Kanadská kultovka Kona a její novinky pro 2016

Autor: Jakub Fišer, kategorie: Obchodní sdělení, vydáno: 3.5.2016

Mnozí z vás si Konu spojí s bikovými legendami, které posouvaly hranice mountainbikingu ve videích jako třeba New World Disorder, NSX nebo Kranked. Dave Watson tehdá skákal přes Tour de France, Robbie Bourdon dával pro nás nepředstavitelné dropy a Fabien Barel vyhrával jeden světový pohár za druhým.

No a pak se tu asi najde i spousta lidí, kterým výše zmíněné videa a jména nic neřeknou. Ale to nevadí, protože Kona do světa gravity mountainbikingu stále nedílně patří a značně jej ovlivňuje. Za zmínku stojí Graham Agassiz, Antoine Bizet nebo vycházející hvězda DH svěťáků Connor Fearon. Co tyhle jména, už znáte?





Díky těmhle lidem se modelová řada pro rok 2016 opět posunula o pořádný kus dál. Oblíbené modely kol Process, Precept a Operator lepší vybavení a platforma Hei Hei se přepracovala kompletně. Pojďme si v rychlosti představit to nezajímavější, co si pro vás v Koně pro letošek připravili.





Začneme poměrně novou modelovou řadou Process. Tahle kola jsou primárně určená pro… Jak to říct, aby člověk nepoužil to mainstreamový slovíčko? No prostě jsou určený pro zábavu! A to v její nejostřejší podobě. Na Processu, ať už je to model 111, 134, 153, nebo 167 si ji totiž musíte zasloužit. V překladu to znamená, že se s kolem dostanete po vlastní ose na kopec, ze kterýho vás čeká dlouhej a zábavnej trail. A je jedno, jestli je steapy, gnarly, flowly nebo rocky. Prostě si to cestou dolů užijete.

Process kola mají sjezdovější geometrii, díky které se kolo chová stabilně, a když si na sebe společně zvyknete, tak zjistíte, že se dá jet fakt rychle. Samozřejmě to není jen o rámu, ale také o osazení. Většina Processů je osazena převody 1×11 v kombinaci s brzdami Shimano (Deore až Deore XT) a tlumením od Rock Shoxu. Krom toho začala Kona dávat na Processy například svoje vlastní oversize řídítka o rozměru 780×35mm, která velice potěšila svou geometrií a tuhostí.





Nejoblíbenějším modelem z řady Process je jednoznačně Process 153. Stopadesát­trojka má asi nejuniverzálnější osazení a zdvihy. Na tomhle kole si v klidu dáte oblíbené singltreky, vlastní technické traily a nebo si skvěle zashredíte třeba v Rokytce. Díky krátké zadní stavbě mu nedělá problém se odlepit od země nebo si střihnout zavřenou klopenku. Příjemným protikladem je delší horní rámová trubka v kombinaci s krátkým 35mm představcem. S tímhle kolem sice nenasbíráte KOMy na Stravě ve výjezdech, ale nejeden hrnec vám do sbírky cestou dolů určitě přibyde.







Nedílnou řadou v nabídce kol Kona je řada Precept. Tahle kola jsou stavěna především tak, aby byla cenově dostupnější. Přesto vychází z geometrií Processů a jsou i podobně rozdělena podle zdvihu. Tedy na Precept 120, 130 a 150. Vybere si tu opravdu každý a za rozumnou cenu začínající na 39.999 Kč dostane kolo, na kterém si užije vyjížďku s rodinou nebo trailování s kamarády.



V úvodu jsme nakousli přepracovanou platformu Hei Hei, která doznala kompletních změn rámu. Nově jsou Hei Hei kola nabízena ve dvou provedeních a to jako Hei Hei Race se zdvihy 100/100 a dále jako Hei Hei Trail se zdvihy 120/100. Samozřejmostí jsou 29" kola, krátká zadní stavba v kombinaci s delší přední rámovou trubkou a krátkým představcem. Hravé a hlavně rychlé kolo, ze kterého může být buď závodní XC raketa nebo výborné kolo na singltreky, na kterých vám pak nebude nikdo stačit :) Stačí si jen vybrat správný zdvih, který vám nejlépe sedne. Kola Hei Hei ať už v klasickém provedení nebo v provedení Deluxe jsou výborně osazena a není potřeba již cokoli jiného měnit. Samozřejmě, že není problém pořídit pouze rám a osadit si jej dle vlastního gusta.





Tak to bylo v krátkosti k tomu nejzajímavějšímu, co si pro vás Kona na rok 2016 připravila. Kola jsou už dávno v ČR a vy si je můžete prohlédnout u svého oblíbeného prodejce nebo přímo na stránkách dovozce: www.kona.cz



/* Obchodní sdělení */

Diskuze

  • anonymní uživatel HiPP 3.5.2016 v 15:51

    ---steapy, gnarly, flowly nebo rocky---zashredíte třeba v Rokytce ---

    Kurwá to ako kto nevie anglicky uz pomaly ,ani nebude mat narok citat "ceske" clanky ?

  • anonymní uživatel slucky 3.5.2016 v 23:38

    Za to ty tu píšeš nějakou hatlamatilkou, je 21. století, na počítači máš taky napsáno poer a ne spušt mne, tak se prober člověče :D

  • anonymní uživatel můj názor 4.5.2016 v 10:22

    KONA - kultovka, kdysi dávno určitě.. jezdil sem na stinkyně pár let, ale ty kola co vyráběj dneska se mi vůbec nelíběj

  • anonymní uživatel DK 4.5.2016 v 13:53

    Slušná reklama, autor článku pracuje v N distribution jaká nahoda

  • profilová fotka Keli 4.5.2016 v 15:11

    Všiml jsi si označení Obchodní sdělení v anotaci a pod článek? Asi ne, že?

  • anonymní uživatel Eluglab (eluglab (a) seznam.cz) 4.5.2016 v 22:13

    Nic z toho bych nehtěl ani za kus masa :-)))))

  • anonymní uživatel turbo 5.5.2016 v 10:40

    Ale no tak, chlapci a děvčata! Klid v síni! Neni potřeba se u článku označenýho "obchodní sdělení" rozčilovat, že to je reklama, kterou psal někdo z N-ka. To je jako se rozčilovat, že je voda modrá nebo že ženský jsou tajemný. Pro ty kdo na to ještě nepřišli - "obchodní sdělení" = "reklama".

  • anonymní uživatel turbo 5.5.2016 v 10:47

    slucky: ty máš v palici pěkně vymetýno hošku. Počítače, pokud tomu neni jinak, se vyráběj pro mezinárodní trh. A angličtina je tak nějak považovaná za mezinárodní jazyk, resp. je to jazyk s kterym se domluvíš ve velký části světa. Jak tohle souvisí s tim, že frikulíni na kolech šredujou na gnarly flowy trailech, to mi nějak uniká. Asi je pro některý lidi čeština málo "cool" :)

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 5.5.2016 v 11:22

    Já tušil, že anglická vložka bude mít úspěch hehe. Můj názor: díky za tvůj názor ;)

  • anonymní uživatel Jukla 5.5.2016 v 12:56

    Proboha ale ta cenová hladina. To je děs. :-(

  • anonymní uživatel HiPP 6.5.2016 v 8:41

    slucky hatlaninu máš v hlave..... to , že je 21 storočie neznamená ,že musia byť na českom fóre písané kľúčové výrazy anglicky nevravím , že si tie slová neviem preložiť ,ale jak to preboha vyzerá ozaj musíme byť jak opice podradujúce sa USA - UK a nevedieť sa dohovoriť vo vlastnom jazyku ?

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 6.5.2016 v 8:51

    HiPP: jsi na českym webu zaměřenym na cyklistiku, kde se ty výrazy dost prolínaj. Číst to nemusíš a jestli se chceš vzdělávat v češtině nebo slovenštině, tak můžeš jít přeci jinam. Mimochodem sám si ted raději použil anglické výrazy pro Spojené státy americké a Spojené královstvé Velké Británie... i na tebe to poangličtění dolehlo...

  • profilová fotka Adam Šimíček 6.5.2016 v 9:52

    Pánove teď si nedělám srandu. Co to znamená, že je trail cituji: "steapy, gnarly, flowly nebo rocky"???? To slyším poprvé. Jinak jména Dave Watson, Robbie Bourdon a Fabien Barel znám. Ty druhé vůbec. Jsem starý nebo to jsou nějaké enduuuro kvašky??

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 6.5.2016 v 10:34

    Adam: pojmy byly použity spíše jako narážka na to, že se čím dál tím časteji používají i u nás a mladší generace je do vět zakomponováná fakt čast. Steapy - prudký, gnarly - "rozbitý", flowly - plynulý a rocky- kamenitý. Jestli neznáš ta druhá jména, tak je to trochu smutný :) Aggi je momentálně asi v TOP3 mezi freeriderama a Bizet je jeden z nej slopestyle riderů.

  • anonymní uživatel pofel 6.5.2016 v 10:41

    KUbajsz :
    Kdyz chces bejt chytrej, tak si zjisti, jak se to pise vole :D
    STEAPY, FLOWLY, ár jů šůr ?
    Za tohle by ti Frikulina mela doma naliskat ;) Ale klidne to vemu za tebe, jů nou ? :)

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 6.5.2016 v 10:46

    pofel: to byl test, jestli čtenáři dáváj pozor vole. :D

  • anonymní uživatel pofel 6.5.2016 v 11:59

    A dostanu teda stickerku KONA ? ;)

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 6.5.2016 v 12:53

    Jasně a razítko Fox

  • anonymní uživatel kolemjdouci 6.5.2016 v 13:52

    :D hehee :D

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí