reklama

Pohled pořadatele: odstartoval Moravsko-Slovenský EL-ENG DH cup 2016

Autor: Zdeněk Florián, vydáno: 12.5.2016

Je to již týden, co v Koutech nad Desnou odstartoval sedmý ročník sjezdového seriálu, kterého se na úvod zúčastnilo 250 jezdců, kteří si užili náročnou trať i aprílové počasí.

Po tom co se nám v lednu kvůli teplému počasí nepodařilo uspořádat tradiční zimní sjezd v Petrůvce, užili jsme si koncem dubna zimu i sníh v Koutech na úvodním dílu MSDH cupu.





Teď, když jsme po týdnu rozmrzli, přináším jen pár informací z pohledu organizátorů.
Dlouho jsme vybírali termíny tak, aby se nekřížili s jinými DH závody a již okolo vánoc zveřejnili kalendář. Proto nás překvapilo, že se ve stejném termínu uskutečnil závod v Polsku i přesto, že o týden později byl volný termín bez jakýchkoliv DH závodů.
Některé týmy tak musely zvažovat kam se vydat. Věřím ale, že ti kteří dorazili do Koutů nelitovali.





Rád bych poděkoval všem jezdcům i pořadatelům, kteří museli v zimě stát u tratě, na startu, nebo v cíli a zabezpečit hladký průběh závodů, areálu Kouty nad Desnou a sponzorům seriálu.





Výsledky jste již určitě nastudovali a viděli i nějakou fotogalerii a tak nebudu nic dlouhosáhle popisovat a připomenu jen, že pokračujeme již 21. – 22.5. 2016 v polské Wisle v areálu Stožek, kde se v loňském roce konalo mistrovství Evropy.

K tréninku je areál připraven a lanovka je v provozu každý víkend. Registrace odstartuje 9.5.2016 a registrovat se můžete až do čtvrtka 19.5.2016 a následně vyzvednout číslo v sobotu dopoledne v areálu závodu u lanovky.

Ubytování: e-mail: stozek@narty.pl

Další Informace k závodům najdete na webu seriálu: http://www.moravskoslovenskydhcup.eu/

http://www.stozek.wisla.pl/

https://www.facebook.com/…skydhcup.eu/

Omluva: po zmrzlém dnu jsme při vyhlašování zapomněli na bonusovou prémii pro jezdce, který se umístnil na 50. místě a tak se o cenu může přihlásit u registrace na některém z dalších závodů, kterého se zúčastní.
Novinka: za dosažení absolutně nejrychlejšího času v obou měřených jízdách získává jezdec bonus ve výši startovného s vývozem na následující závod. V Koutech se to podařilo Ondrovi Štěpánkovi, který se tak může těšit na start ve Wisle, kde má start zcela grátis.



Foto: Jan Buchel + archiv FB MSDH Cupu

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Kučis 12.5.2016 v 9:06

    Promítám si trať v Koutech pořád dokola ale kde jsou focený první dvě fotky?

  • anonymní uživatel Hop 12.5.2016 v 9:14

    První je Stožek ve spodní části.

  • anonymní uživatel zdenal 12.5.2016 v 19:25

    jasný :) kombinace Koutů a pozvánky na Wislu ...takže první foto z treninku ve Wisle.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí