RPM Stav WBS 2016 Bučovice na vlastní kůži

Autor: Kuba Tesař, vydáno: 22.3.2016

Už je to konečně tady! Kolotoč RPM stav WBS se znovu rozjíždí a to stejně jako loni závodem v Bučovicích. Na březen bylo počasí poněkud aprílové. Chvilku, sprchlo i nějaká vločka spadla a Oskar Slunkovič, jak mu říkají kluci z pořadatelského Fesť týmu, vedeného ředitelem závodu Svaťem Piňosem, se taky ukázal.





Po zimní pauze jsou všichni nedočkaví, takže už v pátek se na trať přišla podívat stovka jezdců. Do samotného závodu pak nastoupilo 172 rychlíků a rychlic! To je slušná účast.





Jelo se na dvou tratích, z toho každá dvakrát, dohromady tedy 4 rychlostní zkoušky plné zatáček, techniky a adrenalinu. Díky rannímu deštíku chytla trať skvělý grip. U startu RZ 2 a 4 možná až příliš. A skok za touto lepkavou pasáží vyzýval k pořádné posílačce. Někteří předváděli i triky, některé naopak vytrestal. Nebezpečné stromy byly řádně obaleny molitanem, tak, jak to má na DH závodech být. Tímto chválím bezpečáka celé akce, Kikina. Pochvala patří samozřejmě i celému organizačnímu týmu pod vedením Haffa a hlavně divákům!
Registrace je ukončena, tréninky téměř taky a atmosféra houstne. Zdravotníci jsou na místě a Haff dává pokyn startérům. Ženy a děti mají přednost, pak už se startuje dle startovního čísla jak jsme zvyklí.





RZ 1 ovládl Martin Kolajík /SBT Fryšták/ s časem 0:30,9. Navazovala RZ 2, kde měl nejlepší čas Martin Kulhánek /Rockbike.cz/ a to 0:35,1. Po obědové pauze opět na startu. RZ 3 vyhrál opět Martin Kolajík /SBT Fryšták/, kde si polepšil svůj výkon na 0:30,7 a RZ4 zajel nejlépe Tomáš Navrátil /Peksport Specialized/.





Já beru 85. flek s časem 2:36,5. Takže někde uprostřed. Hlavní je, že mě nezajela žádná holka! :D Jedno prvenství si však připisuju. A to první ošetřený závodník, po mém lehnutí v cíli při tréninkových jízdách. Když odstartoval závod, lehkým propočtem jsem zjistil, že startovat budu až za nějakou hodinu a půl a tak jsem šel ochutnat pivo, točené ze zaparkované dodávky. Pivo bylo dobré, Páter. 10,5 a jeď… rychle jsem vystřízlivěl. Vysoký tlak v kolech způsobil pár podklouznutí na zámkové poseté prachem, následuje dropík, dupej, klopka, dupej, dupej, dupej, brzdi, transfer, mezi stromy, přes kořeny, levá, skok, pravá, řetěz pryč, skok a cíl. Wau, zrovna jsem se vzpamatoval a už je cíl. RZ2 a stejně tak i další probíhaly podobně.





Závod jsem si užil, byla to pro mě novinka, protože radši objíždím ilegál enduro závody. Závěrem přidávám dojmy ředitele seriálu RPM stav WBS, Haffa: „Závod mazec, nevím kolikátý jsem, mlaďoch je v pořádku, after mazec, a chystám Otroky… Byla to nádhera… Bučovice žijou pro tu naši bikerally,“ (pozn. redakce: mlaďochem je myšlený kluk, potrestaný skokem a otroky je myšlen příští závod seriálu, který se koná už v neděli 3.4. v Otroko­vicích).





Celkové pořadí se součtem všech časů:

Celkově:
Martin Kulhánek /Rockbike.cz/ 2:12,9
Martin Kolajík /SBT Fryšták/ 2:13,6
Tomáš Navrátil /Peksport Specialized/ 2:14,2

Ženy:
Simona Porubanová /Peksport Specialized/ 2:43,8
Barbora Tesařová 2:45,0
Gabriela Babincová /Pepe bike/ 2:52,2

Střelci:
Kryštof Santer /BPŠ Bike Park Štipky/ 2:37,1
Lukáš Rokyta 2:41,4
Jan Oblouk /Bikepark Kromeriz/ 2:44,2



Foto: Jiří Laštůvka

Diskuze

  • anonymní uživatel Zdravotník 22.3.2016 v 9:22

    A ještě jedno prvenství si získal. Ne jen první ošetřený ale i nejčastěji ošetřený. ;-)
    Jinak super akce díky vám všem za super atmosféru, byly jste skvělý! Ať vám to furt tak dupe bezmozci. :-D

  • anonymní uživatel Divak 22.3.2016 v 16:04

    Hele co to pivo behem zavodu :D :D to se mi nejak nelibi..

  • anonymní uživatel Kuba 22.3.2016 v 17:02

    Vitamin B

  • anonymní uživatel Koumák 24.3.2016 v 12:40

    Jasný vitamín B ,ale během závodu je snad konzumace alkoholu zakázána,je to i v pravidlech.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí