MojeKolo

Video + info: Damjan Siriški - Dreamday

Autor: Damjan Sirišky, kategorie: Video, vydáno: 16.10.2015

Nestárnoucí Damjan Siriški ukázal, jak má vypadat pořádné video. Jeho nový kus nazvaný Dreamday nás zavede do opuštěného vojenské komplexu v Olomouci. Podívej se na výsledek a také si přečti jak samotné natáčení probíhalo.



Už nějakou dobu jsem přes plot okukoval obří opuštěnej vojenskej komplex přímo v Olomouci, kterej byl bohužel dlouhý roky přísně hlídanej bezpečnostní službou. Letos na jaře objekt odkoupil soukromník a bezpečáci to jednoho dne zabalili.





Hned jsem toho využil a šel to omrknout a totálně mě uchvátila post apokalyptická atmosféra toho místa. Začal jsem areál často navštěvovat a vymýšlel, kde by šlo něco natočit. Měl jsem nejdřív velký oči a časem jsem zjistil, že to nebude tak lehký – všude se válelo neskutečný množství bordelu, skla, rezavejch hřebíků, injekčních stříkaček, fakt humus. Některý místa ani nešly kvůli sklu a deskám pobitejch hřebíkama projet na kole.

Naplánoval jsem si několik míst, který měly potenciál na nějakej trik na kole. Chtěl jsem tentokrát využít mimo jiné taky svoje biketrialový dovednosti a zkombinovat je z freestylovýma trikama, což moc lidí nedělá.

Na točení jsem se klasicky domluvil s mistrem kamery Honzou Voglem a bylo to náročnější než jsme předpokládali. Skoro každou session jsem měl defekt nebo dva. Párkrát jsem šel po hlavě do trnovýho křáku nebo do rozbitejch šutrů. Taky bylo nepříjemný, že každou chvíli mohli přiběhnout policajti se psem a vyhodit nás, což se mi při přípravách stalo 3×. Na různý individua typu bezdomovci, partička v gothických hadrech nebo hledači kovů jsme si zvykli, feťáci co vytrvale otravovali, byli už trochu horší.





Na tři poslední točení jsme tahali v rukou mobilní rádius asi 300m na několikrát sem a tam a při jednom z těchto točení jsem spadnul do trnovýho keře a trochu si natáhl vaz v rameni, ještě než jsme stačili natočit použitelnej záběr.

Bylo to fyzicky a psychicky náročný, ale jsem rád, že se to povedlo a těším se na další challenge!





Foto: na zadním kole – Jan Vogl, backflip a póza – Michal Piňos

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel vale 46 16.10.2015 v 11:12

    Dobrá práce, super jezdec, krásné video.

  • anonymní uživatel DD 16.10.2015 v 11:30

    bomba, ceskej akrigg...

  • anonymní uživatel tcq 16.10.2015 v 11:49

    Fakt pekne!

  • anonymní uživatel Radek 16.10.2015 v 16:07

    Parada jak jezdeni, tak zabery. Vyskok do toho okna vypadal docela ,,bezhlave"

  • anonymní uživatel Rostič (www.superstojan.cz) (x-biker (a) seznam.cz) 18.10.2015 v 13:33

    Luxusní práce jak rider tak kamera/střih! palec hore!

  • anonymní uživatel václav (lakovas (a) seznam.cz) 4.1.2016 v 13:54

    hele asi mně nez náš potkal jsem tě v Senici na hané a jel si s mím kámošem z toho kopce , ale proč ti píš no proto že jsem měl do Aj ukol napsat o někom slavným a napsal jsem o tobě na najednou když si to učitelka vybírala tak jsem se dozvěděl že si sní chodil na gimpl jmenujese lada najvárková

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí