MojeKolo

Downmall: Tomáš Slavík druhý ve Frankfurtu

Autor: Tomáš Slavík, vydáno: 2.2.2016

Třetí zastávka Downmall Tour 2016 se jela ve Frankfurtu, Německo. Největší obchodní centrum, nejdelší/nejtěžší trať a také poslední zastávka v Německu z celé Tour. Tomáš Slavík měl velké problémy v první kvalifikační jízdě, kdy mu asi 100 m před cílem explodovalo zadní kolo, ale naštěstí to nevzdal a zvládl se kvalifikovat do semifinále, kde už to byl čistě souboj Slavík vs. Fischbach. Tito dva jezdci jak v semifinále, tak finále zmizeli zbytku startovního pole a souboj o prvenství byl mezi nimi. Nakonec to byl Fischbach, kdo byl trochu rychlejší a bral první místo, kde ho v těsném závěsu stíhal Slavík na druhém místě.





„Z tratě ve Frankfurtu jsem měl docela radost, jelikož byla hodně náročná fyzicky i technicky. Tady se doopravdy ukázalo, kdo je v dobré formě! Trať mi seděla a cítil jsem se skvěle. Prakticky jsem jezdil bez chyb a moje jízdy byly hodně vyrovnaný. Bohužel v první kvalifikační jízdě mi vybouchlo zadní kolo asi 100m před cílem a letěl jsem na prazdným zadní kolo, co mi síly stačily s doufáním, že mi to vyjde na semifinále. Nakonec to vyšlo a semi už bylo super. Bohužel na prudkých eskalátorech jsem začal cítit svoji slabinu, jelikož jsem měl obavu z dalšího defektu a jezdil jsem přes ně možná až moc opatrně a na jistotu. Na závodech tohoto typu se neodpouští sebemenší chybička a jízda musí být dokonalá. Když jsem dojel do cíle, tak jsem si říkal, že to bylo super, ale mohl jsem to trochu víc pustit na schodech. Fischi dal neskutečnou hranu a o kousek mu to zase vyšlo! Byl to super souboj, opět jsme se zase posunuli dál a atmosféra byla úžasná! Druhé místo mi stále zajišťuje celkové 1.místo v průběžném pořadí Downmall Tour 2016. Další zastávka je Budapešť, Maďarsko. Díky všem, co drželi palce a fandili! Bylo to skvělý a těším se na novej obchoďák do Maďarska! Díky všem!“

Další zastávka Downmall Tour 2016 je 6.2.2016 v Bu­dapešti, Maďarsko! Pro více informací, fotek a videií z Tomových příprav na nadchazející závody sledujte jeho sociální sítě FB a Instagram.



Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Johnny 2.2.2016 v 13:25

    A Kuba Říha na třetím fleku.V článku ani slovo.

  • profilová fotka Keli 2.2.2016 v 15:33

    Johnny: když se podíváš na autora článku, bude ti jasné, že se jedná o osobní propagaci Tomáše Slavíka, který jako jako jediný z českých jezdců pravidelně reportuje svoje výsledky.

    To, že Kuba Říha zajel třetí místo je pěkné, ale když se o něm nikdo nedozví, tak jaksi ztrácí na hodnotě.

    Každý z jezdců musí na své propagaci pracovat, tak jak to dělá právě Tomáš Slavík a proto také je tam, kde je!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí