Video: Loic Bruni vyhrává v Cairns svůj první svěťák

Autor: Keli, vydáno: 25.4.2016

Druhé kolo Světového poháru v australském Cairns potěšilo fanoušky Loic Bruniho, ten se totiž konečně dočkal a získal svoje první vítězství v elitní kategorie. V ženách si jede Rachel Atherton trochu jinou ligu než zbytek pole…




Joshua Button



Letošnímu ročníku přálo počasí výrazně víc než loni, kdy se jelo na blátě, tentokrát to bylo za slunka a sucha, vysychající trať umožnila jezdit lepší časy než na mokré kvaldě a tak byly vidět i zajímavé stopy, které byly za vlhka nereálné.




Troy Brosnan



Místní fanoušci měli ve startovním poli několik favoritů a ti se ukázali již v kvalifikaci, nejvíce sázeli na Troy Brosnana, Micka Hannaha a Mickovu sestru Tracey.

Tracey v ženách nezklamala, zalítla super jízdu a čekala co předvede Rachel, tak však nenechala nic náhodě, sedm sekund rozdílu v cíli je všeříkající.




Loic Bruni



V mužích byl překvapením čas domácího a poměrně neznámého Joshua Buttona, zřejmě dokonalá znalost trati byla velkou výhodou, protože jeho čas nedokázali pokořit i velké hvězdy. Na kopci zůstala jen čtveřice nejrychlejších jezdců a Joshua tak měl jistotu pódia. Čtvrtý z kvaldy byl Loic Bruni, ten předvedl vydařenou jízdu a dostal se do hot seatu ze kterého ho již nikdo nedokázal vystrnadit. Ani Gwin, ani Sick Mick a ani Troy Brosnan, který sice sahal po vítězství, ale nakonec to nedalo. Kompletní výsledky zde.




Sick Mick



Foto: Red Bull

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Šráma (tomassramek (a) centrum.cz) 25.4.2016 v 9:33

    Myslím,že nebýt toho dementního dojezdu do cíle,výsledky by možná vypadaly trošku jinak. Tím se samozřejmě nesnažím zpochybnit výsledek Loica,nebo kohokoliv jiného. Na to se samozřejmě historie ptát nebude :-)

  • anonymní uživatel Dan 25.4.2016 v 10:24

    No lepší kdyz je sprint na konci než před technikou na zacatku trati - jako v Leogangu před par lety...aspoň tam jezdci co maj dobrou fyzičku můzou něco nahnat a nikdo se nezrakvi...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí