekundy. Vyhrál Jared Graves (Yeti/Fox Shox Factory Team), před dvojicí francouzských veteránů, s EWS loučícím se na druhém místě dojíždějícím Fabienem Barel (Canyon Factory Enduro Team) a třetím Nico Vouilloz (Lapierre Gravity Republic). Barela s Vouilloz od sebe dělila necelá půl sekunda. Na jedenáctém fleku dojel týmový kolega finálového vítěze Richie Rude (Yeti/Fox Shox Factory Team) a toto umístění mu stačilo na celkové prvenství.





V ženách potvrdila svoji extratřídu Tracy Moseley (Trek Factory Racing Enduro Team), která zvítězila jak v závodě, tak v celkovém pořadí a získala tak svůj třetí pohár celkové vítězky. Její nejbližší soupeřka, po ukončení závodní sezóny od Anne-Caro byla Cecile Ravanel (Commencal Vallnord Enduro Team), která dojela druhá jak v závodě, tak v celkovém pořadí.





Z našich zástupců se nejlépe dařilo Přemovi Tejchmanovi, který skončil na 66. místě, Matej Vitko se svým CTM dojel 107., Milan Myšík zajel druhý den na výbornou a ve výsledcích se nakonec prokousal na 155. místo. V kategorii Masters se do TOP 10 dostal Milan Čižinský, který si připsal výborné 10. místo.

Kompletní výsledky zde.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí