Italské SUPERENDURO je zpět!

Autor: ZR, vydáno: 12.11.2015

SUPERENDURO je zpět! Po roční pauze bude v roce 2016 opět startovat jedna z nejstarších enduro sérií vůbec – italské SUPERENDURO! Na konci roku 2014 se pořadatelé této série rozhodovali co dál. Vzhledem k tomu, že pro rok 2015 měli pořádat dva závody italské národní série v Sestri Levante a La Thuile a samozřejmě také obvyklou poslední zastávku EWS ve Finale Ligure, bylo rozhodnuto sérii SUPERENDURO poslat na nějakou dobu k ledu. Důvod byl jasný, vytížení organizátorů na zmíněných akcích by ubralo na kvalitě, což by bylo nepřípustné.





Rok se z rokem sešel a skupina okolo Enrica Gualy (na fotce níže) se rozhodla SUPERENDURO vzbudit a v příští sezóně se pojedou čtyři závody. Jak sami pořadatelé říkají: „Během 2015 jsme měli spoustu ohlasů jak ze strany jezdců, tak i zástupců bikových společností, že jim prostě naše série chybí, a tak nám nezbylo nic jiného, než jim vyjít vstříc.“





Pro rok 2016 zde bude několik novinek. Závody budou vždy jen jednodenní a vždy v sobotu. Další novinkou bude to, že se organizátoři budou snažit lokality rozprostřít po celé Itálii. A v neposlední řadě se také budou snažit vyladit termíny tak, aby nekolidovali s lokálními akcemi a závodníci se nemuseli rozhodovat, který závod si mají vybrat.





Takže ve zkratce: SUPERENDURO, jehož založení se datuje v roce 2008, bude po roční pauze opět zde! Bude mít čtyři závody. Jejich data budou upřesněna již brzy. Dle tiskové zprávy jsou již tři lokality známy a čtvrtá je na spadnutí. Co Vy na to? Vydáte se na výlet do Itálie?



Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí