MojeKolo

Ghost Factory Racing Riot Team - německý tým okolo Michala Prokopa

Autor: Keli, vydáno: 19.4.2016

Pravidelní čtenáři d:key zajisté zaregistrovali změnu týmu jednoho z našich nejúspěšnějších bajkerů, Michala Prokopa. Ten se stal hlavní hvězdou německého týmu Ghost Factory Racing Riot Team. Počátkem dubna na Madeiře byli představeni i další jeho spolujezdci.




Tým Ghost Factory Racing Riot Team: zleva Michal, Tobi, Kevin, Franzi



Angažování Čecha jako hlavní hvězdu v německém týmu může být pro mnohé překvapivé, ale ne tak u Ghostu. Ghost je firma, kde je česká stopa vidět na každém kroku. Od vývoje, přes servisáky až po jezdce.
Bohužel hlavní hvězda, Michal Prokop, téměř celou dobu svého pobytu na Madeiře strávila na lůžku, protože jej skolila záhadná viróza. I na nemocnici a kapačky došlo; k tomu žaludeční problémy dalšího z jezdců a aby všeho nebylo málo, tak Maxi Dickerhoff, který měl celý press camp na starosti si první den po 100 metrech jízdy zlomil klíček…



Představení týmu v prostorách Blandys – nejstaršího výrobce vína na Madeiře, Michal Prokop se právě představuje v nemocnici…



Plán týmu pro letošní rok je sbírání zkušeností na závodech a prezentace týmového kola Ghost PathRiot na festivalech, ať na Gardě či ve Willingenu (i my se podíváme podrobněji na toto kolo v jednom budoucích článků). Závody na kterých budete moct potkat kompletní Ghost Factory Racing Riot Team budou evropské zastávky Enduro World Series, jednotliví jezdci poté pojedou ještě další závody, v Michalově případě to budou některé ze závodů české Enduro série, Franzi Meyer a Tobi Müller objedou kompletní německý enduro pohár a Kevin Maderegger mimo endura plánuje účast i na XC závodech.



Michal Prokop na Madeiře slavil narozeniny



Představovat Michala Prokopa se asi zbytečné, trojnásobný Mistr světa, dvojnásobný vítěz Světového poháru – to vše ve fourcrosse. Před pár lety se Michal rozhodl pro změnu disciplíny a úspěšný je stejně, na kontě má již mnoho vítězství a loňské druhé místo v Evropské enduro sérii z něj dělá opravdového leadera týmu.





Jedinou zástupkyní něžného pohlaví je Franzi Meyer, tato 25 letá stále usměvavá studentka medicíny vyzkoušela všechny disciplíny od XC až po sjezd, kde ve své první sezóně hned získala celkové vítězství v Německém poháru. Loni se poprvé celou sezónu věnovala enduru a korunovalo to ziskem titulu neměcké Mistryně. Jejím cílem pro letošní rok je umístění v TOP 10 na závodech EWS.





Tobi Müller je tajnou zbraní týmu Ghost Factory Racing Riot Team, Tobi není čistokrevný bajker, je to lyžař a bajky má jako doplněk k tréninku na zimu. Mimochodem, Tobi jezdí telemark a jezdí fakt dobře, je šestinásobný Mistr světa v této nejstarší lyžařské disciplíně. Rozhodně ale není v týmu jen do počtu, v minulosti ukázal, že i na kole jezdí hodně rychle a získal vítězství v eRZetách na německém mistráku.





Posledním členem továrního týmu je Kevin Maderegger, mladý střelec, který to drží neustále pod plynem. Loni vyhrál juniorskou kategorii Evropské enduro série. V 19 letech Kevin dokončuje speciální sportovní střední školu a jeho dráha je jasná – bude profesionálním sportovcem (pokud se tedy někde nerozbije, rozhodně nejezdí na úplnou jistotu, dravost Kevinovi rozhodně nechybí).





Týmovým mechanikem bude Martin Muehlegger jezdí stejnou kudlu jako ostatní a kdyby se nemusel točit kolem kol určitě by byl ve výsledcích vidět hodně vysoko. A posledním článkem továrního týmu Ghostu je manažer Thomas Wicles, který bude mít na starosti jak XC tým, tak i enduro tým.





Tým Ghost Factory Racing Riot Team má za sebou již první závody, první kolo německé Specialized Sram Enduro Series v Treuchtlingenu a nevedl si tam špatně, Michal Prokop se ukázal jako opravdový vůdce a získal nejlepší týmové umístění (5. místo), 14. Kevin Maderegger, 19. Tobi Müller.




A na závěr je zde kvízová otázka: Kolik jezdců Ghost Factory Racing Riot Team je potřeba k naložení jednoho kola PathRiot?



Foto: Jan Kasl, Marius Maasewerd

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí